keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kylmä ja kummallinen aamu - ja kesäisiä nokikanoja

Aamulla paikat olivat ulkona kuurassa, mutta minä olin pahasti myöhässä ja kuvaaminen oli täydellisesti pois laskuista. Aamuni ovat yleensä minuutilleen aikataulutettuja, mutta tänä aamuna minuutteja tuhraantui valtavasti johonkin. Olin jo lähdössä (valmiiksi myöhässä), kun hoksasin, etten ollut meikannut ollenkaan. En minä paljoa meikkaa, mutta iho tarvitsee aina hieman tasoittavaa väriä, lisäksi pientä rajausta silmiin ja ripsiväriä ripsiin. Siinäpä se. Mutta nyt ei ollut naamassa mitään... Kiireessä hutaisin hieman meikkivoidetta naamariin ja loput saivat odottaa. Silmien rajaus tapahtui juna-aseman parkkipaikalla hämärässä autossa (eikä siitä rajauskynästä enää edes irtoa mitään, pitäisi ostaa uusi). Ripsivärin ensimmäiset hutaisut junassa ennen torkuille asettumista, peilinä toimi kännykän kamera ja torkkuvaunussa oli tietenkin hämärää. Työpaikan naistenhuoneessa viimeistelin räpsyt työkuntoon... ;-)

Tänään tulin pakottavista syistä töistä selvästi tavallista aikaisemmin. Tämä on ollut kuin miniloma konsanaan, kun olin kotona jo ennen kolmea :-)

Olen opetellut lisää Lightroomin toimintoja ja kaivellut vanhoja kuvia käsittelyyn. Onneksi kesän jäljiltä on mahdottomasti käsittelemätöntä materiaalia odottamassa, ettei tarvitse murehtia kuvausmahdollisuuksien puutetta (autolla voi vielä ajaa vain lyhyitä matkoja).

Nokikanat ovat uudella ohjelmalla aukaistuna heti paljon enemmän erikseen. Tuo vaikea valkoisen ja mustan yhdistelmä avautuu raakakuvasta LR:llä kauniisti. Nokikanoja siis... :-)16 kommenttia:

 1. Pigmentointi tuo muutaman minuutin lisäaikaa ;)
  Kylläpä nuo poikaset ovat omalla tavallaan suloisia, siis omalla tavallaan!
  Taidat saada motivoitua LR:n käyttöön, ehkä joku päivä myös aloitan! Kiva katsoa näitä alla olevia ennen ja jälkeen kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ensin, että miksi pitäisi pigmentoida lisää, kun sitä on tuolla poskissa jo liikaakin, mutta sitten arvelin, että tarkoitit silmiä ;-)

   Minä tykkään noista nokikanan poikasista aivan hurjasti :-)

   Poista
 2. Nokikanan mustat höyhenet ovat saaneet lisäsävyjä Lighroom-käsittelyllä. Mitä löytöjä vielä teetkään kuva-arkistostasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ääritilanteissa - valoissa ja varjoissa - ero näkyy huikeana. Vanhojen kuvien läpikäynti jatkuu :-)

   Poista
 3. Voi miten suloisia poikasia! En ole ikinä vielä nähnyt niitä livenä, kiva että sain nähdä niitä täällä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut nähnyt niitä livenä ennen tätä kesää... :-)

   Poista
 4. Ihanat nuo poikaset:) Ja kyllä erottuu kauniisti aikuistenkin värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaset ovat ihania :-)
   Aikuisen nokikanan värit ovat kerrankin kohdallaan.

   Poista
 5. Poikasten ilmeet erottuvat myös hyvin, vähän on tiukan vakava ilme:)

  VastaaPoista
 6. Ihania, ensin luulin, että olet just nyt käynyt kuvaamassa. Ens kesänä minäkään en annna olla itseni niin kiireinen, etten ehdi. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tylsä Mörökölli!

   Onneksi ei ole kellään poikaset enää tuossa vaiheessa, eivät jää talven jalkoihin.

   Poista
 7. Kyllä nuo nokikanan poikaset ovat aivan liikkiksiä!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)