tiistai 23. syyskuuta 2014

Koiran kiehnäämistä ja uusia kokeiluja

Muutaman viikon ajan töissä on ollut sen verran kiirettä ja työntäyteistä, että kiire on tullut uniin. Kiireunet vähentävät unen laatua ja olo on entistä väsyneempi. Viime yö oli ensimmäinen yö pitkään aikaan, kun nukuin kunnolla ja normaalisti. Tuli tarpeeseen :-)

Koira piehtaroi kaikissa 'tuoksuissa'. Syksy näyttää olevan pullollaan tuoksuja... Yhtenä iltana se löysi lammen rannalta jotain kiehnättävää ja alkoi piehtaroimaan niin, että putosi lopulta lampeen. loppui siihen se kiehnääminen sillä kertaa ;-) Mutta turha luulla, että se olisi oppinut siitä mitään... Vaisto on sillä järkeä voimakkaampi.

Lightroomilla testasin taas aikaisemmin käsittelemääni kuvaa, nimittäin tuota bannerin kuvaa. Tässä vanha ja uusi versio siitä kuvasta. Tykkään NIIIIIIIN paljon tästä uudesta ohjelmasta ja nimenomaan sen tuomista tuloksista :-)

Klikkaa suuremmaksi...17 kommenttia:

 1. Voi koira parka, kun lampeen kellahti :D On muuten iso ero noissa kuvissa. Kyllähän tuo Lightroom ihan pätevältä vaikuttaa. Ihan jpeg-kuvaako käsittelit vai kuvaatko rawina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se nolo ja hämmentynyt hetken aikaa ;-) (Vahingonilo on paras ilo...)

   Raw-kuvia kuvaan nykyään pelkästään, niissä jää pelivaraa heikoille valaistusolosuhteillekin.

   Poista
 2. Todella iso ero kuvissa, kannattava hankinta.
  Voi koiruutta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä minä hankintapäätökseni olen jo tehnyt.

   Koira sai minusta ansaitsemansa ;-)

   Poista
 3. Hieno ja hyvin olet päässyt LR:n kanssa sinuiksi jo nyt. LR:hän on erityiseti raakakuville (RAW) tehty ja tulos näkyy. Tuollaisia kuvia siis otat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään katselin taas muutaman tutorialin ja opin taas muutaman pelastuskikan lisää :-) Huumaantuneena tästä kaivelen vanhoja kuvia kovalla vimmalla editoitavaksi ;-) Mutta kuvat näyttävät paremmilta jo pelkästään, kun ne avaa LR:ssä, vaikkei mitään säätöjä edes ehdi tehtä. Pelkkä raakakuvan tulkinta ja lukeminen on jotenkin parempi siinä.

   Poista
 4. Mukavaa, että oot tyytyväinen. Miehelle suositeltiin tuota aikanaan Vastavalon sivulla, kun silloinen kuvankäsittelyohjelma (corel) oli huono.

  Koira parka, kyllä nyt on jo vedet aika kylmiä! Onneksi ei ole kovin iso koira, jos sattuu piehtaroimaan tuoksuissa, jotka ei ihmistä miellytä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväinen olen - ihan hyrisen :-)

   Pieni koira on, mutta nopea heittäytymään selälleen...

   Poista
 5. Lightroom on tosi hyvä. Toki kuvat on hyviä ja sitten vasta tulee käsittelyohjelma:)

  Koiruus taitaa olla meitä kylmän veden uimareita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se niin päin, mutta onhan se mukavaa saada mahdollisimman paljon omista kuvistaan irti...

   Koira on kylmänkin veden uimari, mutta nyt se joutui veteen ihan vahingossa ja väärin päin ;-) (Siitäs sai, kun piehtaroi...)

   Poista
 6. Onpas iso ero, LR tekee hyvää jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Koira parka sai kylmän kylvyn :)
  Onpa aikamoinen ero kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ansaitsi kylmän kylpynsä, kun kehtaa kiellon päälle piehtaroida ;-)

   Toki tuo uusi kuva voisi olla hieman valoisampi, mutta se nyt vain jäi vähän pimeäksi. Helposti korjattavissa tosin.

   Poista
 8. Tulipa tuosta kaunis! Oli aiempikin, mutta noin vierekkäin aseteltuna eron huomaa. Minullakin on Lightroom 5 (jouduin hankkimaan sen, kun vanha Elements ei enää suostunut avaamaan uuden kameran RAW-tiedostoja), mutta olen tähän asti opetellut sen käyttöä kantapään kautta kokeilemalla. Nyt pääsin parille työväenopiston kurssille ja olen löytänyt paljon uusia toimintoja, joihin en ole viitsinyt perehtyä aiemmin. Tuolta luokasta ei pääse pois mukavampiin puuhiin ennen kuin opiskeluun varattu aika on käytetty :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Häivähdys!

  Tsemppiä kurssille :-)

  VastaaPoista
 10. Minä puolestani tykkään niin tästä sinun kuvasta =D. Se on aivan ihana!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)