Olen opetellut tekemään pastoja. Erityisesti teen niitä silloin tällöin pojallemme, joka ei juurikaan kokkaile itse. Kotiruoka painii kuitenkin aina vähän eri sarjassa kuin einekset. Pastan seurana on tähän mennessä ollut broileria ja kinkkua. Välillä mukana on ollut lihan lisäksi myös kantarellia, miniluumutomaatteja, paprikaa ja/tai ananasta. Kastike on ollut kermapohjainen. Pitäisi kokeilla tomaattipohjaista kastikettakin välillä vaihteeksi. Tartun kuitenkin aina sellaiseen reseptiin, joka herättää parhaiten mielenkiintoni. Tuunailen reseptejä aina enemmän tai vähemmän mieleni mukaan.
Tänä viikonloppuna kokeilin makkarapohjaista pastaa - neuvoteltuani asiasta ensin pojan kanssa. Reseptejä löytyi monenlaisia ja päädyin kirjoittamaan ostoslistalle "lihaisia makkaroita" joidenkin ohjeiden mukaisesti. Tein tupla-annoksen, joten pyysin makkaroitakin kahta eri laatua monipuolisuuden lisäämiseksi. Kastike oli jälleen kermapohjainen, mutta siinä oli mukana myös tomaattipyreetä. Lisäsin joukkoon jälleen myös miniluumutomaatteja. Erilliseen astiaan raastin parmesan-juustoa pastan seuralaiseksi.
Pasta on ollut kuulemma todella hyvää. Poika soitti antaakseen palautetta erityisen herkullisesta ruuasta. Mukava palaute lämmittää mieltä, mutta antaa myös aineksia jatkoon. 🥰
Lumisateisen viikonlopun aikana en ole liikkunut paljoakaan. Tämä viikonloppu oli pyhitetty lepäämiseen, löllöämiseen ja täydelliseen huolettomuuteen. Aika hyvin näissä konsepteissa tuli pysyttyä 👍.
Pari viikkoa sitten kävin Vihavuoden koskella ja sieltä on muutamat kuvat vielä fiilistelemättä. Niiden aika taitaa olla juuri nyt 💖.
Kosken yläpuolen tyyntä, aurinkoista ja kaunista maisemaa:
💖
Arvonnan voittosukat ovat jo kirjekuorissa, lähtevät postiin asap. Elämä etenee 🤭.
Talvi on nyt parhaimmillaan ja kauneimmillaan (etenkin juuri sataneen lumipeitteen myötä). Kevät kolkuttelee jo. Ihania helmikuun päiviä!
Pitäisi vissiin minunkin panostaa jossain vaiheessa pastakastikkeisiin, sillä pakkasessa on mm. kolme pussia kinkkusuikaleita, ja iso punainen suippopaprika nahistuu jääkaapin vihanneslaatikkoon. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaHienot nuo kuvat! Ensin hämmästelin, että mitä - onko siellä ollut noin kaunista viikonloppuna, kun täällä on pysyttänyt, mutta luin sitten kuvien olevan parin viikon takaa. Täällä on tulossa hieno päivä tänään, kun aurinko nousee juuri ja on pari astetta pakkasta. Toivottavasti sielläkin! Hyvää alkanutta uutta viikkoa! ♥
PyRyttänyt, tietysti. ;)
PoistaKatsos, hämäläisenä on etuoikeus palata vanhoihin tilanteisiin ihan uusina juttuina. Silloin kommentoidaan, kun oivallus ehtii sormenpäihin asti 🤭.
PoistaHienot koskimaisemat. Kaipaan kovasti vähän erilaisia luontokohteita, mutta olen laiska suhaamaan autolla niihin päästäkseni.
VastaaPoistaPastat ovat helppoja, nopeita ja niitä on helppo varioida. Viikko sitten lehdessä uutisoitiin koululaisten hittiruoasta, Palermon pastasta. Alkuperäinen resepti on kuulemma edelleen vain sen laatijan ja koulukeittiöiden hallussa, mutta hyviä versioita siitä löytyy runsaasti. Palermon pastassa makaronia ei keitetä, vaan se kypsyy muiden ainesten ohessa uunissa. Donal Skehan teki telkussa pastaa, johon hän sekoitti tuoreita pinaatinlehtiä. Ajattelin seuraavaksi kokeilla Palermon pastaa pinaatilla höystettynä. Kokeilin jo kerran Palermon pastaa erään ohjeen suosittelemalla cappelli-täysjyvämakaronilla. Hyvää oli.
Lapsen kehut lämmittävät mieltä.
Kiitos, Between!
PoistaMinä istun työni vuoksi niin paljon työpöydän ja tietokoneen näytön ääressä, että välillä on lähdettävä joka tapauksessa jonnekin. Siihen yhtälöön sopii hyvin vaikka vähän kauemmaskin lähteminen.
Olen lukenut myös pastareseptistä, jossa pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan kaikki kysyvät kerralla uunissa. Pitäisipä kokeilla jotain makuyhdistelmää tuolla tavalla 👍
Minä jumitan tomaattipohjaisissa kasvispastakastikkeissa, koska mies ei pidä kermaisista, eikä ne oikeastaan sovi kasvispastoihin. Ihania koskikuvia! Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!
VastaaPoistaKiitos, Marja!
PoistaMinä jumitan kermapohjaisissa kastikkeissa, sillä niitä tulee eniten vastaan reseptietsinnässä.
Pastaruuat ovat herkkua. Mahtava paikka, houkuttelee kalastamaan.
VastaaPoistaKiitos, Sami!
PoistaTuonne(kin) (niin kuin niin monille koskipaikoille) tarvitaan kalastamiseen erillinen lupa. Mutta luvalla onnistuu kalastaminenkin.
Pastaruuat ovat herkkua, kun resepti on hyvä ja kokki on ajan tasalla. Olen kyllä tehnyt aikojen saatossa melkoisen mitättömän makuisiakin pastoja 😔.
Kauniit koskikuvat! Kiitos pastavinkistä, ei ole tullut kokeiltua makkaraa pastan kanssa.
VastaaPoistaKiitos, Hitunen!
PoistaPastaan meni chorizo-grillimakkaraa ja pekonista laatumakkaraa. Poika tykkäsi siis 👍.
Ihanaa viikkoa Susanna!
VastaaPoistaKiitos, Anne! 🥰
PoistaHyvältä kuulosti tuo pastakastike!👍 Itselleni on jäänyt haaveeksi kerran tekemäni viherpippuripasta, joka oli mielettömän hyvää; kermapohjaista. En tiedä olisiko se niin hyvää, jos vielä tekisin vai onko aika kullannut muistot😁t. Irkku
VastaaPoistaHyvääkin reseptiä kannattaa aina kokemusten myötä tuunata vielä hieman paremmaksi, jos vain jaksaa. Silloin ei kyllästykään kovin helposti. Eli teepä tuo haaveittesi pasta uudelleen jossain vaiheessa - joko samanlaisena tai hieman tuunattuna 🥰.
PoistaNäköjään kommenttini on lentänyt bittiavaruuteen.
VastaaPoistaKiitos tästä kommentista, Between! Kävinpä taas tutkimassa kommenttieni roskapostilaatikon ja sepäs olikin ollut vallan ahne ja nälkäinen. Elvyttelin sieltä ison kasan kommentteja 👍
PoistaKiva, että kommentit löytyivät. Arvelinkin niiden joutuneen roskapostiin. Käy tsekkaamassa omani säännöllisesti ja lähes joka kerta siellä on monien aktiivilukijoiden kommentteja. Onneksi ne saa varsin vähällä vaivalla palautettua.
PoistaMinäkin olen muka säännöllisesti roskapostin tarkistavinani ja sitten uuden kiireruuhkan puhaltaessa elämäni yli unohdan sen, kuten monen monta muutakin asiaa ihan tyystin 😖
PoistaIhania kuvia! Harmi että Vihavuosi on niin kaukana meiltä...
VastaaPoistaKiitos, RH!
PoistaVihavuosi on kaukana kaikesta. Pikkuteiden päässä aikaa kertyy vielä enemmän kuin matkaa. Mutta ehkä joskus matkalla jonnekin se voisi olla melkein matkan varrella?