keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Rentoutumista laiturilla ja vaatekartoitusta hautajaisia varten

Olen pyrkinyt ottamaan rennosti tämän laituriloman. Lepääminen ja tekemättä jättäminen ovat minulle vaativia juttuja jollen ole ihan mahdottoman väsynyt ja uupunut. Pitäisi kuitenkin himmata kierroksiakin välillä. Ja tehdä isojen urakoiden sijaan pieniä, kevyitä juttuja.

Olen oleskellut pienellä laiturilla paljon. Jopa salakuvaajaksi hetkeksi heittäytynyt miehenikin huomasi sen. Kelin mukainen pukeutuminen on kaiken a ja o. Silloin ei palele ja on mukavaa olla.

Pilvisellä kelillä voi lueskella rennosti selällään, kun aurinko ei häikäise. Aurinkoisella kelillä pitää kääntyä vähän peittelemään aurinkoa.



Uimassakin olen pulahtanut jo kahtena päivänä. Kaksi uimakertaa kesän aikana alkaa jo hipoa viimeisen kymmenvuotiskauden ennätyksiäni. Wau, ihan on sisäinen sankarini löytynyt ja syttynyt, kun olen uskaltautunut epämukavuusalueelleni!



Kuvat ovat mieheni ottamia, kiitos hänelle taiteellisesta urakoinnista!


Ostin Jyväskylän reissullamme itselleni yksinkertaisen, puoliarkisen, mutta monikäyttöisen mustan mekon, jota voin käyttää hautajaisten jälkeen vaikkapa töissä. Musta kuuluu kuitenkin ihan vakioväreihini, jos sitä nyt voi sanoa väriksi. Laituriloman jälkeen alkaa nopea kartoitus perheen miesten kaapeista, löytyvätkö sinne säilötyt tähän tilaisuuteen soveltuvat vaatteet helposti tai edes vaikeasti.


Heinäkuun loppu taitaa jatkua epävakaisena, kuten tähänkin asti. Me olemme omalla lomallamme päässeet kokemaan säät helteestä viileään, rankkasateeseen ja ukkoseen asti, Rakeitakin taisi kerran tulla. Ihan perinteistä suomalaista heinäkuun säitä kai, jos ei lasketa muutamaa viime vuotta mukaan.

Ihanaa ja virkistävää heinäkuun loppua!

22 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia kesän viettäjästä. Nauti ja voimaudu kesästä, iloitse vaihtuvista säistä. Kyllä sitten talvella ehditään tehdä ja puuhata, tehdä rästihommia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja!

      Se, minkä luulee olevan voimaannuttavaa, ei välttämättä toimi parhaiten. Monesti tutut ja miellyttävät asiat kutsuvat vanhoille alkulähteille, Niissä ei ole mitään vikaa, mutta epämukavuusalueilla piipahtamiset sopivissa annoksissa voimaannuttavat ihan eri tavalla. Ne täydentävät tavallaan toisiaan. Tuttuun vetäytymisestä mukavuusrajan ylittämiseen.

      Vielä riittää kesää 🥰

      Poista
  2. Ihanaa ja rentoa! Juuri niitä "tartu hetkeen" oloja.
    Kyllä tekee hyvää, kun heittää kehon tilaan missä on hyvä olla ja ottaa
    rennosti! Nauti kesän hetkistä! Onneksi vielä kesää jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivien ilot!

      Laituriterapia on ollut toimivaa ja kiitollisuutta herättävää. Pysähtyminen on minulle vaikeampaa, kuin kuvittelin, mutta sopivissa olosuhteissa touhuamisvietin voi kesyttää hetkiksi 🥰.

      Poista
  3. Minunkin on vaikea olla tekemättä mitään. Mutta ikä on onneksi tuonut armollisuutta. Hauskoja nuo laiturikuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Olen kuvitellut olevani parempi pysähtyjä kuin olenkaan. Kyseessä on ollut mittakaavavirhe. Mutta kyllä tämä rentoutumisen ja tekemättömyydenkin taito harjoittelemalla edistyy 🥰.

      Poista
  4. Kivaa lomaa! Kesälomat on kivoja, kun saa maata laiturilla toinen käsi kirjassa ja toinen viileässä vedessä. Samoin joululomalla saa maata sohvalla toinen käsi lahjakirjassa ja toinen suklaarasiassa, eikä kummassakaan lomassa tarvitse tehdä yhtään mitään muuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirlah!

      Hyvät esimerkit ja neuvot.
      Suorittamista pitäisi rajoittaa kansanterveydelle vaarallisena asiana 😣.

      Poista
  5. Yhden tuttavan pihapuuhun iski salama. Osa sähkölaitteista hajosi.

    VastaaPoista
  6. Osaathan sinä ottaa rennosti! Itsellenikin se on vaikeaa, mutta tuollainen laituriloma voisi olla pakollinen pysähtyminen. Laituri, jossa ei ole kylkiäisenä puutarhaa tai mustikkametsää sopisi minulle.
    Rauhallista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Kun valintojen määrää rajoittaa riittävästi, valinnasta tulee huomattavasti helpompaa 🥰.

      Poista
  7. Ihanaa kesäistä rentoutumista, vaikka ehkä tuossa käsivarret väsyvät, ainakin minulle kävisi niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Kyljellään ollessa toinen käsi tukeutuu laituriin ja olo helpottuu hieman 😁. Kaikella hyvällä on oma hintansa 😔.

      Poista
  8. Olipa miehesi ottanut hauskoja kuvia, erilainen kuvakulma virkistää aina. Jalat tykkäävät, kun saavat hetken olla ylhäällä.

    Kiva, että olet malttanut hiljentää tai pysähtyä hetkeksi. Minullekin sellainen on aikamoinen haaste.

    Vesi on lämmintä, mukava kun löysit taas uimisen hauskuuden. Minä pulahdan toisinaan pitkän pyörälenkin varrella järveen eräältä kaupunkimme uimalaiturilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Kokeileminen kannattaa lepäämisen ja pysähtymisenkin saralla. Jos yksi keino ei toimi, on aina seuraavan vuoro. Ennemmin tai myöhemmin alkaa tärpätä 👍.

      Minun kokemuskulmastani vesi ei ollut niinkään lämmintä. Totesin miehelleni kolmannen uimapulahduksen jälkeen, että ymmärrän vihdoin, miltä avantouimareista tuntuu. Ymmärrän toki teoriassa, ettei lämpötilat ole vertailtavissa, mutta vilukissana kylmyyskokemus voi lähennellä jotain huomattavasti lämpimää kylmempää?

      Poista
  9. Toivottavasti laiturilomasi on ollut onnistunut 👍 Kirkkonummella on ropsinut kuluneen kolmen viikon aikana ajoittain vettä, mutta sää on muuten ollut aika mukava ja vesi lämmintä. Minä rakastan uimista ja minullehan kelpaa vaikka minkälämpöinen vesi. Olen uinut vähintään kahdesti päivässä ja tehnyt 30min vesijuoksutreenejä.

    Kivaa viikonloppua ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kepposka!

      Minullekin kelpaa melkein mikä tahansa yli 30-asteinen vesi. Tosin Suomen kesässä joutuu tyytymään viileämpään. Ylpeät uimapulaukseni kestävät lähes minuutin ja tunnen itseni niiden jälkeen jäämeriuimariksi, kaikkien kylmäkammoisten sankariksi.

      Enkä minä edes tykkää uimisesta. Enemmänkin itseni ylittämisestä. Olen yläasteella aikoinaan liikuntatunneilla suorittanut uimamaisterin pätevyyden, mutta se ei ole lisännyt intoani uimiseen. Lapsen kilpauintiharrastuksen aikana opettelin paljon uutta ja mieleni lämpeni uimiselle taas lisää. Silti nykyään harrastan uimista enimmäkseen unissani ja silloinkin melko huonolla menestyksellä 🙈.

      Poista
  10. Hauskat ja rennot kuvat on miehesi ottanut. Välillä on todellakin otettava rennosti.
    Uiminen on kivaa. En tosin ole tänä kesänä uinut.
    Minä olen pakottanut itseni ulos eläkepäivilläni. Ostin säädettävän auringonottoalustan ukolle ja minulle, ja siinä me rellotetaan naapureiden iloksi suurten vatsojemme kanssa. (yritämme tosin etsiä mahdollisimmän piilossa olevan paikan, etten nyt ihan tien vieressä rellota:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli!

      Ihanaa epämukavuusalueiden rikkomista - aivan mahdottoman terveellistä niin mielelle kuin kropallekin 🥰.

      Oletko muuten vertaillut hyttysten vartaloita? Erotatko lihavan hyttysen normaalipainoisesta? Vai jääkö mieleesi jotain ihan muuta tärkeää?

      Ainakin hymy on vartaloa tärkeämpää. Jos joku tuijottaa vartaloasi, hymyile hänelle senkin edestä. Kerro, mitä siitä hymyilemisestä seuraa.

      Ihmiset ovat paljon valmiimpia ottamaan vastaan ikävää palautetta kuin vilpitöntä ihailua. Se ei ole reilua.

      Poista

Kiitos kommentistasi!