torstai 18. syyskuuta 2014

Kottaraisia Turussa

Turun reissun toiseksi paras hetki oli kottaraisten kohtaaminen. Oman auton saaminen omaan haltuun oli paras hetki, vaikka se sitten kotimatkalla kiukuttelikin.

Ikäväkseni en saanut hyvää kuvaa kottaraisista pihlajanmarjojen kimpussa, sillä ne lehahtivat aina lentoon ennen kuin ehdin asemiin. Pihlajanmarjat houkuttivat niitä kuitenkin ja ne palasivat aterioimaan aina uudelleen. Parvessa oli myös rastaita, mutta nyt vain noita kottaraiskuvia, joita olen ottanut vielä hyvin vähän.

Nuo ruskeapäiset kottaraiset ovat ymmärtääkseni tämän kesän poikasia, jotka ovat päätään lukuunottamatta vaihtaneet sulkansa jo aikuisen väreihin.
18 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että jos tuon kakkoskuvan mukaisen linnun näkisin, en tunnistais kottaraiseksi! Tai ehkä tunnistaisin nyt, kiitos sinun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin ruskeaa päätä, mutta toisaalta monilla nuorilla linnuilla pää on vielä kesän lopullakin erilainen kuin aikuisilla, vaikka muuten näyttävät jo 'normaaleilta'. Tietysti tuo parvi ratkaisi asian - oli helppoa, kun mukana oli helposti tunnistettavia kottaraisia.

   Poista
 2. Sannaa komppailen! Ennen tämän postauksen lukemista olisin kuvitellut bonganneeni jonkin harvinaisen, eksoottisen linnun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvan perusteella tunnistaminen on sikäli helpompaa kuin live-tunnistaminen, että kuvaa voi tuijotella koko ajan samalla kun etsii lisää tietoa... Vaan tämän jälkeen minäkin olen taas tuon verran 'viisaampi' ;-)

   Poista
 3. No ei olisi minullekaan heti tullut kottarainen mieleen, sen verran tuo pääkyllä hämää. Kiitos sinun ja loistavien kuviesi tämäkin on nyt opittu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula!
   Olen kesällä seuraillut härkälintuja, silkkiuikkuja ja kurkia, joiden poikasten pää poikkeaa väritykseltään vielä syksyllä selvästi aikuisen pään värityksestä. Siksi aloin heti ounastella samaa tässäkin tapauksessa. Kroppa on kuitenkin väritykseltään niin kottarainen kuin olla vain voi :-)

   Poista
 4. Komppaan edellisiä... näytti vieraalta, en olisi tunnistanut. Mutta juuri tuo toinen kuva on aika uljas :)
  Mukava oppia uusia asioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että toinen kuva on jotenkin ryhdikkään ja itsevarman linnun kuva. Oppiminen on kivaa, myönnetään :-)

   Poista
 5. ─▄▀▀█▀▀▄
  ▐▌─────▐█▄▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
  ▐█▄───▄██▀▀█▀▀▀▀▀█▀█▀▀
  ─▀██▄██▀────────█▀█▀█.....Excelente Post!...★MaRiBeL★

  VastaaPoista
 6. Loistavia kuvia! Kottaraisen ulkonäössä on jotain jännää... Se ei näytä kauniilta, eikä rumalta, vaan.. kottaraiselta!
  Keskimmäinen kuva on suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Töyhtötintti!
   Kun läheltä katsoo, sen metallinvivahteinen väri kyllä vetoaa minuun. Se on varmaan sitä kottaraista :-)

   Poista
 7. Kottarainen on yksi suosikkilinnuistani:) Kuulitko niiden jammailevaa laulua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kuullut, ikävä kyllä. Parvessa oli rastaitakin ja 'meteli' oli melkoinen. Vähän sellaista markkinamenoa... :-)

   Poista
 8. Upeita kuvia jälleen. Tuo viimeinen vallankin ihan wow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!
   Viimeisessä kuvassa on tiettyä linjakkuutta :-)
   Eivät olisi nämä kuvat onnistuneet vanhalla putkella...

   Poista
 9. Komppaan Sannaa, en olisi tunnistanut ihan heti kottaraiseksi, kiitos vaan opastuskesta. Hieno kuva tuo kakkonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rantakasvi!

   Tässähän sitä itsekin oppii matkan varrella. Monesti tunnistamaan pääsee vasta tietokoneen ruudun näyttäessä kohteen tarkemmin.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)