keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Sydämentykytystä vaateostoksilla...

Kun on vuosien ajan laiminlyönyt vaateostokset, löytää itsensä vihdoin tilanteesta, jolloin ostettavaa on paljon ja pikaisesti. Loppuun asti kulutetut vaatteet aivät kestä enää juurikaan päivänvaloa, mutta vaateostoksetkaan eivät ole helppoja. Kun paikallisista kaupoista on löytynyt vain niukasti omaa silmää miellyttäviä vaatteita (muotihan on muuttunut jo ainakin sata kertaa tässä välissä, enkä minä ymmärrä mistään mitään), olen turvautunut nettikauppoihin ja niiden lähes loputtomaan vaatevalikoimaan.

Kuinkas ollakaan, olen ollut sielläkin kuin Liisa ihmemaassa... En enää muista, mikä kaikkien kauppojen sivuilta olen näitä 'elämyksiä' leikannut, mutta se tuskin on mikään korvaamaton tieto.

Tämä esimerkiksi ei kosketa yhtään - ei työvaatteeksi, ei kotivaatteeksi eikä edes puutarhatöihin...


Ja turha tässä on ryhtyä vaatteita arvostelemaan - ne varmasti näyttävät oikean ihmisen päällä valistunein silmin ihan hyviltä, mutta eivät nämä omia ostosten tekemistä yhtään helpota!


Toki täytyy myöntää, että ilman nettikauppoja en olisi tällaisiin ostosmahdollisuuksiin edes törmännyt. Siinä suhteessa olen huomattavan paljon sivistyneempi kuin aikaisemmin.


Eikä kaikki miesten muotikaan ihan napannut. En ostaisi esimerkiksi tätä t-paitaa sen paremmin miehelleni kuin pojallenikaan.


Näin ylilaihojen ja alipainoisten mallien mainostamia vaatteita kieltäydyn ehdottomasti ostamasta, vaikka olisivat millaisia. Tällaista naiskuvaa ei saa ihannoida. Kaikki eivät selviä tuollaisesta hengissä :-(Ja sitten jotain omaan hinta-laatu-ajatteluuni joitain aivan mahdottoman epäsopivia vaatteita. Katsokaa hintoja! Ja mitä ne hinnat ovatkaan olleet ennen alennuksia!Tämä on odottanut sydämelläni, joten tämä purkaus tänne luontoaiheiden sekaan ;-) Ihanaa heinäkuista viikon jatkoa!


22 kommenttia:

 1. Vaate ostokset ovat vaikeita! Sen takia en niitä ostakkaan, kuin äärimmäisessä pakossa;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt aikamoisen äärimmäinen pakko - johtuu juuri siitä, etten ole ennen tätä jaksanut käyttää voimavarojani vaateostoksiin :-(

   Poista
 2. Tämänpäivän muoti on ihan muille kuin meille tavallisille tallaajille. No mutta hyvä että kaikille on jotain. Mallit on kyllä kauniita mutta pahasti aliravittuja. Onneksi suuntaus on parempaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallien ravitsemustilasta olen todella tarkkana. Luurankomallit tarvitsevat hoitoa.

   Poista
 3. Makunsa kullakin, mutta minusta nuo kaikki ovat karmeita. Ja hinnat sitten, karmeita nekin, alennuksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä saattaa olla jokin ikä- tai tyyliluokkien välinen kuilu ;-)

   Poista
 4. Hah aikamoisia kammotuksia oletkin löytänyt! :D Ja hui kamala miten laihoja nuo jotkin mallit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kauneusmuoti onkin yleisesti siirtynyt lihaksikkaampaan suuntaan, mallimaailma edustaa vieläkin enemmän ja vähemmän kurjuutta. Todella huonoa esimerkkiä nuorille naisen aluille :-(

   Poista
 5. Hih, mistä olet noin kamalia vaatteita löytänytkin?? Ihan hirveitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin on varmasti näillekin sopiva omistaja... :-) (Mutta näillä hinnoilla???)

   Poista
 6. Ylisuuri kulahtanut isoisän aikoinaan Ruisrockissa 70-luvulla käyttämä T-paita on mukamas maksanut 144 euroa! Heh! Kyllä naurattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisiko kaivaa omia ja sukulaisten varastoja kirppiskampanjaa varten? ;-)

   Poista
 7. Varsinaisia löytöjä. Vaateostokset ovat aina vaikeita ja erityisesti silloin, kun haluaa uutta päällepantavaa johonkin nimettyyn tarkoitukseen. Siksi kai ihmisille kertyy niin paljon turhia ostoksiak kun tarjonta on omituista. Olen etsinyt puuvillaista trikoopuseroa. Lopulta jouduin tyytymään sellaisiin, joissa on typerää tekstiä rinnuksilla. Kotikäyttöön jäävät, joten ei tarvitse selitellä kenellekään omaa suhdetta teksteihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on, jos vaatteen löytää, ennen kuin sitä ihan kipeästi tarvitsee. Silloin saattaa löytää kovastikin oman näköisensä vaatteen. Mutta se taas vaatisi toistuvaa aloitteellisuutta vaateostosten suhteen. Vaikea yhtälö... :-(

   Poista
 8. Ei ihan minunkaan tyylisiä :D
  Inhoan vaatekaupoissa käyntiä melkein yli kaiken. En juuri koskaan löydä mitään mieleistä, ja jos löydän, se on reippaasti yli budjetin. Minulla taitaa olla kallis maku. Onneksi on noita nettikauppoja. Viimeksi tilasin kaksi tunikaa ja kaksi villatakkia kerralla, kun olivat 50 % alennuksessa. Siinä on taas vaatetta pitkäksi aikaa (toivottavasti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi varaa laittaa rahaa vaatteisiin, voisi antaa jonkun muun tehtäväksi etsiä sopivia vaatteita. Itse vain sovittaisi. Minun budjeteillani kukaan ei ryhtyisi hommaan ;-)

   Poista
 9. Meinasi mennä aamukahvi rinnuksille kun purskahdin nauruun muotikuvat nähdessäni. Voiko tälläisiä kutaleita ollakaan muualla kuin kirpputorin alelaarissa. Stylistilläkin olisi olut käyttöä, ennen kuin kamera otetaan esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole pukeutuminen helppoa nykyaikana. Vaan ei ilman vaatteitakaan voi maailmalle lähteä talsimaan ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)