keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Kommentteja joutuu taas roskapostiin, äiti kaatui ja joutui sairaalaan

Kävinpä tarkastamassa välillä mahdolliset roskapostiin menneet kommentit ja sieltähän niitä taas löytyi yllättävän monta. Ja kaikki puhtaasti asiaa. Elvyttelin ne nyt sieltä sitten ja yritin käydä vastaamassa kaikkiin. Toivottavasti löysin kaikki. Harmi vain, etten ole niitä aikaisemmin huomannut.


Viime lauantaina oli reissu- ja touhupäivä. Ensin kolmen pysähdyksen taktiikka Lahdessa ja sitten vielä Vääksyyn.

Lahdessa kävin ensin isän luona. Isä oli tavallista sekavampi ja jotenkin harvinaisen surumielinen. Mutta kyllä sieltä iloakin irtosi.

Sitten kävin äidin ja isän kotona. Äiti oli kaatunut ja joutunut sairaalaan. Hän harmitteli sitä, että jääkaappiin oli jäänyt kaksi suklaalevyä, joita hänen teki kovasti mieli. Lupasin viedä ne hänelle. Tyhjensin roskapussin ja avatun maitopurkin. Tarkistin postit. Nappasin mukaani edelliselläkin sairaalareissulla mukana olleen pupun ja äidille tekemäni kämmekkäät, äidin käsiä kuulemma paleli.

Ja sitten sairaalaan äidin luona käymään. Tässä kuvassa onkin sitten kaikki. Äiti avasi suklaalevyn välittömästi, mutta muuten hän oli hiljainen, surullinen ja hieman sekava. Minulta tiedustetiin sairaalasta jo viime viikolla, millainen kotihoito äidillä on. Hänen sairaalassa hoitamiselleen ei kuulemma ole enää lääketieteellisiä perusteita! Minä olin sitä mieltä, ettei hän ainakaan tässä kunnossa selviä yksin kotonakaan - ei minkäänlaisen kotihoidon kanssa.


Sairaalassa äitiä pidettiin jostain syystä muistisairaana, mitä hän ei ole. Hän on hyvin selkeä ja terävä normioloissa. Kerroin, minulle soittaneelle hoitajalle, ettei äiti ole tavallisesti yhtään sekava , kun hän yritti ehdottaa, että äiti on ehkä hieman sekavampi kuin normaalisti.

Ihmeellisiä olettamuksia. Painotin, että kaikki tuo sekavuus on uutta ja sitä ei ole ollut ennen kaatumista. Soittivat sitten myöhemmin takaisin ja olivat tulleet uusiin ajatuksiin. Äidille tehdään palvelutarpeen kartoitus ja ainakin jonkin aikaa hän nyt vielä pääsee toipumaan valvotusti kuntoutussairaalassa.


Iltapäivä sujui Vääksyssä huomattavasti rennommissa merkeissä mukavien ihmisten kanssa 🥰. Niin monenlaista sitä mahtuukin yhteen päivään niin iloa kuin harmitustakin.

Kaksi työpäivää enää ennen lomaa. Nyt tuntuu kyllä jo aika kevyeltä!

19 kommenttia:

 1. On tämä ihmeellistä. Blogi uudistus ei vielä oikein toimi. Asiallisetkin kommentit päätyvät roskapostiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ymmärrä, millä algoritmilla nuo 'roskapostit' valitaan. Hyvin vähän minulta löytyy sieltä mitään oikeaa roskapostia.

   Poista
 2. Harmillist välillä näiden kommenttien kanssa. Itselkin välillä ihmettelen blogin toimintaa.
  Todella hyvä, että äitisi hoito kartoitetaan. Toivottavasti terveydentila myös. Mietin, että kun on kaatunut, onko sattunut päähän tms. Myös säikähdys voi aiheuttaa sekavuutta.
  Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.
  Mukavaa alkavaa lomaa sinulle 🤍 Minulla loma jo kallistuu loppua kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Äidin pää kuvattiin sairaalaan mennessä. Otsan seudulla oli jokin pieni murtuma ja pieni aivoverenvuotokin oli tullut. Se ei kuitenkaan sitten äitynyt sen pahemmaksi. Minä tällä tavalla täysmaallikkona pohdin sitä, että olisiko tuo aivoverenvuoto tehnyt siellä päässä sen verran tepposiaan, että nyt on olo sekava.

   Poista
 3. Minullakin oli mennyt useita kommentteja roskapostiin ja sinne oli kilahtanut oikeita roskaposteja sadoittain. En tiedä sainko seulottoa kaikki esiin.

  Hyvä, että äitisi saa palvelun tarvekartoituksen ja vielä aikaa toipua rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Ihan liian nopeasti ovat noita ikäihmisiä kotiuttamassa 😠

   Poista
 4. Niin näemmä kuljemme etäällä rinta rinnan kanssasi. VOIMIA!!! ♥

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä tietää, että roskapostitkin pitää käydä tarkistamassa, en ole ymmärtänytkään sitä. Mutta jo pari vuotta sitten Bloggeri lopetti kommentti-ilmoitukset sähköpostiin. Eli jos siis joku kommentoi vaikkapa kuukauden vanhaa julkaisua, en tule tietämään siitä, ellen käy kaikkia postauksia katsomassa. Olen tarkistanut, että minulla on ilmoitusasetus päällä. Kummallisinta, että erään toisen blogini ilmoitukset toimivat, siitä tuli kyllä sähköpostiin ilmoitus, vaikka postaus oli pari vuotta vanha. Onkohan muilla sama ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja tuo äskeinen kommentti on minun, Kirlahin. Jostain syystä bloggeri on laittanut minut anonyymiksi.

   Poista
  2. Minä hoksasin sen vasta, kun kuulin oman kommenttini menneen roskapostiin. Siitä alkoikin sitten roskapostien vilkuilu silloin tällöin.

   Minä en ole tuota ilmoitusasetusta käyttänytkään. Pyrin muutaman kerran viikossa katsomaan kaikki viimeisimpien kirjoitusteni kommentit läpi ja vastailemaan niihin. Jos oikein vanhaan kirjoitukseen kommentoi, sitä en kyllä sitten huomaa.

   Poista
 6. Kiitos vinkistä. Täytyykin käydä tsekkaamassa roskapostikansio. En ole vähään aikaan muistanut sitä katsoa.
  Toivottavasti äitisi ei joudu pyöröovisysteemiin eli kotiutetaan liian varhain ilman kunnon tukea, jolloin paluu sairaalaan on enemmän kuin todennäköistä. Ole tiukkana. Jatkohoitopaikoista ja kotihoidon resursseista on pulaa, joten helposti vanhukset joutuvat heittopusseiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Lahdessa on kuulemma todella vaikea päästä palveluasumisen piiriin. Isällekin oli annettu jo elvytyskielto, kun hän pääsi palvelutaloon. Siellä ovatkin sitten kovasti ihmetelleet hänen kuntoutumistaan.

   Tämä on äidillä jo toinen sairaalaan johtanut kaatuminen kohtuullisen lyhyen ajan sisällä. Ei tämäkään yhteiskunnalle halvaksi eikä helpoksi käy. Ja yksinään kun kaatuu, homma menee ihan tarpeettoman pahaksi.

   Poista
 7. Hyvä että olet siellä äitiäsi puolustamassa! Eikä muutenkaan sekava vanhus kuuluisi kotiin, mutta sinnehän ne on kaikki tuuppaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Ikäihmisten kanssa venytetään kaikkia rajoja ja myös ylitetään ne.

   Poista
 8. Huomasin, että minullakin menee kommentteja roskapostiin tässä hiljattain. En ollut ollenkaan tajunnut tällaistakin mahdollisuutta! Ja hyvä kun pidit äitisi puolia ja painotit tuota, että ei ole aikaisemmin ollut sekava. Että kaatuminen hyvinkin voinut tämän aiheuttaa ja pitää seurata tilannetta. Tai toisinpäin; että uutena oireena sekavuus ja aiheuttanut kaatumisen. Joka tapauksessa vaatii seurantaa ja hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Hyvä, että malttoivat kuunnella. Mitä tapahtuu, kun lähiomaiset eivät osaakaan olla tarmokkaita?

   Poista
 9. espero que tu madre se recupere pronto. los comentarios no deseados últimamente se reciben muy a menudo, no se que ocurre. Un abrazo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Lola!

   Mother seems to be better. She does not have time to watch her phone and I cannot reach her. Propably she is too busy walking ang talking 🤔

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)