maanantai 29. syyskuuta 2014

Suurisuota ja Vanajanniemeä

Etsin sunnuntaina maisemia. Syksy on kaunista, mutta minä en jaksanut etsiä kuvattavaa riittävän kauan. Toisaalta silkkiuikkujen näkeminen ja seuraaminen lohduttivat paljon ja mieli oli hyvä loppujen lopuksi.

Aamusta kävin Janakkalan Suurisuolla. Suo oli suuri, mutta pitkospuut lyhyet. Parempi ehdottomasti kuin ei ollenkaan. Toivoisin silti, että niitä tulisi sinne jossain vaiheessa vielä hieman lisää. Opasteitakin kaipaisin lisää. Niitä ei ollut. pari luonnonsuojelualueen tolppaa löytyi, mutta muuten sai olla hukassa, jos osasi. Käymisen arvoinen paikka.
Reissusta ei tullut niin perusteellinen ja rauhallinen kuin olin suunnitellut monestakin syystä. Lyhyesti koottuna: melkein kaikki, mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Mutta tulipahan käytyä. Joku kerta tutkin paikan sitten paremmin.

Palasin kotiin, söin aamiaisen, luin lehden ja nollasin mieleni. Lähdin sitten uudelle retkelle. Päädyin Vanajavedelle Hattulan Vanajanniemelle, missä on Hämeenlinnan kaupungin virkistysalue. Siellä näin silkkiuikut ja se riitti minulle, vaikkei muuta erityistä kuvattavaa eteen tullutkaan. Aamupäivällä ja keskipäivällä aurinko paistaa siellä sellaisesta suunnasta, että se rajaa kuvaamista. Onneksi ei häirinnyt lintukuvausta :-) Vaan kauniita, silmälle levollisia maisemia sielläkin on. Tässä pari kuvaa varjoisemmalta puolelta.
21 kommenttia:

 1. Tuo kolmoskuva on suosikkini värien vuoksi. Joskus on niin, että reissu vaan menee pieleen. Kokemusta on. Kengännauha katkeaa, objektiivi tippuu mutalammikkoon, eksyt, hirvikärpäset hyökkää ja sitten kun viimein on jotain kuvattavaa nenän edessä...pärähtää kännykkä päälle ja soitellaan jotain aika hmm...tyhmää ja kohde katoaa. Se reissun ainoa. Pitää jäädä jotain keinutuoliin muisteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokuvat saivat osan väreistään nousevan auringon pehmeästä valosta - käytin sitä häikäilemättä hyväkseni sen kerran, kun jaksoin olla ajoissa liikenteessä. Jos kameran vara-akku ei olisi jäänyt toisen kuvausrepun taskuun tai jos kameran akku olisikin ollut niin täynnä kuin ensin virheellisesti katsoin, maisemia olisi tullut kuvattua paljon lisääkin ;-)

   Poista
 2. Kaunista luonnon rauhaa, kahdesta ensimmäisestä kuvista voi melkein kuulla hiljaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Itse asiassa kurjet karjuivat hillittömästi metsän toisella puolen, suht lähellä... Mutta kun kameran akun lisäksi auton polttoainekin oli hillittömän lopussa, jäi tuo kurkipuoli vallan tutkimatta :-(

   Poista
 3. Syksyisen suon värit tuovat mieleen Lapin ruskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit olivat kauniit ja nouseva aurinko hellällä valollaan korosti värejä upeasti :-)

   Poista
 4. Upeaa tuolla suolla, näen silmissäni alkukesän lukuisat korennot (juu, korentopaikkoja jo etsitään). En tiedä mikä siinä onkin, kun lähtee jonkun tietyn teeman perässä suurin odotuksin kuvaamaan, niin kaikki menee pieleen. Maisematkin latistuu kun kameran läpi katselee :))
  Upeat ovat myös nuo kivikkoiset rantakuvat, niistä huokuu syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula!

   Maisemat olivat ok. Kaiken muun lisäksi puhelimenkin akku piiputti, joten auto piti päästä tankkaamaan niin kauan kuin pystyin vielä ilmoittamaan miehelle olinpaikastani. Autooni ei ollut kulkeutunut vielä yhtään puhelinlaturia enkä ollut jättänyt miehelle edes viestiä, mihin paikkaan olin matkalla. Diesel-autoilijasta bensa-autoon vaihtaneena en tiennyt sitäpaitsi, minkälaista bensaa autoon piti tankata ja yritin akun viimeisillä rippeillä tavoittaa sinä aamuna harvinaisen pitkään nukkunutta miestäni...

   Poista
 5. Hienoja maisemakuvia. Pidän kahdesta alimmasta eniten.
  Tuolla Janakkalan Suurisuolla pitäisi joskus käydä. Keväällä ehkä.
  Tänä vuonna olen kerran käynyt lintuilemassa Janakkalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Kolme alinta kuvaa on otettu rehelliseen päiväaikaan sisuuntuneen aamupalan jälkeen ;-)

   Suurisuo on ymmärtääkseni keväällä ja alkukesällä erityisen hyvä paikka.

   Poista
 6. Kaikki kuvat ovat omalla tavallaan kauniita ja hienoja. Rohkeus kertoa että joskus voi.mennä pieleenki. Se on vain inhimillisyyttä. Pidin erityisesti kuvasta nro 5! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pelaguu!

   Tuo sama kuva on minunkin lempparini :-)

   Poista
 7. Kaunista suota ja kaunista rantaa.
  Tuo aurinko on joskus vähän kenkku, kun paistaa "väärästä" suunnata. Näin on aina minun rannalla ja eritoten venesatamassa, tai sitten menen sinne usein väärään aikaan kuvaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Olisi kieltämättä huomattavan kätevää, jos auringon asentoa saisi muutettua välillä hetkellisesti kuvaustarpeensa mukaisesti. Toisaalta taivaalla voisi olla melkoista ilotulitusta, jos kaikkien toiveet auringonpaisteen suunnasta aina toteutuisivat ;-)

   Poista
 8. Pitkospuukuvat sykähdyttää aina ja niin nytkin. :) Harmi, että pitkospuut loppuivat kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torronsuon pitkiä pitkospuita talsineena taisin heittäytyä ahneeksi ;-)

   Poista
 9. Kolmoskuvassa on minun mieleistäni suota, sellaista jossa kasvaa männynkäkkyröitä. Joka sumuisena aamuna auringon noustessa on kuin satumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu tai edes usva olisi tehnyt tästäkin auringonnousun kuvasta ihan erilaisen. Mutta päätti sitten olla sumuilematta ;-)

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Hienot kuvat! Kolmoskuvassa on ihanat värit ja pitkospuut "uppoavat" kauniisti luontoon (ikävää että loppuuivat kesken). Rantakuvat on ihania, tykkään niin kivistä joissa on sammalta :)

  VastaaPoista
 12. Kauniita kuvia kauniista maisemista! Pidin erituisesti suokuvista. Pitkospuut ovat kuvasukohteena minun heikko kohta =).

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)