keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Revontuli ja iglut Hankasalmella - tulipas nyt hemmoteltua itseään 🥰

Tänään olen siirtänyt jo lähemmäs 20 sisätiloihin siivet suppuun -asentoon jymähtänyttä nokkosperhosta ulos vapauteen. Nokkosperhosia tulvii sisään avoimista ikkunoista, mutta suurin osa niistä onneksi löytää omin neuvoin tiensä jonkin avoimen ikkunan kautta ulos. Jotkut päätyvät hämärän käytävän tai vaatehuoneen kattoon tai seinälle lepäämään ja valoa odottamaan. Ihan kuin olisi ilta ja jäätäisiin aamua odottamaan. Sitä vain ei itsekseen tuolla hämärässä tapahdu.

Tänään mieheni huomasi ensimmäiset kolme lepäilijää ja ne kuljettelin yksi kerrallaan ikkunalle vapauteen. Mutta samalla silmä huomasi yhä enemmän eksyneitä lepäilijöitä ja 'pelastusoperaatiosta' tulikin ihan huomattava kuumajumppa. Lähemmäs parikymmentä nokkosperhosta on siis pelastettu tänään. Ne ovat varmaankin päätyneet paikoilleen useammankin päivän aikana.

Minilomalla tyttären kanssa kävimme tavallista kalliimmassa ja hienommassa paikassa yöpymässä. Aikaa oli kuitenkin vain yhden yön lomaan ja päätimme panostaa siihen kunnolla. Lomakeskus Revontuli sijaitsee Hankasalmella, meiltä reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä. En tavallisesti mainitse käyttämiäni palveluita nimellä, mutta tällä kertaa en malta olla jakamatta tätä minulle uniikkia lomakokemustani. Kyseessä ei siis ole minkäänlainen yhteistyöpostaus, vaan vain Susannan terveiset hyvästä lomakohteesta.

Revontulen erikoisuutena ovat lasi-iglut, joiden vuoksi sinne päädyimme. Varasimme ihan rannalla sijaitsevan Deluxe-iglun kahdella makuuhuoneella, jotta kumpikin voi mennä oman vuorokausirytminsä mukaisesti toista häiritsemättä. Jälkiviisaasti todettuna olisi varmaan kannattanut saman tien varata hemmottelupaketti, sillä halusimme ruokaillakin paikan päällä. Nyt jouduimme varaamaan paikan illalliselle erikseen. Mutta menipä tuo näinkin.

Tässä yleisnäkymää paikalta. Oikealla meidän Kuiske-niminen iglumme ja vasemmalla näkyy kaksikerroksinen iglu, jossa makuutilat ovat ylhäällä ja oleskelu- sekä wc-tilat alakerrassa. Kaikista igluista on näkymä järvelle, nämä ja pari naapuri-iglua ovat kaikkein lähimpänä rantaa.


Tältä Kuiske näyttää sisäänkäynnin luota.


Iglun molemmissa makuuhuoneissa oli ilmalämpöpumput. Kuumasta porotuksesta huolimatta huoneet saatiin nopeasti nukkumalämpöisiksi (tai -viileiksi). Iglun patio oli järven ja iglun välissä ja sinne kuljettiin puista polkua pitkin.


Tästä katsottuna vasemmalla oli tyttären makuuhuone ja oikealla minun makuuhuoneeni. Tästäkään kuvasta ei näy vielä koko kokonaisuus.


Tässä minun makuuhuoneeni. Varsinaisten ikkunoiden eteen sai vedettyä pimennyskaihtimet, mutta kattoikkunoissa ei ollut mitään verhoja. Se vähän jännitti aluksi, sillä aurinko porotti katosta kuumana sisään ja huoneessa oli kuuma. Kun sitten opittiin pelaamaan ilmalämpöpumpun kanssa, tilanne muuttui yllättävän nopeastikin mukavaksi.


Tuossa seinän takana on iglun toinen makuuhuone. Sinne ei ollut tirkistelyikkunaa 😏. Minun huoneeni oli ilta-auringon suuntaan.Tyttären makuuhuone oli jotakuinkin samanlainen, vain erilaiset luontoaiheiset taulut seinällä.


Ja vielä kännykkäkuvat aamun ensiväreistä aamukahden jälkeen sisältä makuuhuoneesta, ennen kuin päätin kiirehtiä kuvaamaan patiolle näkyä ihan omalla kameralla.Tavallaan hieman jopa hävettää tällainen omaan oloon törsäily, mutta ehkä viimeistään tässä iässä on sitku-elämälle hyvä tulla jo päätöstä. Monta pientä unelmaa olen vuosien varrella toteuttanut. Tämä ei ollut unelmalistalla (kun en tiennyt tällaisesta), mutta olo oli kuin olisi toisella planeetalla käynyt. Täydellinen irtiotto arjesta 🥰. Molemmat olimme mahdottoman tyytyväisiä koko reissuun.

20 kommenttia:

 1. Pah, netti pätki, uusiks meni hyvä vuodatus;D

  Häpäeät pois, työn raskaan raataja jos itseään hemmottelee niin se kuuluu asiaan, ei ole mitään elvistelyä eikä tuhlausta. Paristoja pitää ladata että on mistä ottaa energiaa, sitä paitsi olet itse omat rahasi töitä tekemällä ansainnut, surutta niitä voit käyttää itseesi. Näin on! Nih!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Vähintäänkin sellainen kerran elämässä -paikka.
   Ehkä toisenkin 👍.

   Poista
 3. Upea on paikka. Kyllä itseään voi ja pitää hemmotella.

  VastaaPoista
 4. Onpas Revontulessa nyt hienoa, aikaa on kulkenut siellä käynnistä. Ohi vaan mennä huristellaan usein kohden pääkaupunkiseutua. Meiltä sinne on vain noin 50km.

  Hyvät ovat kuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!

   Ensimmäinen meidän visiittimme tuolla.

   Poista
 5. Vautsi, iglujako on muuallakin kuin Lapissa! Eihän tuollaisessa malta nukkua, etkä sie näköjään malttanukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia näköalamajoituksia löytyy yhä enemmän. Harkitsimme puumajamajoitustakin, mutta tämä veti nyt pitemmän korren.

   Täytyi sitä aina herätessään kuikata näköalat ulkoa. Kerrankin heikko nukkuminen kannatti 🥰.

   Poista
 6. Onpa hieno paikka ja upeat näkymät järvelle. Maltoitko nukkuakaan, kun oli mahdollisuus läpi yön katsella taivaalle?
  Kyllä itseään on lupa helliä, eikä siitä tarvitse häpeää kantaa. Taatusti olet tehnyt paljon töitä niin tänä kuin aiempinakin vuosina ansaitaksesi igluloman.
  Mekin olemme kantaneet urakalla nokkosperhosia takaisin ulos. Verho avoimen oven ja ikkunoiden edessä hiukan estää perhosia lentämästä sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivaanrannan katselu oli öinen aktiviteetti muutamaankin kertaan, ei sitä malttanut pelkästään nukkua 👍. Toki seuraavana päivänä oli reilun kolmen tunnin ajomatka kotiin, joten levätäkin piti.

   Poista
 7. Wau kun on hieno paikka, hienosti keksitty, lie kalliskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan sillä hintaa.
   Toisaalta monta matkaa ja hupia on tullut jätettyä väliin pandemian rajoitusten aikana, siihen verrattuna tämä oli edullista ja todella elämyksellistä.

   Poista
 8. Ihanan näköiset iglut sisältä!! Ulkoasuun olen vähän pettynyt. Vaan mikä elämys ihailla sängystä käsin kaikkea, mitä ulkona näkyy. Revontulet olis täydelliset, mutta..
  Huiman kivan kuuloinen retki teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoasu on vaatimaton, mutta sisällä kelpasi levätä uimisen, syömisen ja melomisen välissä 🥰.
   Kahdessa päivässä ja yhdessä yössäkin ehti näissä olosuhteissa irrottautua arjesta todella täydellisesti!

   Poista
 9. Voi kun kiva, että laitoit maininnan ja kuvat! Onpas kaunis paikka. Minulle sopisi nyt oikein hyvin hemmotteluloma tuollaisessa paikassa. Pistetään korvan taakse, jos vielä joskus Suomeen pääsen.

  Olette todella kilttejä, kun pelastetta pienimpiäkin olentoja. Itsekin yritän kantaa muurahaisista alkaen ötökät ulos, mutta aina ei onnistu. Hyttysissä menee mun raja ja jos sellaisen ininän kuulen korvan juuressa, niin huiskin kyllä littanaksi. Hämähäkit sitä vastoin pyrin pelastamaan.

  Toivottavasti olo on nyt rento ja levännyt miniloman jälkeen. Joskus on hyvä päästä vaikka vain yöksi pois omista tutuista ympyröistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyttysiä en minäkään pelasta 🤭. Enkä paarmoja.

   Olo on rento, kiitos! Kotonakin on paljon kivempaa, kun käväisee välillä muualla 🥰.

   Poista
 10. No onpa Revontuli-matkailukeskus muuttunut. Muutama vuosikymmen sitten ei ollut tuollaista :) Eihän tuossa malttaisi nukkua ollenkaan kun saa katsella upeaa kesäyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset näköalamajoitukset taitavat olla aika uusi (ja hintava) trendi. Hyvä, ettei tuo paikka ole jäänyt kyyhöttämään lähtökuoppiinsa 👍.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)