keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Koronarokote ja mahdollinen sinkkukurki

Huomenna saan koronarokotteen. Olo on helpottunut ja toiveikas. Tulevaisuus näyttää jotenkin valoisammalta, vaikken ole kokenut tuntevani mitään erityisen isoa korona-ahdistusta. Monista tilanteista selviää kumman hyvin haastamalla itsensä sopeutumaan. Niin on tälläkin kerralla käynyt. Olen keskittynyt niin paljon mahdollisuuksiin ja hyviin hetkiin, etten ole suuremmin tiedostanut omaa kaipuutani vapaampaan elämään. Nyt, kun rokoteaika on varattu, tunnen kuitenkin melkoista helpotusta.

Samaan aikaan mietiskelen kuitenkin sitä, että mitä sitten, jos me molemmat, mies ja minä, saamme vaikkapa kovan kuumeen jälkiäisinä. Miten pitäisi varautua? Jonkinlainen varasuunnitelma on viritteillä pojan kanssa vähintäänkin koiran hoidosta, jos tilanne äityisi hankalaksi. Lisäksi tulehduskipulääkkeitä pitää varata riittävästi ja muutenkin hoitaa talous siihen kuntoon, ettei muutamaan päivään tarvitse välttämättä käydä ostoksilla. Minua ei pelota, mutta hallitsen mielelläni niitä riskejä, joihin pystyn vaikuttamaan.

Asiasta kukkaruukkuun: Maaliskuun 27. päivä Sääksmäen sillan luona vesi oli jäässä ja jää täynnänsä pilkkijöitä. Tänään jäästä ei ollut näkyvissä jälkeäkään. Silkkiuikut valmistelivat jo pesiänsä, harjoittivat soidinmenojansa ja riitelivät naapuriensa kanssa oikein urakalla.

Kotimatkalla näin yksinäisen kurjen. Jäin miettimään, oliko se oikeasti yksinäinen ja todellakin yksinäinen. Yksinäinen se oli siinä mielessä, että se oli ainoa näkyvissä oleva kurki tuolla pellolla. En tiedä, onko se pariutunut ja pari jossain muualla. Eli onko se parisuhteessa vai sinkku.

Jos se oli sinkku, edelleenkään en tiedä, kokiko se itsensä ja olonsa yksinäiseksi vai oliko sillä ehkä sankarimainen retkeilijäfiilis, kuten minulla yksin luonnossa liikkuessani. Huomaan luotoretkilläni joskus saavani ihmetteleviä katseita. Yksin luonnossa liikkuva ihminen herättää kysymyksiä. Yksin luonnossa liikkuva nainen näyttää herättävän monesti säälin tuntemuksia. Ihan suotta. Oikein hyvin me voimme 💖.Miten sinä suhtaudut koronarokotteeseen? Ja miten heihin, jotka ottavat rokotteen ja toisaalta heihin, jotka jättävät rokotteen ottamisen väliin?

Mahtavaa kevään jatkoa!


14 kommenttia:

 1. Suhtaudun positiivisesti kaikkiin rokotteisiin, niillä on hävitetty monta tautia päältä maan. Olen ilkeä eli ne jotka kieltävät/eivät ota rokotetta, toivottavasti saavat koronan, sorry. Tyhmyydestä pitää luonnon sakottaa. En ala kuitenkaan tautia levittämään kieltäjien keskuudessa. Vai..hmmm;DD

  Riemuisan yksinäinen sinkku hetken kurki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillakin on ihan kelpoisia perusteita punnita kummankin vaihtoehdon huonoja puolia keskenään. Ymmärrän hyvin, että kannattaa valita pienempi paha. Mutta toivon, että suuri enemmistö ottaa rokotuksensa, jotta saadaan jonkinlainen laumasuoja.

   Toki minulta on jäänyt myös muutama Baltiaan suuntautuva kuvaus-/luontomatka tekemättä, joten kaipuu olisi päästä jossain vaiheessa liikkeellekin.

   Poista
 2. Kurki on mahtava lintu. Ja upeat kuvat sait.

  VastaaPoista
 3. Valmistaudun juuri rokotteen ajanvarausrumbaan. Eilen tuli tieto, että ikäryhmäni tuli rokotusten piiriin. Eilen ei vielä onnistanut, kaikki ajat oli menneet. Saa nähdä miten tänään käy.
  Upeat kurkikuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasin ajat sekä itselleni että miehelleni ja aikoja oli varattavissa runsain mitoin. Ihan ihmeellisen hyvin sujui koko prosessi. Kiitos, Hämeenlinna!

   Poista
 4. Itse kävin ottamassa koronarokotteen viime viikolla :) seuraava rokote 6. heinäkuuta :)

  Mukavaa loppuviikkoa toivotellen Suvi

  https://arkipaivienielamyksia.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Erityisryhmään kuuluvana sain Astran rokotteen kuukausi sitten. Hetkeä ennen, kuin sen käyttö laitettiin tauolle ja muutettiin sillä rokotettavien ikärajoja. Tehosterokotteeksi voin kuulemma valita Astran tai jonkun muun. Kesäkuun alussa tiedän ehkä paremmin, mitä on tarjolla. En saanut minkäänlaisia oireita, ei myöskään mieheni. Sen sijaan ystäväni sai Astrasta kovan kuumeen ja pistospaikka kipeytyi. Kuumetta oli onneksi pari päivää ja sen jälkeen olo taas ihan hyvä. Lähipiiristä ystäväni on ainoa, jonka tiedän saaneen oireita rokotuksesta. Varmasti muitakin on.
  Minäkin suhtaudun positiivisesti kaikkiin rokotuksiin. Ilman rokotuksia maailmassa moni vaikea sairaus jylläisi edelleen. Suvussani on polion sairastaneita, joista yksi vammautui eliniäkseen.
  Rokotteesta kieltäyvillä voi toki olla jokin tärkeä syy. Kyse voi olla myös tiedon puutteesta.

  Ehkä kurki odotti Tinder-tuttuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sikainfluenssa rokotteen jälkeen syntynyttä rokote-epäluuloisuutta, mutta nyt rokotteita on ehditty antaa jo todella monelle ja paljon on myös opittu.

   Kävi kurki ojan pohjaltakin etsimässä, muttei ollut Tinderi päätynyt sinnekään 🤭.

   Poista
 6. Olen saanut jo Pfizerin koronarokotteen, samoin mies. Kumpikaan ei saanut mitään oireita, paitsi minulla oli rokotuskohta pari päivää vähän kipeä. Hämmästelen, että on alettu vastustaa rokotuksia. Ainahan on ollut itsestäänselvää, että rokotteet otetaan. Mutta uudella sukupolvella ei ole kokemusta, miten pahaa jälkeä monet nyt aisoihin saadut taudit ennen tekivät. Toisaalta ymmärrän monien epäluulon, sillä media ja sosiaalinen media ovat lietsoneet pelkoa ihan (turhaan?). Riskejä on ollut aina rokotuksissa, leikkauksissa ja liikenteeseen lähtemisessä, mutta niitä pitää vain sietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokotevastaisuutta on ollut jo jonkin aikaa mm. pienten lasten äideillä. Toki sitä esiintyy alueellisesti kovin eri tavoin, mutta vaihtoehtoiset totuudet kutsuvat joitakin huomattavan voimakkaasti.

   Nuoriso-osastolla korona taidetaan kokea aika mitättömänä uhkana, koska nuoria ei ole Suomessa vielä kuollut koronaan. Tiedä sitten muista hankalista pitkäaikaisista haitoista. Mutta rokotteen mahdolliset haittapuolet taitavat pelottaa enemmän?

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)