sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Haukka, korppi, tunnistusvaikeuksia ja pieni hyppysellinen kulttuuria

Oltiin miehen kanssa lauantaista sunnuntaihin Helsingissä viihtymässä ja hemmottelemassa itseämme. Hotelli - Peacock -paketti ruokailuineen oli ihanaa vaihtelua ja upeaa viihdettä. Ohjelmistossa oli Stars Show, joka oli yllättävän hyvin suunniteltua ja toteutettua viihdyttävää imitointia (puhe ja laulu), musiikkia ja tanssia. Ensimmäisten tanssiosuuksien jälkeen olin entisenä tanssijana jo myyty :-)

Silmän ja korvan iloa riitti minullekin, joka en fanita imitaatiota. Tämä oli viihdytysmuotona jo lähellä laadukasta stand upia, jota tyttäreni eräänä vuonna vei minut seuraamaan Lontoossa. Yllättävänä pisteenä i:n päälle esityksessä oli Laura Voutilaisen upea ja monipuolinen esiintyminen. Olin aluksi hieman varauksellinen tämänkin suhteen ;-)

Ajomatkalla kotiin bongasimme tien vieressä lentävät isot linnut. Lensivät korkealla ja luulin niitä ensin saman pesueen linnuiksi. Voi minua... Toinen oli haukka - jokin haukka siis. Sen huomasin jo paikan päällä. Tunnistusta ei herunut vain vielä täällä kotonakaan. Laitan postaukseen oikean tunnisteen, kun tunnistus jostain löytyy.

Mutta se toinen lintu vaikutti vielä kuvissakin vain tummalta varjolta ja harmittelin tiukkaa kontrastia vaalean taivaan kanssa, kunnes vastaan tuli kuva, jossa samaa taivasta vasten haukka erottui ihan kohtuullisesti. Linnun tummuus johtuikin siis siitä, että se OLI tumma. Sehän oli korppi :-) No, onneksi oli valokuva, josta tunnistella sitä :-)

Jos haukasta tulee tunnistuksia, otan ne mielelläni vastaan. Laitan tiedustelun fb:n linturyhmäänkin, jospa sieltä joku heti tietäisi. Todennäköisesti näin käy.

Kuvat eivät ole priimoja, mutten aio valittaa objektiivini lyhyyttä. Tämä saa hyvin kelvata vielä näillä taidoilla. Ei näitä korkealla lentäviä kuvattavia lintuja syksyn ja talven aikana varmaankaan ruuhkaksi asti tule eteeni jonottamaan ;-)


P.S. Täällä ukkostaa. Entä siellä teillä?

8 kommenttia:

 1. Komeaa on haukan liitely, toivottavasti lajin joku tunnistaa.!

  VastaaPoista
 2. Komeat linnut sait tallennettua. En osaa varmaksi valita, liikun mehiläishaukan ja hiirihaukan välillä. Onneksi saat vahvistuksen pian asiantuntijoilta. Haukkoja on nyt ilmassa, koska muutto meneillään joten pidähän silmät auki ;)

  VastaaPoista
 3. Haukkoja on mukava seurailla, ei niitä täällä meilläkään paljon näe. Uljaita lintuja.

  VastaaPoista
 4. Minäkin mietin, että olisiko hiirihaukka...

  VastaaPoista
 5. Hiirihaukka tuli minullekin mieleen

  VastaaPoista
 6. Hiirihaukaksi tunnistívat myös fb:n linturyhmässä. Sitä itsekin eniten veikkailin, mutta olin kaikkea muuta kuin varma :-)

  VastaaPoista
 7. Harvoin täällä haukkoja näkee edes yläilmoissa, mutta hienolta noissa kuvissa näyttää.
  Meillä ukkosti viime yönä ja kovasti.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vielä kaikille hyvistä kommenteista!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)