maanantai 17. elokuuta 2015

Hän vei sydämeni :-)

Lapin kuvia on vielä paljon käymättä läpi, nyt kävin ensin pöllökuvien kimppuun ja sitten täytyi juuttua tähän eläimeen, johon hullaannuin Ranualla täydellisesti. Olosuhteet eivät olleet kuvaukselliset, vaikka eläin itse oli juuri sitä. Tässä pari vähiten suhruuntunutta kuvaa saukosta.

Saukon ateriointi ja uimaleikit olivat silmiä hivelevän iloista puuhaa. harmi, ettei saukkoa voi tavata tavallisella luontoretkellä - tai siis ainakaan minun retkilläni. Suomen saukkokanta on harvalukuinen, arviolta noin 3 000 yksilöä (luontoportti). Saukot ovat kovia liikkumaan, mutta Ranuan tiloissa saukot eivät pääse ihan liikkumistarvettaan toteuttamaan. Toisaalta nämä saukot eivät olisi hengissä ilman Ranuaa.Kun seurasi saukon lotraamista veden kanssa (leikki mm. tulppaa vesiuoman suulla), sen latinankielinen nimi tuntuu suomalaiseen korvaan oikein sopivalta: lutra lutra :-)

34 kommenttia:

 1. Saukko taitaa olla kovin leikkisä lutraaja. Olisipa kiva kuvata!

  VastaaPoista
 2. Saukko on kyllä yksi minun lempielukoista, varsinainen lutraaja :) Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Noin vilkkaan eläimen kuvaaminen olisi parasta hyvässä valossa, mutta aina ei voi voittaa. Olin saukkoaltaalla aina pilvisellä hetkellä...

   Poista
 3. Aww todellakin, melkoinen hurmuri!

  VastaaPoista
 4. On se hauska lutrailija. (miten osuva tuo latinalainen nimi)

  VastaaPoista
 5. Tänä kesänä tuollainen turkki olisi ollut kätevä itsellekin vedessä lutraamiseen :)) Vilukissana en ole uskaltanut varvastani veteen kastaa. Suloinen eläin kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä kesä kylmänarkoja ole uimaan kannustanut ;-)

   Poista
 6. Ihana nimi Lutra Lutra :)
  Kivat kuvat lutraajasta.

  VastaaPoista
 7. Se on kyllä huumorintajuisen tuntuinen otus, vaikka on vaikea tietää, voiko eläimet olla huumorintajuisia. Joskus muinoin olen lukenut Sesse Koiviston (?) kirjaa, jossa se kertoi niistä eläintarhan asukeista, joita oli niillä hoidossa, ja saukko oli ehdottomasti hurmaavin otus. Oikea riiviö!

  Naapurin setä sanoi, että on ainakin joskus nähnyt saukon jälkiä talvella tuossa lähiojassa, jota kartoissa pompöösisti joeksi nimitetään. Siinä on usein auki oleva koskipaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumorintajuinen tai elämäniloinen... ;-)

   Nyt vain sinne saukkoja vahtaamaan!
   Ihana elinympäristö sinulla...

   Poista
 8. Saukot on ihan mun lemppareita! Harmi, ettei niihin tosiaan Suomessa luonnossa törmää. Alaskassa on helppo nähdä merisaukkoja ja ne oli aivan mielettömiä (ja isoja!!!) otuksia.

  VastaaPoista
 9. Ei taitaisi osuvampaa nimeä löytyä :)

  VastaaPoista
 10. Aika veitikka tuo saukko. Eipä niihin vaan juuri törmää. Viimeksi näin niitä livenä Jordan-joella Israelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin pitkiin luontoretkiin en vielä pysty - ihanaa, että olet päässyt siellä näitä ihania otuksia tapaamaan :-)

   Poista
 11. Hauska saukko! Oikein suloinen veijari.

  VastaaPoista
 12. No en kyllä epäile yhtään, etteikö tämä veijari olisi varastanut sydäntäsi, sillä hän valloitti minunkin sydämme sillä sekunnilla kun katsoin kuvia =D. Vallankin tuo viimeinen on ihan huippu suloinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea uimari ja sukeltaja, kova leikkimään ja touhuamaan veden kanssa. Ruokahetkikin oli tietenkin viihteellistä. Miksi ei söisi selällään kelluessa, kun kerran voi? ;-)

   Poista
 13. Kova touhuamaan ja leikkimään. Sillä saa ihmsten sympatiat.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)