maanantai 18. toukokuuta 2015

Halikonlahden lintupolku - osa 2

Yhdessä kosteikkoaltaassa uiskenteli lapasorsapariskunta. Komeat nokat niillä :-) Ne olivat arkoja ja lennähtivät nopeasti toiseen altaaseen.Lapasorsia olen nähnyt kerran tai kaksi aikaisemminkin, mutta harmaasorsa oli ihan uusi tuttavuus. Jotenkin vaikuttava tuo koiraan hillityn tyylikäs asu. Kuvaaminen tapahtui välillä kirkkaassa auringon paisteessa ja välillä paksun pilven varjostamana. Valoerot olivat isot ja säätöjen kanssa sai touhuta tämän tästä.
Kyhmyjoutsenia lintupolun läheltä löytyi kaksi tai kolme paria. Yksi pari hautoi jo. Naurulokeilla oli kunnon yhdyskuntarakennetta. Todella tiiviissä porukoissa pesivät.

Kaikesta huolimatta palaan seuraavassa postauksessa Seurasaareen, jonka kuvat ovat vielä käytännössä koskemattomina koneellani.

Pohtiolammella (edit: Sääksikeskuksessa) avataan ensi perjantaina klo 16 uusi kosteikkoalue ja esteetön kosteikkotorni. Kokonaisuutta vihkimässä on mm. ministeri Pertti Salolainen. Kosteikko, kuten sääksitornikin, on avoinna koko kesän, joten sieltä löytyy yksi erinomainen pysähdyspaikka kesälomalaisille, vink, vink :-)

16 kommenttia:

 1. Lisää hienoja löytöjä. Tämä komistus, siis harmaasorsa, on ihan uusi tuttavuus, ei ole vielä käynyt esittäytymässä. Hienot kuvat ja hienoa, että saatte sinnepäin uuden lintutorninkin. Aktiivista porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula :-)

   Jos ei harmaasorsa tule luoksesi esittäytymään, niin on kyllä kurja tyyppi ;-) Toivotaan, että tulee järkiinsä.

   Poista
 2. Just eilen verestin muistiani sorsalinnuista kuvien äärellä, ja mietin, miten tuollaisen harmaasorsakoiraan edes erottaa naaraista kun se on niin vaatimattoman värinen, mutta ainakin sun kuvissa se on oikeasti HARMAA eikä tavan harmaanruskeankirjava... naaraita en edes yritä tunnistaa, mutta lapasorsanaaraalla on varsin tunnistettava nokka kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä näytti ainakin ihan selvästi harmaalta. Naaraat ovat vaikeita tapauksia - siis tunnistamisen suhteen ;-) Onneksi niillä roikkuu usein joku tunnistettava koiras mukana tai ainakin lähistöllä ;-)

   Poista
 3. No sattuipas samansisältöinen postaus meillä. Sinä sentään näit tuon harmaasorsan. Minä kun katson näitä kuvia, huomaan, että itse en kyllä ole sitä nähnyt muuta kuin kaukaa lennossa. kirjoista katsoin, että harmaasorsaa ei olekaan koko Suomessa, joten ei ihme, että se on niin vieraan kuuloinen nimenäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaapa minäkin ihmettelin sinun postauksesi luettuani :-) Melkein samaa rataa kulki kirjoituksemme...

   Poista
 4. Uusia sorsatuttavuuksia minulle; harmaasorsasta en ole kuullutkaan, lapasorsista kyllä mutta tavannut en.
  Hieno lintupäivä sinulla jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaasorsa ei ole kuulemani mukaan ollenkaan tavissorsa, joten ei ihme, ettei ole hyppinyt silmille ;-)

   Poista
 5. Meiltä ei ole pitkä matka Pohtiolammelle, kerran olen käynyt. Ehkä nyt kun uusi torniin tulee.

  VastaaPoista
 6. Lapasorsien kohdalla on kyllä jollain ollut hieman humoristinen päivä kun on ne suunnitellut! Pitää alkaa ehdottelemaan reissua tuonne Pohtiolammelle. Kävin jo tutustumassa nettisivustoon. Mun kuulapää ei irtoa jalusta, mutta ei kai sitä siellä yleisötornissa tarvinnutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisötorni on helppo ja edullinen tapa tutustua paikkaan :-)

   Minulla ei kuulapäätä olekaan, mutta kuvaustornissakin löytyy 'hernepusseja', joilla pärjää hyvin.

   Poista
 7. Onneksi olkoon harmaasorsasta. Sait siitä myös hyviä kuvia.
  Anu

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)