keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Etäpäivän jälkeinen luontohetki :-)

Etäpäivän jälkeen oli pari tuntia valoisaa - liikkeelle siis :-) Auto alle ja kamera mukaan!  Heti johonkin 'varmalle' paikalle norkoilemaan, jospa jotain näkyisi. Ja näkyihän siellä - ensin parvi kanadanhanhia, sitten paluumatkalla autolle oksilla keltasirkkuja oikein urakalla... :-) Ihanaa :-)
13 kommenttia:

 1. Keltasirkku siinä oikein pullistelee rintaansa kevään kunniaksi :) ja, tehdäkseen vaikutuksen lajinsa vastakkaiseen sukupuoleen.
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden ääniä tuntui kuuluvan kaikkialta ympäriltä ja pian silmä alkoi erottaa niitä vaikka kuinka monesta puusta.

   Poista
 2. Mikä on tuo "varma paikka"? Meillä kun isäntä haikailee jotain lintupaikkaa, mutta ei se ole valmis työntymään mihinkään ryteikköön eikä vesijättömaille, pitäs olla suurin piirtein parkkipaikka vieressä tai ainakin kunnon polku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varma paikka on sellainen, jossa lintuja oleilee aika usein. Keväisin ja syksyisin jotkut pallot saavat aika säännöllisesti lintuvieraita. Näin päättelen siitä, että todelliset lintuharrastajat tuntuvat puhuvan aina noista samoista paikoista. Kun ne samat paikat vilahtelevat vielä toistuvasti Tiira-sivustollakin, voi uskoa jo keskimääräistä parempaan todennäköisyyteen :-)

   Lisäksi lintutieteellisten yhdistysten sivuilta löytää hyviä lintupaikkavinkkejä.

   Peltohan on siitä hyvä paikka, että jos on hyvä putki, voi seurailla menoa lähimmän tien poskesta ;-)

   Poista
 3. Hyviä kuvia taas :) Täällä on kovin vähän vielä näkynyt muuttolintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna!

   BirdLifen mukaan kevätmuutossa ollaan vielä hieman tavanomaista kevättä edellä, vaikka nyt kylmä sää onkin hidastanut vauhtia. Lisää tietoa: http://www.birdlife.fi/havainnot/lintutilanne/hav-2015-03-24.shtml

   Poista
 4. Voi hurja miten upeita kuvia sinulla on. Onnittelut näistä onnistumisista!

  VastaaPoista
 5. Täällä on kevät pysähtynyt tai jopa ottanut takapakkia ja muuttolintuja ei juurikaan ole näkynyt. Sinä sait sentään kuviin hanhiakin...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät himmailee täälläkin... Vaan kohta se taas jatkaa etenemistään :-)

   Poista
 6. Oletpa ehtinyt bongata paljon erilaisia lintuja! Hanhikuva ovat kauniita! Minä en ole oikein vielä edes yrittänyt löytää niitä. Odottelen kovasti että saisin käyttööni vähän pidemmän objektiivin.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)