keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Syksy đŸ„°, syyslomamuistoja ja NYT kyllĂ€ sataa (eikĂ€ se haittaa, kun voin olla kotona) đŸ„°

Olen jokseenkin helpottunut saapuneesta kylmĂ€stĂ€ ilmamassasta, sadekaan ei haittaa, jos se vain taukoaa vĂ€lillĂ€ selvĂ€sti aistittavaksi selkeĂ€ksi hetkeksi, josta ehtii nautiskella ainakin sen hetken. Niin paljon on ollut tapahtumia, puuhaa, tekemistĂ€ ja vielĂ€kin enemmĂ€n niitĂ€ jonottavia tekemĂ€ttömiĂ€ velvoitteita. Syksyn jykevĂ€ saapuminen asettaa kaikelle tekemiselle ja tekemisen pakolle rajat, joita itse en saa muuten  asetettua. Ahneella on se... ikĂ€vĂ€ loppu. Mutta jykevĂ€ syksy pelastaa. Ainakaan kantarelleja ei nĂ€iden kylmien jĂ€lkeen kannata enÀÀ etsiĂ€ đŸ€­.

TuoksukynttilÀt ovat löytÀneet paikoilleen, kÀsityöt suorastaan kurottelevat kÀsiÀni kohti ja huomaan kaipaavani tekemÀtöntÀ aikaa. Muuten ei jaksa. KÀsitöiden tekemistÀ ei siis lasketa tekemiseksi, jos niitÀ tekee rennosti nautiskellen eikÀ urakalla kieli poskessa.

On myös upeaa, ettÀ nyt on lupa pukeutua lÀmpimÀsti ja kerroksittain. Olen tehnyt sitÀ kyllÀ kesÀllÀkin ja tiennyt nÀyttÀvÀni kummajaiselta. TÀmÀ vuodenaika pelastaa taas hieman vÀhÀistÀ mainettani. (MitÀ mainetta muka???)


KÀytiin syyslomalla myös Haminassa PitkillÀ hiekoilla. Ihan vieressÀ Kotkassa pÀÀsee ihailemaan komeita kallioita, mutta pitkillÀ hiekoilla oli luvassa hiekkarantaa. Ja jos ei satu olemaan lÀnsirannikolla tai Saimaalla, tÀmÀ paikka on erittÀin hyvÀ hiekkarantapaikka. Ei tosin vedÀ vertoja lÀnsirannikon upeille hiekkarannoille ja dyyneille. Saimaaltakin löytyy aika mahtavia luonnon hiekkarantoja.

Kuvat on otettu illan hÀmyssÀ, pÀivemmÀllÀ oli vielÀ pilvisempÀÀ.




YllÀtyksenÀ leirintÀalueella tuli se, ettÀ netti ei toiminut oikein hyvin ja jopa puhelinyhteyksissÀ oli takkuamista. Kotkassa yhteydet toimivat taas oikein hyvin.


'Hassua' tavallaan ajatella, ettÀ vuosi sitten molemmat vanhempani olivat vielÀ elossa ja omalla tavallaan ihan kohtuullisen hyvÀssÀ kunnossa - parhaimmillaan. TÀssÀ onkin kulunut useampi vuosi tÀynnÀ ÀkkikÀÀnnöksiÀ ja isoja muutoksia, useimmat vÀhemmÀn toivottuja ja positiivisia. Hiven hyvÀÀkin on onneksi joukkoon mahtunut.

Toki on myös niin, ettĂ€ vastoinkĂ€ymiset parhaimmillaan yhdistĂ€vĂ€t perhettĂ€ ja lĂ€hipiiriĂ€. Niin on nytkin kĂ€ynyt. Ja samaan aikaan, kun kirjoitan tĂ€tĂ€, sade piiskaa vimmatusti kattoamme. Ihana olla sateen kestĂ€vĂ€n katon alla sisĂ€llĂ€ lĂ€mpimĂ€ssĂ€ 💖.


Nautitaan sisÀtiloista ja kotitouhuista - tai mitÀ muuta sitten löydÀmmekÀÀn ohjelmiimme. Minulla menee kaikesta kiireestÀ ja vÀsymyksestÀ huolimatta oikein hyvin juuri nyt. Toivottelen sinullekin jaksamista, iloa, toivoa, sinnikkyyttÀ, super-itseensÀkÀÀntynyttÀ sopivaa laiskuutta ja luovuutta kaiken muun hyvÀn ohella. Nyt on hyvÀ positiivisen (tai muunkin) kÀpertymisen aika, jos vÀhÀnkÀÀn siltÀ tuntuu.

Pus đŸ’–đŸ„°

20 kommenttia:

  1. Ihana postaus, hyviÀ nÀkökulmia eloon ja menoon. Minulla on syysloma ensi vkolla. PieniÀ suunnitelmia on syyslomalle, ihan kotosalla ollaan. Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
  2. Upean hiekkarannan olet löytĂ€nyt. ÄkkiĂ€ voivat olot perheen sisĂ€llĂ€kin muuttua. Sinulta kaksi kauimmin tuntemaasi ihmistĂ€ ovat poistuneet lyhyen ajan sisĂ€llĂ€.
    Nyt nautitaan tosiaankin sisÀtiloista. Juuri Àsken tÀÀllÀ meillÀ oli kovia tuulenpuuskia ja terassilta kuului kolahdus. Kukkataso ritilöineen oli kaatunut pitkin pituuttaan. KÀvimme siirtÀmÀssÀ sen turvallisempaan paikkaan seinÀn viereen.
    Ihanaa syysviikonloppua sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      ElÀmÀ ei kerro kÀsikirjoitustaan, sen edessÀ pitÀÀ jaksaa olla nöyrÀnÀ ja ahneena tilanteille, joissa voi olla se jokin.

      Poista
  3. Ihana mitkÀ kuvat ja kaunis meri.
    Hamina on kaunis paikka, siellÀ aika ajoin kÀydÀÀn, on miehen synnyin seutua.
    Mukavia syyshetkiÀ viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, PĂ€ivien ilot!

      Suomessa on mahdottoman paljon upeita matkailukohteita đŸ„°

      Poista
  4. ErittÀin kaunis kansikuva sinulla. Ja jutun kuvat aivan mahtavia. KyllÀhÀn se mieli kaipaa joutokÀyntiÀ, ettÀ jaksaa taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Mieli ei tykkÀÀ liian vakaasta rytmistĂ€. Se kaipaa vaihtelua jaksaakseen, pienetkin vaihtelut riittĂ€vĂ€t đŸ„°

      Poista
  5. Kuulostaa niin mukavalta, kun kÀsityöt kurottelevat kÀsiin :) Ja mie aattelen sateella usein kans noin, ettÀ on ihanaa kun saa olla lÀmpimÀssÀ katon alla. Varsinkin illalla kun on pehmoinen sÀnkykin alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      On meillĂ€ moni asia todella hyvin. VielĂ€ kun saisi mielen mukaan ymmĂ€rtĂ€mÀÀn samalla taajuudella kaikkea upeutta. Kaikkea ei voi ohjata. Vaan ilon aiheisiin keskittyminen auttaa jo paljon 💖.

      Poista
  6. sirpanluontoblogi.blogspot.com14. lokakuuta 2023 klo 8.03

    Toivon sinulle hetkiÀ ihan omassa seurassasi akkujen lataamista varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Omia hetkiĂ€ mahtui viikonloppuun - samoin unta ja lepoa 💖.

      Poista
  7. Upean nÀköiset rannat Haminassa, jossa ei ole tullut koskaan kÀytyÀ. EhkÀ ensi kesÀnÀ... Syysloma on ihanaa aikaa ladata akkuja, tÀÀllÀkin sataa parhaillaan, mutta se ei haittaa, kun voi hyvillÀ mielin puuhailla sisÀllÀ lÀmpimÀssÀ. Eilen oli hieno iltapÀivÀ, jolloin hetken ennÀtin loman alkajaisiksi pihaa siistiÀ.
    Neulominen on rentouttavaa juuri silloin, kun ei ole pakkoa eikÀ aikarajoja. Minulla vielÀ puikot odottavat lankakorissa, koska olen keskittynyt enemmÀn muihin harrastuksiin viime aikoina. (Ja koska sinulta arvontavoittoina saamani sukat ovat vielÀ hyvÀssÀ iskussa!). Toivon sinulle rentoja lomapÀiviÀ, voimia syksyn vaihteleviin hetkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Olipa hyvĂ€ muistutus tuo arvonta - muutamat sukat ovatkin odotelleet syksyn sukka-arvontaa. SenpĂ€ voisi pĂ€rĂ€yttÀÀ pian taas kĂ€yntiin 👍.

      Poista
  8. Upea postaus ja ihanat kuvat. Syksy on kaunista.

    VastaaPoista
  9. Syksy on aina ollut minun vuodenaikani, niin on nytkin. MikĂ€ sen ihanampaa kuin nojatuolissa kutoa, kun sade piiskaa kattoa ja tuuli myrskyÀÀ ja kun vĂ€lillĂ€ tulee taukoja, voi jaloitella ulkona. Jos huvittaa😅 Kaunista hiekkarantaa!đŸ©·t. Irkku

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!