sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Ihan metsässä...

Viikonloppuun on lepäämisen, flunssan parantelun ja auton etsimisen lisäksi mahtunut kurkiparvia ja -auroja, joutsenia, perhosia, sudenkorentoja, metsää ja aurinkoa. Niitä ainakin :-)

Tänään olin kokeneen lintuihmisen kanssa lintutornilla ja hän osoitti minulle, missä korkealla lentävät kurkiparvet ja -aurat lensivät. Olivat niin korkealla, etten varmasti olisi huomannut niitä itse. Kolmessa parvessa oli kurkia kussakin 50 ja 180 kurjen väliltä (hän laski ne).

Eilen näin kurkia lähempää ja matalammalta. Varmasti toista sataa kurkea näin silloinkin lennossa ja niiden huuto oli huumaava. Tätä kokemusta olen syksyltä niin odottanut :-)

Tänään haluan kuitenkin jakaa kanssasi syksyisiä metsäkuvia. Värien leikittely auringossa on ihanaa...

18 kommenttia:

 1. Syksyinen metsä tälläisena päivänä on aivan ihana, niin kuvasikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys on nyt niin komeaa, eikä aurinko yhtään huononna sitä ;-)

   Poista
 2. Ihanat kuvat ihanista tutuista maisemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riia :-) Toivottavasti itseäsiki onnisti omissa kuvauksissasi!

   Poista
 3. Minä olen ollut autoton, koska miehen auto sippasi. Lisäksi yskä on niin kova, että suurin piirtein linnut tippuu puista. No, jos joku toinen päivä lintuja ihmettelemään. :) Toivottavasti löydät kivan kärryn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta nythän sitä saisi hauskoja kuvia puista tippuilevista linnuista, kun vähän ensin yskisi niille ;-) Ei vaan - paranemisia kovasti!

   Poista
 4. Ihanat syksyiset kuvat... metsän tuoksun aistii tänne asti :)

  VastaaPoista
 5. Hieno hämähäkin verkko. Metsä on kyllä nyt parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhean vähän olen löytänyt tällaisia tyylikkäitä hämähäkin rakennelmia. Enemmän on löytynyt niitä sotkuisia supersykeröitä, joista on vaikea löytää sitä jotain ;-)

   Poista
 6. Useasti kuulee muuttavien lintujen äänen, mutta niitä ei paljain silmin näe, kun lentävät niin korkealla. Kiikareilla voi nähdä.

  Se on vekkuli tunne, kun äänen kuulee, mutta ei näe, mistä se ääni tulee, ts. missä parvi on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla käy hieman puutteellisen kuulovaistoni kanssa aina niin, että jos kuulen, niin en yhtään ymmärrä, mistä ääni kuuluu... Sunnuntain kurjista ei kuulunut enää ääntäkään, lauantaina olivat vielä huutoetäisyydellä :-)

   Poista
 7. Kaunis valo syksyisessä metsässä.

  VastaaPoista
 8. Monesti kurjet kuulee, mutta niitä ei näe.

  Kerran onnistuin keväällä näkemään Hangossa, kun kurkiparvi tuli mereltä mantereen ylle ja otti korkeutta ilmavirran mukana. Upea näky

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantain kurjet ottivat korkeutta pitkään ihan silmin nähden. Sunnuntainakin yksi parvi otti korkeutta, mutta aivan tavattoman korkealla ja kaukana... Parvi tuli välillä näkyviin ja välillä katosi riippuen siitä, missä asennossa olivat katsojaan nähden.

   Poista
 9. Jännästi kolmiulotteinen tuo seittikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puskien pakottama tilanne - toisaalta olen ihan tyytyväinen pakotuksen tuloksiin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)