lauantai 17. heinäkuuta 2021

Rokotteesta toipumista ja julkaisemattomia perhoskuvia

Toinen koronarokote on takana ja aika vähillä oireilla olen selvinnyt. Ensimmäisenä rokotteen jälkeisenä päivänä piti ottaa pitkät päikkärit ylimääräisen väsymyksen tasaamiseksi. Tänään toisena päivänä tuli päivällä väsymys, mutta siitä selvittiin ilman päikkyjä. Pientä särkylääkkeellä taintunutta päänsärkyä on ollut käsivarren kivun lisäksi. Nyt voinee jo liputtaa arkeen selviytymisen puolesta 👍.

Linnut laulavat vähemmän. Kaupunki niitti kukkakedot matalaksi (se niistä perhosista). Kuuma ilma rajoittaa ulkoilmaharrasteita. Sisällä ollaan selvitty hyvien tuuletussysteemien ansiosta.

Sään kommentointi tuntuu olevan trolliherkkää puuhaa. Sanot niin tai näin, niin heti on parvi trolleja lyttäämässä sinut sinne ihan pimeimpään paikkaan. Sama porukka toteuttaa lyttäysmetodiaan todennäköisesti ihan mihin tahansa muuhunkin mielipiteen osoittamiseen. En siis jatka sään käsittelemistä tämän enempää 🤭.

Löysin toukokuun lopun kuvista julkaisemattomia perhoskuvia. Laitanpa ne näytille nyt saman tien.

Alkukesän karttaperhonen(pieni-keskikokoinen, 28-40 mm) näyttää tältä. Toisen sukupolven karttaperhosella loppukesästä värit vaihtuvat jotakuinkin päikseen.


Lanttuperhonen (keskikokoinen, 35-47 mm) himmeillä värityksillä.


Kangasperhonen, toiselta nimeltään vihernopsasiipi on pieni (20-26 mm) perhonen. Aikaisen kevään ja kesän perhonen.Auroraperhonen (pieni-keskikokoinen 31-50 mm) on vilkas kuin mikä. Sitä on tavallista vaikeampaa saada kuvattua. Näissä kuvissa oranssikärkinen koiras.
Tästä eteenpäin keskikesän perhosia.

Metsänokiperhonen on nyt todella aktiivinen ja vilkas.


Sitruunaperhoset ovat nyt helpommin kuvattavia kuin aikaisin keväällä.


Tämä on tulkintani mukaan ketohopeatäplä.


Amiraali kävi jo hämärässä perhosbaarissa, mutta kuvat ovat suhruja. Sinisiipienkin kuvaaminen on vasta alussa.

Ihanaa perhosaikaa!

20 kommenttia:

 1. Hurmaavat perhoskuvat! Kiva että rokotteet olet saanut eikä isompia vaivoja tullut. Itselläni taitaa kohta olla jo vanhentuneita kun niin etuajassa pääsin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irja!

   Rokotteiden kanssa näyttää menevän oikein hyvin 👍.

   Poista
 2. Vautsi miten hienoja perhoskuvia sulla taas! Täällä on tienpenkereet ruskeiksi kuivuneita, ei paljoo kukkia oo. Saati kukkaketoja. Vuohenputketkin on jo kukkinu, täytyiskin niittää ne alas.
  Nyt ainoa hyväksyttävä mielipide säästä on se, että on vähän liian kuumaa ja kuivaa mutta se ei missään tapauksessa ole merkki ilmastonmuutoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Tuo sääkommenttidiagnoosisi osui todella oikeaan 🤭.

   Poista
 3. Tosi hienoja perhoskuvia! Mulla ei toisesta rokotuksesta tullut mitään oireita, toisin kuin ensimmäisestä josta sain kovan kuumeen.
  Tänään onneksi on ollut jo vähemmän kuumaa. Sadetta toivon tännekin.
  Mukavaa viikonlopun jatkumista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Tänään ei ole ollut kuuma. Olenpa pukenut jopa pitkälahkeiset housut jalkaan. On se vaan niin ihanaa taas pitkästä aikaa 🥰.

   Poista
 4. Onpa kivat kuvat! Perhosten kuvaaminen on minusta aika vaikeaa, kun ne monesti ovat joko vaikeassa kulmassa jossain kukan alapinnalla tai sitten sulkevat siipensä juuri kuvaushetkellä (sellaiset lajit siis, joilla siiven yläpinnat olisivat ne värikkäät).

  Sää on tunteita herättävä aihe. Minusta on hassua, kun säästä puhumista pidetään semmoisena kiusallisena small talk -aiheena, kun oikeasti se on tosi iso ja merkittävä, suurien tunteiden aihe. Sitten kun alat jutella jonkun puolitutun kanssa säästä, pahimmassa tapauksessa hän naurahtaa: "Hehe, nyt me jutellaan säästä. Perus small talk, kun ei ole mitään kuulumisia!" Vaikka minä se paasaan säästä kotonakin ja oikein antaumuksella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, M.T.!

   Perhosten kanssa odottelu kannattaa, ne vaihtavat asentoa välillä myös parempaan suuntaan 👍.

   Olet oikeassa. Jos viime viikkojen keli ei ole herättänyt kuumia tunteita, niin mikä sitten. Valokuvauksessa sää on aina isossa roolissa, siksi minä seuraan säätiedotuksia ahkerasti ympäri vuoden.

   Poista
 5. Hienot perhoskuvat, erik. karttaperhonen. Säästä puhuminen usein on se aasinsilta, josta on helppo jatkaa keskustelua ventovieraankin ihmisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo!

   Sää on monesti perusturvallinen johdatteluaihe, kunhan kukaan ei valita mistään 🤭.

   Poista
 6. Jos oma kaikki maailman karttaperhoset niin löytääkö perille minne vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys - vastaus on ei.
   Silloin olet vasta kartalla 😂.

   Poista
 7. Ihanat perhoset olet saanut kamerasi tähtäimeen!

  VastaaPoista
 8. Ihanat perhoset! Mahtavaa että voit paremmin.

  VastaaPoista
 9. Hmm, sää tuntuu olevan yhtä tulenarka kuin maku asiat. Perhosia on kiva kuvata, joskus toki aika haasteellista. Upea kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sami!

   Kaikista asioista VOI väitellä, mutta aina ei ehkä kannattaisi 👍.

   Poista
 10. Hienot kuvat.
  Mun perhospaikoilta oli 'kedot' niitetty. 🙁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit!

   Matalaksi menivät pari päivää sitten täkäläisetkin perhospaikat.
   Kyllä on perhosilla ihmettelemistä, mistä löytää ruokaa tämän jälkeen.
   Hiukka harmittaa 😞.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)