torstai 28. toukokuuta 2015

Pintaliitäjien vesijuoksua :-)

Yhdessä telkänpoikasparvessa oli peräti 16 poikasta! Siinä on ollut emolla munimista...

Ihania vipeltäjiä nekin. Uimisen lisäksi ne harrastavat vesijuoksua. Ovat varsinaisia pintaliitäjiä ;-) Paikkana edelleen Suomenoja Espoossa.


30 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia! Telkkä todella munii monta munaa. Otin siitä kerran selvää kun postasin telkistä ja hämmästyin todella. Kyllä on homma myös hoitamisessa =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Mikä työ onkaan niiden hoivaamisessa ja suojelemisessa... 😊

   Poista
 2. No, onpas siinä melkoiset tyylinäytteet! Nuoruuden innolla ihan!! :)

  VastaaPoista
 3. Telkät harjoittavat ns. loispesintää. Naaraat käyvät munimassa toisten pesiin. Joskus jossakin pesässä saattaa olla, kuulemma, jopa 30 munaa, kun useat naaraat ovat käyneet munimassa samaan pönttöön. Useasti myös käy siten, että naaras, jonka pesään muut munivat, hylkää pesän ja munat, huomattuaan, että muut jättivät munat hänen haudottavakseen. Tästä syystä telkänpöntöistä saattaa löytyä syksyisin hylättyjä munia. Voipi olla, että kuviesi telkänpoikasetkaan eivät ole kaikki tuon naaraan poikasia, vaan siinä on useamman naaraan poikasia :) Tai, voipi olla, että kaikki munat olivat yhden naaraan :)

  Anu

  VastaaPoista
 4. Söpöjä pehmoleluja :)
  Tuossa ylempänä tuli parempi selitys, minä ajattelin, että telkkä-emo on "adoptoinut" osan poikasista. Sama asia, melkein.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka söpösiä juoksijoita ♥

  VastaaPoista
 6. Kyllä ovat suloisia, ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia Suomenojalta! Se on tuossa melkein vieressä, mutta minun ei ole koskaan tullut siellä käytyä. Pitäisi varmaankin poiketa. Nyt vaan liikennejärjestelyt vähän arveluttavat, kun on niin paljon tieremontteja matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikennejärjestelyt olivat lievästi sanottuna sekavat... Kieli keskellä suuta saa mennä varsinkin, jos paikat eivät ole tuttuja. Minä seurasin kiltisti auton navigaattorin ohjeita ja niillä onneksi selvisi :-)

   Poista
 8. Ihanat pallerot kuvasit! Yllättävän kovin juoksevat.

  VastaaPoista
 9. Wau... aivan ihania!
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Herttinen! miten ihania! Näitä kuvia voisi katsella vaikka kuinka kauan. Mahtavia muksuja :).

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)