keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Vesimyyrä ja taistelevat (?) ampiaiset

Ennen kuin niittokone kävi siistimässä lammen melkein kasvittomaan kuntoon, vesimyyrä teki jo parhaansa. Niin paljon se näitä kortteita hamusi ja halusi, että se kävi rohkeasti hakemassa niitä jo reilusti ennen iltahämärää.

Näin veden pinnalla uivana se näytti itse asiassa aika viehättävältä. Kerrassaan hurmaavalta otukselta 🥰.


Hampaita ei ole harjattu, vaan ovat päässeet tuollaisiksi 'tupakan kellastamiksi'.Tiesitkö, että vesimyyriä voi asua hehtaarin (100 m x 100 m) alalla jopa 100 kappaletta? Ne tekevät 2-4 poikuetta vuodessa ja ovat sukukypsiä jo kahden kuukauden iässä.

Lammen niittämisen jälkeen en ole tavannut vesimyyrää. Iso korteravintola on nyt suljettu, joten vesimyyrä viettää aikaansa jossain muualla, vaikka sillä varmasti pesä lammella onkin.


Perhosbaaristani tuli vastoin kaikkia toiveitani ampiaisbaari 😡. Täytyy lisätä sinne punaviinietikkaa illan edetessä, jospa se hillitsisi ampiaisten innostusta. Pahoittelen kuvien laatua. Tunsin pitkän zoominkin kanssa oloni erittäin epämiellyttäväksi näitä kuvatessani. Tämän tästä jalalla oli muka kulkevinaan jokin otus 🐝.


Tämän tästä ampiaiset innostuivat kähinöimään keskenään. Välillä tehtiin suoranaisia hyökkäyksiä. Onko kyseessä loppukesän turhautuminen vai tuleeko noistakin päihtyessään väkivaltaisia tappelijoita? Sen verran vanha punaviini taitaa tuolla vaikuttaa, että äkkiputoamisia tapahtui kummallakin baarilla. Sieltä sitten pörrättiin puoliketterästi, muina ampiaisina takaisin baaritiskille 🙄.Tiedätkö sinä, mistä tässä on kyse?


Vielä on kuitenkin onneksi luvattu paria normaalilämpöistä päivää. Nautitaan niistä!

22 kommenttia:

 1. Taitaa olla liian kuumaa amppareillekin, ottavat matsia, en oikeasti tiedä syytä.

  Viimeinen myyräkuva oli hauska, tuijottaa jotta mitäs sinä okei sohit sillä putkella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyrän kanssa kuvailtiin muutamakin päivä. Se tuntui olevan ihan tietoinen läsnäolostani ja välillä tosiaan tuijotteli ihan suoraan kohti 😊

   Poista
 2. Kerran olen vesimyyrään törmännyt, tosin en nähdessäni tiennyt sen nimeä! Huomenna kuvaamaan kun tänään siivosin kodin! :)

  VastaaPoista
 3. Yritin laskea, montako ampiaista on viimeisessä kuvassa - kaksi, kolme vai neljä?!
  Vesimyyriä en muista itse tavanneeni, mutta piisamit ovat lapsuudesta tuttuja. Eikö kyseessä ole kuitenkin eri laji, vaikka paljon samaa näköä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä on vain kaksi. Ampiainen on jotenkin kovin irtonaisen katkonaisen oloinen yhdestä kohdasta kroppaansa. Näyttää, kuin olisi kahtena kappaleena 🤭.

   Piisami on selvästi vesimyyrää isompi, siinä varmaankin se päälle näkyvin ero.

   Poista
 4. En ole koskaan nähnyt vesimyyrää, hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit!

   Vesimyyrä on hyvä piilottelemaan ja liikkuu hämärällä.
   Itsekin olen tuossa lammella nähnyt vesimyyrän ohimennen ehkä kerran viiteen vuoteen ja tänä vuonna vasta näin useamman kerran. Onneksi se oli niin himokas kortteiden perään, että onnistuin myös kuvaamaan 😊.

   Poista
 5. No mun perhosbaarille kävi vähän samoin, tää oli toka kerta ku kokeilin ja sama tulos. Paitsi että tällä kertaa myös muurahaiset hukuttautuivat sinne. Yksi komea kukkajäärä siellä kävi myös, perhosia en nähnyt.

  Vesimyyrähän on ihan hauskan näköinen otus. Ties vaikka olis hävittäny kortteet ihan ilman niittoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin nyt baarisekoitukseen enemmän punaviinietikkaa, saapas nähdä, karkoittaisiko se ampiaisia.

   Vesimyyrä oli ainakin kovin mainiossa hävitysvauhdissa 😂.

   Poista
 6. Meilläkin oli perhosbaari, jossa ne itse eivät uskaltaneet käydä, vaan kaikki muut valloittivat sen. Suurin joukko olivat ampiaiset, mutta varsinaisia baaritappeluita en nähnyt, en vaan ollut paikalla, varmaan nujakoitakin oli. Muurahaiset puolestaan heittivät henkensä baariin päästyään... Olisiko alkoholimyrkytys? Se näissä villeissä baareissa on, että kun portsari puuttuu niin vaikka mitä tapahtuu... Sittemmin baari suljettiin ja sille seudulle palasi harmonia. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, mitä menoa 😵!

   Meillä ovat nyt perhoset päässeet uskalluksensa mukaan mukaan ryyppytalkoisiin. Sen verran sopua on, että aina yksi röyhkeä ja janoinen mahtuu vielä mukaan 🤭.

   Poista
 7. Mainiot kuvat vesimyyrän touhuista. Baarin antimet näyttävät saavan ampiaisetkin tappelemaan. Liikaa prosentteja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita!

   Lisäsinkin seuraaviin annoksiin enemmän punaviinietikkaa, mutta ei se mitään merkittävää muutosta ole tilanteeseen tuonut 🤔.

   Poista
 8. Upeat kuvat oot saanut napattua!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 9. Jopas oli mahtavia havaintoja. Tosi upeita kuvia.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)