perjantai 8. heinäkuuta 2022

Metsässä oli ruuhkaista ja Pixie oli herkkänä juuston perään

Äiti on pariin otteeseen soitellut sairaalasta ja jättänyt viestejä, missä kertoo olevansa sairaalassa. Olen soitellut takaisin, mutta äidin kävelyvietti näyttää pitävän hänet liikenteessä, enkä saa häntä kiinni.


Kesäloma alkoi! Loman alkamisen kunniaksi ajattelin viedä itseni paikkaan, missä ei ole ruuhkaa: metsään. Siellä oli kuin olikin ruuhkaa. Hyttyspopulaatio inisi kaikella voimallaan. Suihkautin ensimmäisen hyttyskarkoitekerroksen päälle vielä toisen.

Metsä ei näyttänyt samalta kuin viime vuonna. Syksyn ja talven jälkeen kaadettuja puita oli paljon ja kulkureitit jäivät niiden alle. Paarmoja oli ehkä vielä enemmän kuin hyttysiä. Ei siis mitään privaattia ja rauhallista olemista. Loputonta hatulla huiskimista. Tavallaan onneksi sieniä ei vielä näkynyt. Ei tarvinnut pysähtyä.

Silti metsäreissu tuntui taivaalliselta loman aloitukselta. Lomassa on lepäämisen lisäksi kyse ainakin seikkailuista, kokeiluista, nautiskelusta ja uuden keksimisestä. Nyt ei ihmispörinä ahdista niin paljon, kun vertaa sitä hyttysiin ja paarmoihin 😂. Lohtunsa kullakin.


Lomailta aloitettiin pienellä herkuttelulla. Sain hyvää juustoa, jonka syömistä Pixie seurasi todella intensiivisesti. Jotkut vain ovat enemmän ruokaorientoituneita kuin toiset 👍


Ihanaa kesälomaa!

18 kommenttia:

  1. Ihana Pixie!:) Hyttysiä on kyllä aivan mahdottomasti tänä kesänä, jopa pienellä ryytimaallani on vaikea edes seurata yrttien kasvua, kun hyttyset heti hyökkäävät. Saati nyppiä rikkaruohoja, mitä minä en tietenkään muutenkaan mitenkään antaumuksellisesti tässä elämänvaiheessani tee:) Hyvää lomaa sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Toivottavasti hyttyspaljous on nopeasti ohimenevä riesa 👍

      Poista
  2. Mukavasti olet aloittanut lomasi. Metsäreissut aina virkistävät itikoista ja paarmoista huolimatta. Hyvää lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli!

      Tämä metsäreissu oli oikea selviytymistarina - selvisin ehjänä takaisin autolle!

      Poista
  3. Onpa harmi, että hyttyset ja paarmat tekivät metsäreissustasi epämieluisan. Meillä ei juuri ole hyttysiä, vaikka metsän keskellä asutaankin. En tiedä, mistä se johtuu, tai ainakaan hyttyset eivät minun seurassani viihdy ;)
    Rentoa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Hyvää rentouttavaa kesälomaa. Pixie on kyllä söpö.

    VastaaPoista
  5. Hyvää kesälomaa.
    Ihana koira :)

    VastaaPoista
  6. Hola Susanna. Que tengas unas buenas vacaciones. Las garrapatas son una pesadilla, aquí nos ponemos aceite de árbol de té y funciona muy bien. Un abrazo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Lola!
      Hugs and merry summer holidays to you too!

      Poista
  7. Vähän se malttaa välillä vilkaista formuloita :D tuo etujaloilla teputtelu on tuttua meilläkin.
    Ja hyttyset. Hyi olkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Taisi olla kiinnostus olla jossain ihan muualla kuin formuloissa 😂🤭. Me hifistelemme formuloita, Pixie ei voisi vähempää välittää. Mutta ruoka ja herkut - aina YES!

      Poista
  8. Pixie on todellinen sydänten sulattaja. Voi miten söpö nassu hänellä.
    Metsä(t) on hyviä olemassa ja tosiaan, puutteineenkin ihania ja tärkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ninnu!

      Metsä on ihana, mutta hyttyset ja paarmat eivät yhtään. Hyttyset uskovat karkotteita, paarmat ovat ikävän kovapäisiä. Syssymmällä sitten vielä hirvikärpäset. menevät paarmojen kanssa kaameusluokittelussa tasapäihin 😡

      Poista

Kiitos kommentistasi!