keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Sadetta! - Ja oravanpoikasia

Tänään satoi 🥰. Matkustin Hämeenlinnasta Helsinkiin, Espooseen ja sieltä Kirkkonummelle. Sieltä edelleen kotiin. Sateen määrä vaihteli sateettomuudesta kaatosateeseen. Nämä sateet tulivat kyllä aivan erityiseen tarpeeseen. Enkä tarkoita vain kantarelleja 😊.

Meidän perheessämme tapaturmat ovat kuuluneet kesälomiin melko säännöllisesti. Perinteitä kunnioitettiin tänäkin vuonna, tekevälle sattuu. Minä ja mies kohdattiin havereita (erikseen) ja tytär sairastui kesäflunssaan. Poika on vielä terveenä 👍.


Pihalla on jälleen kerran oravapesue. Äippäorava poistuu välillä pitkiksikin aikaa ja poikasista tulee oltua huolissaan sinä aikana.

Poikasia on ainakin kolme. Tämä yksi nautiskeli punaviinimarjapensaan sadosta ihan estottomasti 🥰.


Ainakin yksi poikasista on kohtuullisen hyvä kiipeilemään kuusen latvan ja juuren välillä. Yllättävän vaikeaa tuo näytti kuitenkin olevan. Välillä tuo putosi kuin tyhjää vain oksalta alemmalle.


Punaviinimarjapensaan juurella oli hyvä paikka. Pysyisivätkin siellä turvassa.18 kommenttia:

 1. Voi että! Ne on aivan ihania! Toivottavasti voit hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Isoilla ja kipeillä mustelmilla selvisin.
   Isäntä sai tänään kipsin käteensä.

   Poista
 2. Suloisia! Kunhan Pixie ei syö niitä suihinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pixie on tuollaisten pienten eläinten kanssa todella varovainen ja holhoava (ei koske hyönteisiä). Jos se löytää pihalta jonkun pienen otuksen, se haluaa välittömästi ilmaista olinpaikan muillekin.

   Meillä oli aikoinaan Pixien kanssa yhtä aikaa kääpiösiili ja osin varmasti niiltä ajoilta on perua tuo hoivavietti, vaikkei siili itse kokenut selvästikään mitään hoivaa koskaan tarvinneensa 😂.

   Kuva Pixiestä ja Stella-siilistä löytyy täältä vanhasta julkaisusta: https://luonnonluomaa.blogspot.com/2015/05/mustakurkku-uikku-ja-siili-eri.html.

   Poista
  2. Kappas, oon kommentoinutkin sitä :) Se on jännä miten ei omia kommenttejaan tunne omiksi enää vuosien jälkeen... Suloinen Pixie <3

   Poista
 3. Ihania pikku vipeltäjiä. Pienet haaverit kuuluvat varsinkin kesään. Niitä sattuu, minulle näin kala kautena. Koukut ovat vaarallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kalastus saattaisi olla liiankin vaarallinen laji 🤭.

   Minun vaarallinen vastustajani oli jakkara 👍.

   Poista
 4. Suloisia oravanpoikasia 🤍 Toivottavasti selviävät ja äippä ilmaantuu aina reissuiltaan 🤍
  Ja onneksi saatiin tänään sadetta. Täällä on satanut tänään muutaman kerran kaatamalla ja välillä vähän hiljakseen. Todella tarpeeseen on tullut ja lisääkin saisi tulla.
  Onneksi ei ole teille pahempia haavereita sattunut :)
  Mukavia heinäkuun lopun päiviä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Eilinen sade tyhjensi pihan taaperoista. Oletan, että emolla on osansa asiassa 🥰.

   Poista
 5. Se on oravanpoikienkin saatava kuhmunsa etä oppii, kantapään kautta niin kuin muidenkin elävien. Harvoin ne asiat sanomisista päähän jää.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmaan on.
   Mutta tässä vaiheessa ne ovat todella rasittavia, kun ovat niin pelkäämättömiä ja uteliaita.
   Yksi yritti väen väkisin lähestyä minua, vaikka yritin hätistellä sitä takaisin pensaan alle.
   Toinen joutui ongelmiin Pixietä varten viritetyn verkkoaidan kanssa (viritetty Pixielle esteeksi, ettei rynni viereisen pensasaidan läpi tielle ohikulkevien koirien perään haukkumaan 😠). Poikanen oli joutunut verkkoaidan ja pensasaidan väliin jumiin eikä sen kiipeily takaisin turvaan ollut kovinkaan tuloksekasta. Kävin sen nappaamassa sieltä aidan oikealle puolelle. Kylläpä se vinkaisi kimeästi. Oli ainakin hieman arempaa sorttia kuin luokseni hamunnut sisarensa.

   Poista
 6. Suloisia ovat!
  Toivottavasti haaverit ovat kuitenkin suht pieniä ja jo melkein unohtuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 🥰

   Minä sain liian pieneltä jakkaralla kameran kanssa tasapainoni menettäessäni ruhjeet ja isot mustelmat sääriin. Kipeätkin ovat, mutta ihan omaa huolimattomuutta oli.

   Mies sai tänään käteensä komean kipsin. Ei onneksi sen vaarallisempaa 👍. Ikävää silti, terveelle vasemmallekin kädelle on arjessa yllättävän paljon käyttöä 🤔.

   Poista
 7. Herttaiset herukansyöjät! Kesään tuntuu meilläkin aina liittyvän jonkinlaiset tapaturmat, onneksi tänä kesänä vain pieniä kolhuja. Paranemista kipsikädelle ja mustelmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen 🥰!

   Herttaisia ja samaan aikaan niin rasittavia huolettomuuksissaan 😳.

   Poista
 8. Tapaturmat ei oo kivoja, eikä kyllä kesäflunssa! Oravan lapsoset ovat suloisia! Ihana tuo pikkumarjastaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan meidän perheessä ei syö punaherukoita (olleet siis pihalla jo 27 vuotta sitten, kun muutimme tänne), joten hyvä, että eläimille kelpaavat 🥰.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)