lauantai 30. toukokuuta 2015

Kaukaisia lintuja

Tänään ennen tyttären noutamista lentokentältä kävin Helsingissä Vanhankaupunginlahdella ja Lammassaaressa kameraa ulkoiluttamassa. Paljon näkyi, mutta kaikki aivan liian kaukana. Kuvista tuli tunnistuskelpoisia, mutta siihen se jäikin. Rukokerttusen kuvasin useampaankin otteeseen ja niissä on muutama ihan hyväkin. Nuolihaukka ja ruskosuohaukka on tullut kuvatuksi niin paljon paremminkin, että nuo kuvat saavat jäädä koneelle todistusaineistoksi.

Yksinäinen kurki lenteli taivaalla ja sai aina välillä muut lähistöllä olevat kurjet huutamaan reviirihuutoaan. Harmaahaikarasta tuli pari räpsyä - sen huomasin vasta koneella ;-) Kyhmyjoutsenten kuvat on vielä katsomatta.

Lammassaaren lintutornista näkyi kanadanhanhia, lapasorsia, nokikana ja kaksi arvoitushanhea. Tiirassa mainitaan havaituksi muutamaankin kertaan kiljuhanhi valkoposkihanhien seurassa. tarhakarkulainen kuulemma. Nämä olivat kanadanhanhien kanssa. Toisella oli kiljuhanhimainen valkoinen otsa, mutta vaalean punertavanruskea kaula. Kiljuhanhien kuvissa kaula on toistuvasti tumme. Olisiko sitten joku väripoikkeama? Entä sitten se toinen hanhi? Metsähanhi ehkä siinä vieressä?4 kommenttia:

 1. Ai miten noloa... Pitkä etäisyys hämäsi ja lähdin olettamuksesta, että ovat hanhia. Haapanoitahan ne, kuten Alhaisen Jouko osasi heti sanoa tuolla fb:n puolella...

  Niin että haapanoita :-)

  VastaaPoista
 2. Kyllä hyvin tunnistaa haapanoiksi, hienot kuvat!
  Tarkistin vielä lintukirjastakin.
  Hyvää viikonloppua sulle sinne!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)