sunnuntai 16. elokuuta 2015

Välkekorento ja muita pysähtyneitä hetkiä ;-)

Ihania kelejä on pidellyt :-) Hyvä, että kesä heräsi edes nyt...

Suolammella (muutamallakin) olen vieraillut parina viikonloppuna. Sellaisia löytöretkiä ja uusien paikkojen etsimistä, mutta aina on löytynyt ilahduttavia pysähtyneitä hetkiäkin. Kuten eilen välkekorennot. Korento-osaamiseni ei ole kaksinen, mutta välkekorento on helposti tunnistettava korento. Ja onhan minulla viime vuonna ostamani korentokirja tunnistamisen tukenani ;-)


  

Välkekorento jää välillä paikoilleen tiirailemaan niin pitkäksi aikaa, että se on helppo kuvata lennostakin. Pysähtynyt hetki juuri tässä :-)

Kirpputorin tyhjennyspäivä. Eiliseen asti olen vienyt sinne lisää tavaraa, joten kotiin tuotavaa riittää. Tuon kaiken ensin kotiin ja lajittelen ne vasta täällä kaikessa rauhassa.

14 kommenttia:

 1. Nuo korentojen siivet ovat niin hennot ja kauniit. Hienosti sait ne kuvattua.

  VastaaPoista
 2. Korennot ovat kivoja. Minäkin innostuin pari vuotta sitten korennoista niin, että ostin korentokirjan ja meinasin opetella tunnistamaan niitä. Mutta aina kun on juuri saamaisillaan selville nimen, seuraavalla sivulla onkin melkein samannäköinen. Ota siinä sitten selvää, kumpiko se niistä kahdesta onkaan. Mutta kyllä minä vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korennoillakin sukupuolten välisten ulkonäköerojen lisäksi soppaa hämmentävät ulkoasun muuttuminen iän ja kesän myötä. Minä olen kohdannut vain tuoki tavallisia korentoja, joten ne on tullut jotenkin tunnistettua ;-)

   Poista
 3. Upeita värejä noissa korennoissa. Viimeisessä kuvassa on kuin syöksylentäjä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöksylentäjä surrasi siinä ihan paikallaan miettien kai, mitä seuraavaksi tekisi ;-) Tai sittenkin oli tosissaan ruokaa vaanimassa :-)

   Poista
 4. Onpas hienonvärinen korento! En muista kuvanneeni tällaista koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korentokirjan mukaan ovat yleisiä, mutta en minäkään niihin montaa kertaa kesässä ole törmäillyt.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)