maanantai 26. helmikuuta 2018

VR venyttää

Työmatkan rautatieasemat jaksavat yllättää päivä päivältä. Pasilasta löytyi LÄMMINTÄ odotustilaa. Ihan vahingossa sinne törmäsin. Hämeenlinnassa autojen kulkureitit olivat iltaan mennessä muuttuneet rajusti aamusta. Mietittiin vähän, miten päästään suljetun näköiseltä pysäköintialueelta pois... No, päästiin sentään :-)


Homma ei ole kuitenkaan niin hukassa kuin tällä veneellä. Tällä veneellä ei enää ensi kesänä porskutella. Kuitenkin etenkin aamupäivällä tai aamulla junalla Hämeenlinnasta matkaan lähtevien kannattaa suunnitella jo etukäteen, mihin autonsa jättävät.

Maaliskuun lopussa VR muuttaa taas aikatauluja. Helsingissä työssäkävijän kannalta muutokset ovat vain ja ainoastaan negatiivisia. Nykyinen aikataulu on melkein täydellinen normiruuhka-aikoina. Iltaisin ja päivällä yhteydet Hämeenlinnaan eivät toimi. Jatkossa siis jopa ruuhka-aikanakin junalla matkustaminen on vaikeaa. Ehkä jopa tuskaisaa. Päivien pituus venyy väkisinkin entisestään :-(

Tästä terveiset erityisesti Maisa Romanaiselle VR:lle. Kehitys on kohti huonompaa. Tilalle tarjotut lähijunat eivät tarjoa keski-ikäisille riittävän ergonomista matkustamista. Hämeenlinnan väheksyminen on lyhytnäköistä  ja vähättelevää.

Kun tällainen asiakkaiden kohtelu on mahdollista Hämeenlinnassa, on se mahdollista muuallakin. En näillä taisteluilla luottaisi mihinkään VR:n lupauksiin ja puheisiin.

Elämä on onneksi VR:stä huolimatta paikoin upeaa. Nautitaan kauniista keleistä ja kohdellaan läheisiämme arvostavasti <3 p="">

8 kommenttia:

 1. Hämeenlinna on nyt kovasti jäämässä sivuun, kun VR panostaa vaan Tampereeseen. Siinä vois olla jollekin linja-autoliikennöitsijälle markkinarako. Ja täälläkin on jatkuvasti lähijunat myöhässä, ainoakaan ei ole ollut ajallaan tänä aamuna. Tytöillä on koulumatka sellanen, että myöhästyy jos on juna myöhässä enempi, joten usein oon vieny ne kouluun. Ei todellakaan kannata ostaa mitään kuukausikorttia, joutuis maksaan tyhjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottaisin valtion yhtiöltä enemmän tasa-arvoistavaa otetta :-(

   Poista
 2. Jospa se junien henkilöliikenteen kilpailutus toisi tulevaisuudessa helpotusta tilanteeseen, samaan tapaan mitä Onnibus teki linja-autoliikenteelle.

  VastaaPoista
 3. Täällä Espoossa on ongelmia metron kanssa. Ei toimi raideliikenne, ei

  VastaaPoista
 4. Teillä VR, meillä LänsiMetro (metro yleensä) Se sotki koko Espoon julkisen liikenteen. Esim mun Hesamatka piteni 2-2,5 kertaiseksi - jos ennen suoralla busslla pääsin Kamppiin 20-25 minuutti, niin nyt se onbussi-metro-yhdistelmällä 45-60 minuuttia. Ja tämä siis ei ruuhka-aikana. Ja matkaa on vajaa 20 km. Ja se Metro on koko ajan rikki tms. Säälin todella aamuisia työmatkailijoita.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)