tiistai 21. helmikuuta 2023

Kehno asiakaskokemus ja mykistävä maatuska

Arvonnan voittosukat ovat kirjekuorissa, kuorissa osoitteet ja postimerkit. Mutta posti ei kulje eikä Postin omat kuoret kelpaakaan kirjeinä, vaan niitä pitääkin taitella, tuunata, käännellä ja teipata, jotta ne kelpaavat kirjeiksi. Saadakseni selville tämän kaiken minun piti käydä pitkä keskustelu erittäin vastentahtoisen ja äkäisen asiakaskontaktihenkilön kanssa. Hän hermostui jo nähdessään kuoreni. Puhetta tuli nopeammin ja enemmän kuin ehdin ottamaan vastaan ja jouduin kysymään häneltä uudestaan, mistä oikein on kyse. Hän ei ilahtunut siitä yhtään ja jatkoi selitystään vähintäänkin yhtä painokkaasti.

Posti ei lähde. Siitä kerrottiin "tuolla" ja hän viittasi kädellään hisseille päin. En suostunut harkitsemaankaan sitä, että joutuisin lähtemään vuoronumerojonottamiseni jälkeen kävelemään ja etsimään tuota tiedotetta sieltä jostain. Hölmönä kysyin, mistä oikein on kyse, kun en ole ollut postittelemassa mitään vähään aikaan. Vastinparini alkoi huitoa yhä kiivaammin ja tiedote löytyikin siitä ihan vierestä. Oikea suunta, mutta ihan siinä vieressä. Pyysin häntä kuitenkin kertomaan ihan itse, mistä on kysymys, ettei minun tarvitse ensin käyttää aikaa tiedotteen lukemiseen ja jatkaa keskustelua sen jälkeen.

Postin lakko. No eipä taas tullut mieleen.

Pyysin saada kuoriin kuitenkin postimerkit, jotta homma etenisi edes hieman. No kuoret eivät käy, niitä pitäisi pienentää. Pystyisinkö minä? (Ai nyt vai?) Kuoret pitäisi saada taiteltua A4-kokoon ja teipattua siihen asentoon. Paksuuden pitäisi pysyä sellaisena, että täyttäisi kirjekuoren kriteerit. Nyt tultiin sellaiseen aihealueeseen, josta minäkin ymmärsin vähän. Ihmettelin ääneen, miten Postin omat kuoret eivät käykään siihen tarkoitukseen, mihin niiden on annettu ymmärtää käyvän. Kontaktihenkilöni kaivoi kirjekuorisabluunan esiin ja näytti isoin elkein, millaisen seulan läpi kuoren pitää mahtua ollakseen kirje.

Paketti maksaa enemmän. Ei se haittaa. Siihen tarvitaan PUHELINNUMEROT. No niitä ei ole 😔. Lupasin teipata ja taitella kuoret oikeaan kokoon. Yhdyshenkilöni alkoi punnita kuoria ja kysyi, onko postimerkeillä väliä? (Kaiken tämän jälkeenkö? 😂) Ei ole. Hän lopulta läiski postimerkit kuoriin ja suoritettiin maksuoperaatio.

Nyt ne kuoret odottelevat tuolla Postin lakon loppua. Huhut kertovat, että loppuisi tällä viikolla. Pitää varmistaa vielä ennen postiin lähtöä. Ja mennä jonnekin muualle kuin tuonne. Elämää saa ankeutettua helpomminkin.


Eilen vietin vuosilomapäivää karsimalla tavaraa vanhempien kodista. Pyrin lajittelemaan ja kierrättämään mahdollisimman paljon. Hyväntekeväisyyskirpputori sai tänään taas monikassisen lahjoituksen. Sitäkin enemmän menee ihan muuhun kierrätykseen. Ikäihmisten vaatteissa on paljon jo runsaasti elämää nähnyttä tekstiiliä, jonka paikka on poistotekstiilin kierrätyspisteellä sikäli, kun sellainen löytyy kohtuullisen matkan päästä ja siellä on tilaa.

Äidiltä on löytynyt runsaasti hyvälaatuisia hattuja ja jonkin verran ns. parempia vaatteita. Isän vaatteita en vielä kierrätä. Kovasti kuluneet vaatteet siirrän kuitenkin jo nyt pois. Parhaat käyttövaatteet hänellä onkin jo hoivakodissa.

Vaatteiden ja astioiden lisäksi asunnossa (heilläkin) on runsaasti tavaraa. Siis koriste-esineitä tai muita käyttötarkoitukseltaan vaikeasti määriteltävää tavaraa. Kaikille ei löydy ottajia.

Tämän äärellä mykistyin. Maatuska Tarja Halonen. Tämä kuva on lokakuulta.



Eilen päädyin tutkimaan, mitä Tarja Halosen sisältä oikein löytyy. Mykistyin lisää.


Sieltä löytyi Martti Ahtisaari 😳. Ahtisaari ei auennut, sisällä ei varmaankaan ollut mitään eikä ketään. Onkohan tämä sitä äitini huumoria?

Jos joku syystä tai toisesta haluaa tämän omakseen, siitä kannattaa ilmoitella minulle.


Säätiedotus lupaa huomiseksi kylmää, mutta kaunista. Ainakin tänne Hämeeseen. Kauniin kelin iloa!

17 kommenttia:

  1. Vaikeaksi on tullut postin kautta lähettäminen, eikä palveluhalusta tunnu olevan tietoakaan. Täällä Ahvenanmaalla on tuo veroraja, kuten monesti olen kertonut. Eli tavara pitää tullata ennen kuin sen saa postista ulos. Tullauksen voi tehdä netissä. Kun ensimmäisen kerran yritin sen netissä tehdä, niin koin sen sen verran hankalaksi että ajattelin antaa postin virkailijan sen puolestani tehdä, kuten oli ennen voinut pientä maksua vastaan tehdä.
    Yllätykseni olikin suuri kun virkailija sanoi, etteivät he enää tee sitä, vaan jokaisen pitää se itse tehdä netin kautta. Ihmettelin miten sellainen ihminen joka ei osaa, tai jolla ei ole mahdollisuutta nettiä käyttää, pystyy lunastamaan pakettinsa. Siihen virkailijalla ei ollut vastausta. Selvisin sitten tullauksen tekemisestä, mutta kyllä tämä hankala käytäntö on.
    Ja tuossa sinun tapauksessasi mietin sitä, että kun postia käytetään entistäkin vähemmän nykyään, miten heillä on varaa käyttäytyä noin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tullauskäytäntö on normielämässä kyllä melkoinen taakka, jos siitä on kukin kansalainen vastuussa ihan itse. Ja sekin on hassua, ettei kunnon palvelua saa edes lisämaksusta 😳

      Poista
  2. Vai mykisti? Ittellen kirpputorilta löysin samanlaisen. Sauli piällimmäisenä, Tarja sitten, Mara, Urkki ja lopuks Mannereim. Ihan kiva muistohan tuo on. "Kyll se siit" mies ei ollunna piässy Saulin sissään, mikä lie syy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mykisti, kun tuli ihan puskista. Ei tullut mieleenkään, että tuollaisia olisi. Vielä vähemmän, että joku sellaista olohuoneen paraatipaikalla pitäisi. Olen kuitenkin sopeutumassa asiaan vähitellen.

      On se ihmeellistä ihmisten ja huumorintajujen erilaisuus. Olisi paljon tylsempää, jos olisimme kaikki samanlaisia 👍.

      Poista
  3. Uutisten mukaan postin pitäisi tänään lähteä taas kulkemaan.
    Taisi olla asiakaspalvelijalla huono päivä. Antoi myös väärää tietoa. Postihan ei ole lakossa, vaan ATK, joka hoitaa myös postikuljetuksia. Paketteja voi lähettää ilman vastaanottajan puhelinnumeroa, mutta silloin hän saa paketti-ilmoituksen Omapostiin tai paperisena ja perilletulo kestää kauemmin. Muistaakseni ilman puhelinnumeroa lähettäminen myös maksaa muutaman euron enemmän.
    Ongelma taitaa olla usein siinä, että postin hommia hoidetaan asiamiespostina jos jonkinlaisissa putiikeissa. Muiden töiden ohessa ei ole aikaa eikä osaamista syventyä postitehtäviin. Meidän kylällä on kaksi asiamiespostia lopettanut todettuaan postitehtävien vievän liikaa aikaa.
    Olen nähnyt noita presidentti-maatuskoja myytävän Tallinnassa. Teemoja oli muitakin.
    Toivottavasti saat sukat matkaan ja vanhempiesi tavaraa vähemmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Ehkä muistan hieman satunnaisotannalla keskusteluamme. Oli niin yllättävää. Tuli pyytämättä, muttei faksilla. Oma jaksamistilanne ei ole vielä ihan moukarointikunnossa, joten pientä herkkyyttäkin on ollut tilanteessa mukana. Minun puoleltani siis. Tuo toinen osapuoli ei vaikuttanut mitenkään herkistyneeltä.

      Huono hetki meillä molemmilla. Hän oli työtehtävissä, minä asiakkaana.

      Poista
  4. Toistan itseäni, mutta minun sukilla ei ole kiire. Mutta on tuo Postin touhu ihan järjetöntä! Hinnat nousee ja palvelu heikkenee - mitä järkeä? Tai siis just sitä siinä ei ole! Murr.
    Sormet pysähtyi... Jäin miettimään mitä osaisin sanoa tuohon tavaroiden raakaamiseen. En oikein muuta, kuin voimia siihen! On muistoja, joihin ei saisi tarrata kiinni. Tulee paha mieli hävittää jotain, mitä vanhemmat ovat joskus halustaan hankkineet. On ehjää käyttökelpoista, joita kukaan ei halua ja roskiin ei tekisi mieli heittää. Lajittelu on muutenkin hankalaa, mutta vielä se, että saisi vietyä Konttiin tai kirppiksille. Tai niihin tekstiilien keräyspisteille, joista en ollut kuullutkaan.
    Helsingissä oli hetki sitten -13 astetta ja varsin kaunista. Mukavaa päivää! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Minä kun matkustan nämä matkat autolla enkä lentokoneella, otan mukaani vielä melkoisen määrän selviteltävää tavaraa kotona lajiteltavaksi. Siten saan lyhennettyä asunnolla vietettyä aikaa ja siirrettyä tekemistä tänne omaan kotiin. Tänään sain viikonlopun tuomiset käsiteltyä.

      Poista
  5. Onpa hilpeä maatuska. Voisin harkita hankkivani tuollaisen, jos presidenttejä olisi enemmänkin sisäkkäin :)

    Välillä sattuu outoja ja vähän epämiellyttäviäkin kohtaamisia asiakaspalvelussa :( Minulla on kuitenkin sellainen tunne, että asiakaspalvelu on Suomessa enemmänkin paranemaan kuin heikkenemään päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiakashenkilöllä oli varmastikin huono hetki tai päivä. Olin itse viettänyt koko edellisen päivän vanhusten asunnolla siivoten, karsien ja pakaten. Päivä oli pitkä ja raskas eikä nukkuminenkaan sujunut ihan putkeen. Minulla ei ollut se paras mahdollinen hetki ottaa vastaan hankalaa ja aggressiivistakin asennetta. Oli tippa linssissä, kun kävelin autolle. Sympatiavarasto oli tyhjä ja niin olin minäkin.

      Poista
  6. Kirjeen maksimimitat ovat 250 × 400 × 30 mm joten nyt sua on kyllä huijattu. Anna palautetta ko. toimipisteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Kun tästä kaiken touhun alta ehdin ja kykenen, täytyy todellakin antaa palautetta - harkiten ja rakentavasti, ettei itse aiheuta samanlaisia tunneseuraamuksia muille 👍

      Poista
  7. Olipa taas melkoista asiakaspalvelua! Mutta hyvä, että sait tavaraa jo vähemmäksi ja kierrätykseen, sille nostan hattua.

    VastaaPoista
  8. Asiakaspalvelija on väärässä paikassa töissä. Hauska maatuska.

    VastaaPoista
  9. Myöhemmin huomattua: Ahtisaaren sisältä löytyi kuin löytyikin Mauno Koivisto.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!