torstai 22. huhtikuuta 2021

Rokote saatu, silkkiuikut soidintavat ja kylmänkukkia on tuloillaan

Rokote on saatu pari tuntia sitten ja elämä on vielä mainiosti raiteillaan 😊. Rokotteen jälkeen ei tarvitse olla varovainen - ei vältellä saunaa, liikuntaa tms. Eloansa voi jatkaa ihan normaalisti. Muutenkin kaikki oli organisoitu todella hienosti. Nyt Hämeenlinnassa hoidettiin tämä homma todella mainiosti!

Meillä on ruohikkopalovaara. Sateet tulevat todella tarpeeseen. Samaan aikaan katupölyä on paljon ja sade helpottaa siinäkin mielessä. Lupaan olla rutisematta sateista. Hyvää ne tekevät tiettyyn rajaan asti.

Silkkiuikut ovat palanneet muutolta, kuten totesinkin edellisellä kerralla. Tässä muutama soidinkuva touhukkaista vehtaajista 🤭.








Tähän voi mukaan hakea vaikkapa Luontoportista silkkiuikkujen huuteluääniä ja tunnelma on aika lähellä todellista 👍.

Kävimme koiran kanssa eilen katsastamassa kylmänkukkatilannetta. Nousemassa ovat. Mutta mäet olivat muutamassa paikassa vielä paksun jääpeitteen peittämät, vaikka muuten lunta ei enää näe missään. Onneksi metsän puolella oli sulaa, rämmimme koiran kanssa liukkaimmat kohdat sitä kautta.

Upeaa huhtikuun viimeistä viikonloppua!

16 kommenttia:

  1. Uikut ylisöpöjä, iiiihanaia kuvia, kiitos<3

    Kas niin, koronatoimi suoritettu, loistavaa.

    VastaaPoista
  2. Tälle päivälle oli merkitty sekä ruohikkopalo- että liukkaan kelin varoitus. Nyt on liukas keli sentään hävinny, mutta olishan noita roskia poltettavaksi.
    Uikut on kauniita! En oo vielä nähny. Hippiäisen ja teeren sain eilen listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli jossain vaiheessa samanlainen kombo. Mies kävi päivällä Lahdessa ja lunta/räntää oli tullut taivaan ja maantien täydeltä.

      Hippiäinen ja teeri puuttuvat minulta. Teeren olen nähnyt vain pari kertaa elämässäni.

      Poista
    2. No nämä olikin äänihavaintoja, mie törkeästi lasken nekin :)

      Poista
    3. Joistakin linnuista on vaikeaa saada muita kuin äänihavaintoja. Minusta kelpaavat siinä kuin näköhavainnotkin.

      Poista
  3. Upea kuvasarja uikuista! Niiden ilmestymistä odottelen joelle. Viime kesän sain seurata niiden pesimistä ja poikastan kasvamista.

    Minulle tuli pieniä lieviä ohi meneviä oireita rokotteesta: päänsärkyä, lihaskipua ja huimausta. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli!

      Tuolla minäkin seurailin poikasia siihen asti, kun oli vielä selässä kuljetettavia, sen jälkeen niitä ei näkynyt enää kovinkaan usein.

      Illalla minulla tuli käsivarsi kipeäksi, aamusella nousi lämpöä ja päänsärky jyskytteli särkylääkkeistä huolimatta. Nyt on olo jo melkein ok.

      Poista
  4. Upeat kuvat !!
    Itse sain rokotteen kuukausi sitten ja kohta toisen annoksen. Mutta ei se rokote ole kaikkivoittava suoja, tarttee olla edelleen varovainen, sanovat paremmin tietävät. Ehkä toisen annoksen saatuaan voi palata normiuteen. Vaikkakin olen jo tavannut roketteen saaneita ystäviäni (jokusen). Kun emme muutenkaan kuljeksi ryhmäkokoontumisissa ym vastaavissa ruuhkapaikoissa, niin missäpä me se tartunta oltais saatu.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Orvokki!

      Kyllä se rokote sellaisen mukavan ylimääräisen turvan tunteen tuo, vaikkei tässä edelleenkään voi toimia muuta kuin varovaisesti.

      Meillä töissä on sellaista virettä, että yhteistä läsnätapaamista pitäisi saada aikaiseksiihan tosissaan. Rokotteen jälkeen se tuntuu aiempaa miellyttävämmältä ratkaisulta. Toivottavasti remmin nuorimmatkin ovat saaneet siihen mennessä omat rokotteensa 👍.

      Poista
  5. Hienoa, että sait jo rokotteen. Täällä luvassa ehkä muutaman viikon kuluttua, toukokuussa kuitenkin varmaan.
    Kiva kuvasarja taas linnuista!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!
      Ihanaa kevätviikonloppua sinullekin! Auringonsäteitä 💖.

      Poista
  6. On upeaa katseltavaa. Mahtavia lintuja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!