tiistai 10. toukokuuta 2016

Henkilökuvauskurssin satoa - Maija

Toinen kurssimallini Maija oli kuin kotonaan kameran edessä. Ei tarvinnut paljon itse pohtia, kunhan ehti pysymään mukana :-)

Tässä ei ole lähellekään koko kuvasarja, nämä ovat vain valintani, minua eniten miellyttäneet kuvat. Maija on muuntautumiskykyinen ja tuo reipas ja 'villi' ulottuvuus näkyy näissä kuvissa aika vähän. Mutta nekin kuvat olivat mahtavia :-)

Tämä ensimmäinen kuva on näistä ainoa, joka on kuvattu sillä entisellä objektiivilla. Värit eivät hehku yhtä hyvin, kuin noissa paremmalla obiskalla otetuissa kuvissa. Kuvankäsittelyvaiheessa huomasin vasta, että taustalla pönötteli kaksi tuntematonta hahmoa. Aika hyvin olen mielestäni saanut häivytettyä heidät pois ja naamioitua pylväiksi ;-) Muuten olisi muuten minulle mieluinen kuva mennyt aivan hukkaan...


Tässä on sitten jo laadukkaampi objektiivi käytössä. Teknisesti tässä kuvassa on varmasti mahdottomasti virheitä, mutta pidän kuvan fiiliksestä. Ja muutenkin tämä on älyttömän paljon parempi kuva kuin mihin olen ennen tätä kurssia pystynyt. Muut kurssilla olivat minua kokeneempia henkilökuvaajia ja heidän tasonsa oli myös sen mukainen.


Tykkään rajata aika lähelle. Kai se on sen koko vartalon vaikeus. Mitä vähemmän ruumiinosia ja taustaa, sitä helpompaa on pitää paletti kasassa ;-)


Tausta on Maijan oma valinta. Maija harrastaa itsekin kuvaamista ja osasi nähdä paikat paremmin kuin minä. Hyvä niin. Sopivan suuri aukko ja pitkä matka taustaan blurraa taustan todella pehmeäksi. Aurinko paistoi, joten silmät kiinni oli hyvä vaihtoehto.


Eläväisen kuvattavan toinen puoli oli herkempi ja luonnon läheinen.  Jotkut vain ovat fotogeenisempiä kuin jotkut toiset... :-)Maijan edessä oli tässä paljon kuolleita edellisen vuoden kasvannaisia. Kurssin ope kysyi, mikä ajatus tässä asetelmassa oli, kun nuo kuolleet roippeet olivat tuossa etualalla. No eihän siinä ehtinyt olla mitään ajatusta. Haluttiin tuo talo taustalle eikä minua nuo korret häirinneet. En missään vaiheessa edes ajatellut niitä. Ensi kerralla osaan ajatella tarkemmin ;-)


Näissä kuvissa peililaseissa ei näkynyt ähertäviä kuvaajia ;-)Iso kiitos, Maija! Oli ilo kuvata sinua :-)

25 kommenttia:

 1. Hyvät kuvat ja mahtavat peililasit :)

  VastaaPoista
 2. Wow, sinullahan on todellisia lahjoja myös henkilökuvaukseen! Aivan ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :-)
   Paljon on opittavaa, mutta kun jokin kiinnostaa, oppiminenkin on helpompaa :-)

   Poista
 3. Oi miten hyviä kuvia olet ottanut. Olet niin lahjakas!

  VastaaPoista
 4. Moi. Toivottavasti ei maijan napa paleltunut kiven päällä. Upeat kuvat varsinkin peililasi kuvat.

  VastaaPoista
 5. Moi. Olet kyllä onnistunut hyvin näissä kuvissa. Terkkuja.

  VastaaPoista
 6. On kyllä hienoja kuvia. Hauskat nuo peililasit kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rantakasvi :-)
   Peililasit toimivat yllättävän hyvin :-)

   Poista
 7. Loistavaa, kurssi on tuottanut satoa. Sinusta löytyy uusi puoli, henkilökuvaus. Kuvat on tosi hienot, ja oli mielenkiintoista lukea tekstisikin.

  VastaaPoista
 8. Tosi kivoja kuvia! Minusta henkilökuvaaminen on ihan hirveän vaikeaa!! En osaa yhtään ohjata ja neuvoa kuvattavaa ja usein heillä on itsellään aika vahva näkemys siitä, miten kuvat pitäisi ottaa. Lisäksi valaistus on mitä milloinkin, yleensä joko kovaa tai kylmää. Kuvattavani ovat olleet 90 % tyytymättömiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopas muuta, haasteita riittää ;-)

   Nämä meidän vapaaehtoiset kuvattavamme suhtautuivat tavattoman hyvin kuvaamiseen ja se tuotti taas miellyttäviä ja innostavia kuvauskokemuksia. En minäkään mitään isoa osaa ohjailla, mutta jos kädet näyttävät yksinäisltä ja orvoilta, osaan ehdotella jotain turvallisen rentoa paikkaa niille. Ja keskimäärin yritän saada kuvan jotenkin muuten kuin suoraan edestä. Ihan tuollaisia pieniä asioista. Yhdessä katsotaan aina muutaman kuvan välein, millaisia kuvia on tullut ja mietitään yhdessä seuraavia kuvia...

   Valon kylmyyteen auttaa raakakuvina kuvaaminen, jolloin kuvan valolämpötilaa voi nostaa käsittelyvaiheessa.

   Poista
 9. Olet todella osannut hyödyntää kurssisi. Upeita kuvia kertakaikkiaan.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)