torstai 12. joulukuuta 2019

Valon muistelua ja lomasta haaveilua

Valokuvia elämän hyvistä hetkistä kannattaa selata ja niiden avulla herättää itsessään mukavia muistoja ja tunnelmia. Sillä keinoin saa hieman tasoitettua heikompien aikojen fiiliksiä.

Ei tässä hetkessä ole sinänsä mitään isoa vikaa, mutta työ on hektistä, keli harmaata ja päivät lyhyitä. Hyvä valaistus auttaa minua selvästi todella paljon. Matkojen ja retkien fiilistely tuo kuitenkin kaikkeen ihan uutta lisäpotkua. Matkan jälkeen valokuvatulvan purkaminen jää aina enemmän tai vähemmän vaiheeseen, jos aikoo kuvailla ja puuhailla jotain matkan jälkeenkin. Fiilistelyn lisäksi kuvamateriaalin läpikäynti edistää keskeneräistä rupeamaa :-)

Nyt heittäydyin viime helmikuun Calahondan reissun kuviin. Auringonlaskun kuvan kellotus oli aika tasan seitsemän illalla paikallista aikaa. Aamulla aurinko nousi kahdeksan aikoihin. Melkoinen määrä valoa lisää meidän määriimme etenkin kun ainakin meille osui vallan pilvettömiä kelejä. Lämpöäkin riitti 16-19 asteen välillä.
Muutamia uimareita riitti helmikuussakin, pari auringossa paistattelijaa. Sesonkikauden ulkopuolella rannoillakin oli taivaallisen rauhallista :-)

Tänäkin talvena olisi hyvä viettää yhteistä lomaa puolison kanssa. Kotimaan majoitukset ovat hinnaltaan aika suolaisia. Lisäksi valo ja pieni lämpökin houkuttaisi. Saapas nähdä, mitä kenkä keksii :-)

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Toivottavasti pääsette lomailemaan lämpimään!

  VastaaPoista
 2. Nuo sesongin ulkopuoliset kaudet on varmasti tuollakin hienoja (ainakin, jos ei helteistä ja rannoilla räpimisestä ja paahtumisesta välitä) kun mahtuu liikkumaan ja on avaraa ja maisema ei peity ihmismassoihin.
  Vois vähän vaikka selata jotain kesäkuvia... nyt sentään on ripaus lunta taas yöllä tullut, että ei ole niin synkeää mitä on monena päivänä tässä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästelen lomiani mahdollisimman paljon sesonkien ulkopuolelle. Maailma ja luonto näkyy silloin paljon selkeämmin ja kuuluu paremmin :-)

   Kesäkuvia kannattaa aina selata ja muistella :-)

   Poista
 3. Lomakuvia kannattaa ottaa, sillä niiden avulla lomaa tulee muisteltua vuosikausia jälkeenkin. Meillä lapset katselevat mielellään matkoilta tekemiäni kansioita. Paperikuvien aikaan kansioita tuli vielä tehtyä.
  Valontankkaus olisi nyt tarpeen. Olen ripotellut kausivaloja kotiin ja pihalle, mutta eivät ne aurinkoa korvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli kelaa ikäviä asioita itsekseen. Minä yritän tasata tilannetta sillä, että kelaan ihan tarkoituksella noita hyviä ja mieluisia hetkiä uudelleen ja uudelleen. Kuvat auttavat paljon :-)

   Minä olen löytänyt hyvän työhuoneen valaisimen. En edes huomaa, että ulkona on hämärää, kun sisällä näyttää niin valoisalta - ei kuitenkaan liialliselta :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)