sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Valoa päin :-)

Tänään talvipäivänseisauksen aikaan kääntyy aika ja matka kohti valoa. Hitaasti ensin, mutta joulun, uuden vuoden ja loppiaisen jälkeen aurinko jo nousee hieman aikaisemmin ja laskee hieman myöhemmin kuin nyt. Siitä sitten kohti valoisampaa päivä kerrallaan :-)

Tänä talvena olen neulonut tavanomaista vähemmän sukkia. Lankakriisi alkoi jo viime keväänä ja vastenmielisyys karkeita lankoja kohti pysäytti käsityöt melkein tykkänään. Yhdet sukat tein karheammasta langasta vielä tänä syksynä, muuten olen luopunut noista langoista ja lahjoitellut ne vähemmän ronkeleille ihmisille eteenpäin.

Uusien lankojen löytäminen ja hankkiminen on vienyt aikansa. Ainakin nettikaupassa täytyy ostaa ensin kokeiluerä ja tunnustella, millaiselta lanka omissa käsissä tuntuu. Välillä olisin ostanut samaa lankaa tyytyväisenä lisää, mutta lanka olikin sitten loppunut. Ja niin on lankakokeiluja täytynyt jatkaa. Kuudet sukat olen saanut kesän jälkeen neulottua ja seitsemännet ovat työn alla puikoilla.

Muutamien perussukkien jälkeen kokeilin palmikkoja. Ensin ihan kevyttä peruspalmikkoa, jotta sukka ei olisi niin tylsä neuloa. Palmikolla voi hyvin tehdä yksiväriset sukat ja niissä on silti pientä eloa ja iloa neulojallekin.

Tästä se lähti:


Pientä twistiä perussukkaan, jonka ihmeekseni halusin neuloa harmaasta langasta. Ihme tapahtui siis jo lankojen ostohetkellä.

Sukkien valmistuessa tulee mieleen uusia kokeilemisen aiheita. Niinpä seuraava palmikkosukkapari (samasta harmaasta) näytti astetta kehittyneemmältä:


Nämä kaksi paria jäivät sukkalaatikkoon odottelemaan kohtaloaan, mutta seuraava pari lähti joululahjaksi:


Kuvien syväterävyys on huono, valittelen sitä. Valo oli tehokkaasta työhuoneen valosta huolimatta kameran silmin aika niukkaa, joten tyydyin tällaiseen 'taiteelliseen' kuvaversioon :-)

Lanka muuttui nyt paksumpaan ja värikin valkaistui.

Kutkuttavaa tässä on tehdä omia kokeiluja perinteisen sukkamallin ehdoilla. Etsin helposti rytmittyvää mallia, jotta neulominen on sujuvaa ja kivaa. Ehkä jossain vaiheessa etsin taas jonkun oikean sukkamallin ja teen ihan ohjeiden mukaan :-)


Kahdet sukat ehtivät lähteä eteenpäin ilman mitään kuvia, joten päätin nyt hopulla dokumentoida tämän hetken sukkatilanteen ennen kuin pistin valkoiset sukat pakettiin :-)

Lempeää ja lämmintä joulun odotusta!

20 kommenttia:

 1. Onpa kauniita sukkia. Tuo palmikko antaa kivaa ilmettä sukille. Tuollaiset sukat ovat mieluinen joululahja. Ihanaa jouluaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli!

   Villasukat jakavat kansaa kovasti kahtia.
   Jotkut arvostavat todella paljon, joillekin ne kuuluvat ehdottomasti ei-toivottujen lahjojen listalle.
   Siksi niitä en annakaan kuin harvoille :-)

   Poista
 2. Voi miten hienoja sukkia, ihanaa tuo palmikko neule! Hyvää ja rauhaisaa joulua ❤️🎅🎄

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja klassisia villasukkia. Yksiväristä ja palmikkoa, tykkään kovasti. Varmaan pitävät lahjan saajatkin: ovat onnekkaita, uskon.
  Hyvää ja lämmintä joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Valoa päin on hyvä mennä.
  Rauhaisaa joulua!

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia, kyllä noilla kelpaa aloitella uutta vuotta! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Beautuful stocks.
  I wish to you and to your loved ones, Merry Christmas and a Happy New Year, full of health, joy and love.
  Best wishes

  VastaaPoista
 7. Kaunista, rakastan (ja käytän aina) villasukkia. ♡
  Lempeää joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi Nainen!

   Villasukkien superkäyttäjiin kuulun itsekin :-)

   Poista
 8. Tänään oli jo valoisampaa :)
  Kauniita sukkia. Minäkin olen mieltynyt yksivärisiin sukkuun joissa on kuvioita.
  Iloista joulua sinulle!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)