maanantai 9. maaliskuuta 2015

Hurrrjaa kevään tuloa :-)

Hurja, miten vauhdilla kevät tuntuukin nyt etenevän. Muutama päivä sitten fasaanit huutelivat toisilleen jo tien molemmin puolin reviirivarauksia. Eilen kotipihalle ilmestyi peräti VIISI fasaanikoirasta aterioimaan. Viihtyivät niin hyvin yhdessä, että ovat varmaan viime kesän poikuetta. Vai voisivatko olla jopa sitä edelliseltä kesältä?

Kävivät ensin syömässä, sitten tepastelivat patiolle yksi kerrallaan. Patiolla on tilaa ja neljä kerrallaan mahtuivat vaikka miten pyörähtelemään. Saivat sitten ajatuksen lentää pergolan katolle ja se ei olekaan iso paikka. Yksi kerrallaan lennähtivät sinne, kunnes kaikki viisi patsastelivat siellä rinnatusten :-)

Orava teki pesää pihakuuseen. Haki ensin oksia viereisestä mongolianvaahterasta. Sitten siirtyi hakemaan rakennusmateriaalia mongolianvaahteran toisella puolella olevasta hopeakuusesta. Ensin vauhti oli ripeää ja rutiinin löydyttyä vauhti nopeutui vielä lisää. Siinä oli vaikea yrittää pysyä kameran kanssa perässä, eikä pilvinen ja tihkuinen keli yhtään edesauttanut kuvaamista. Mutta hauskaa seurattavaa pesänrakennus oli :-)


Vielä hassumpaa oli katsoa oravan toikkarointia Ilta-Sanomien sivuilta löytyneestä videoklipistä. Jos nauru kelpaa, suosittelen katsomaan :-)

Kurkiakin on jo kuulemma näkynyt - eilen naistenpäivänä kurkipari oli Alhaisen Joukon mukaan lentänyt Humppilan yli. Nyt kannattaa siis pitää silmät apposen auki, etteivät kevään tapahtumat tule yllättäen :-)

Ihanaa viikon jatkoa!

23 kommenttia:

 1. Tänään oli kyllä kiva käydä iltakävelyllä. Tuntui ja tuoksui keväälle. Aamulla töihin mennessä näin neljä joutsenta lentämässä. Raskas oli talvi, me ansaitaan niin tämä valo ja lämpö!

  VastaaPoista
 2. Luonnossa alkaa tapahtua nopeasti, varsinkin jos saadaan lisää aurinkopäiviä.

  VastaaPoista
 3. Leskenlehdetkin kurkkii jo Lounais-Suomessa. Pelottaa, kun kevätasiat tulee liian aikaisin!

  Minua säälitti tuo orava tuossa videossa... ei se näyttäny kovin iloiselta. Toivottavasti sille ei tullu paha olo tuon jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että orava selvisi helpolla. Ja toivotaan, että huono ruokavalio oli vain sen omaa syytä...

   Poista
 4. Muuttolintuja odottelen jo kovasti:)

  VastaaPoista
 5. Sanos muuta, ihan "kauhistuin" aamulla kun tajusin, että on jo 10 päivä. Aika menee siivillä. Nyt alkoi se vuoden paras aika, joka päivä tapahtuu jotakin. Tällä viikolla pitäisi tulla paljon muuttolintuja jos kelit ei aivan hurjiksi äidy ja niinhän ei pitäisi käydä.
  Ihastuttava tuo kurre omissa touhuissaan, pesänrakennusta silläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta katsoin tuon videon, minua ei todellakaan naurattanut. Ei orava ja vielä vähemmän nuo ihmiset jotka selvästi pelottelivat eläimen liikkeelle. Toivottavasti kurre ei loukkaa itseään ja säilyy hengissä.

   Poista
  2. Anteeksi, että huumorintajuni on karkea, Enkä edes huomannut miettiä sellaista, että jokuu olisi hätyytellyt oravaa. Naiivisti ajattelin vain, että sen oma luonne oli ajanut sen käyneiden omenoiden luo ja nyt se sitten matkusti eteenpäin sen mukaisella tavalla...

   Pahoittelen karkeuttani :-(

   Poista
 6. Ovatpa varhaisia kurkia. Uskon kyllä, että niitä on voinut jo saapua. Kuitenkin, usein näin varhain keväällä haikaroita on luultu kurjiksi. Kurkia ja haikaroita voi olla lennosta joskus vaikea erottaa.

  Upeaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku tietää kurjista jotain, se on Jouko (http://fi.wikipedia.org/wiki/Jouko_Alhainen) . Eli luotan hänen havaintoihinsa järkähtämättömästi... Kurkia siis varmasti olivat :-)

   Joukon omat kurjet ovat varmaankin myös keskustelleet muuttajien kanssa...

   Poista
 7. Tuo orava on niin suloinen!
  Ovatpa kurjet aikaisessa. Kunpa eivät palelluttaisi varpaitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orava on ulkona suloinen, mutta luulen, että se on sama, joka tekee verannallamme melkoista tuhoa... Saisi lopettaa :-)

   Kurjet ovat todellakin aikaisessa :-)

   Poista
 8. Alkaa olemaan "kevättärinnassa" yhdellä... sun toisella :))

  VastaaPoista
 9. Ihana kuva! On niin mahtavaa kun kevät on täällä taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Kevät on enemmän kuin odotusten täyttymys ;-)

   Poista
 10. Hurmaava kuva! Kyllä nyt tuntuu niin vahvasti keväältä, ihanaa....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Kaikki kevään merkit tuntuvat aivan mahdottoman ihanilta! :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)