sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Mikä eläin - saukko?

Olin joen varrella kuvaamassa maisemia lumisateessa (pitkä valotusaika ei haittaa ;-)), kun huomasin otuksen uivan ja kiipeävän kivelle ja pulahtavan uimaan takaisin. Laajakulmalla (edes keskinkertaisella sellaisella ;-)) ei tuota veijaria kannattanut edes yrittää kuvata. Kun olin saanut putken vaihdettua, kaveri oli jo häipynyt paikalta. Vaan pian näin sen uudelleen - nyt vain harmittavan kaukaa.

Kuvien heikko taso on siis vain ja ainoastaan vähäisen valon ja pitkän välimatkan syytä ;-) Ensin arvelin eläintä saukoksi. Sitten tietokoneen näytöllä katsottuna sen takaosa näytti liian isolta, siitä tuli ennemminkin mieleen superhyperjättiläisrotta... :-( Kuvien perusteella se on lihansyöjä ja saalistaa ravintonsa vedestä. Aloin kallistua taas saukon puoleen... Mitä olette mieltä - mikä eläin?



34 kommenttia:

  1. Voi että, kun olet päässyt lähelle saukkoa! Meillä on kirpun kokoisia kuvia saukosta. Tässä lähellä joella on useita saukkoja, mutta ei olla onnistuttu saamaan kunnon kuvia niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaukanahan tuo oli nytkin, paitsi siinä alussa, jolloin kamerassa oli vallan väärä putki... Mutta jo pelkkä kohtaaminen oli huikean upeaa :-)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Se söi rapua ja taisi olla kova pala purtavaksi... Sen syömistyyli oli koiramainen, hieman ahmiva, kun oli iso kimpale menoillaan :-) Oikeasti nuo hampaat eivät näkyneet livenä juuri ollenkaan. Kamera vain napsaisi talteen senkin hetken.

      Poista
  3. Kyllähän tuo saukolta näyttääpi. Oispa jännittävää nähdä se läheltä. No en muista olenko nähnyt kaukaakaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läheltä näin sen kesällä Ranuan eläinpuistossa. Hurahdin saukkoon silloin täysin :-) Kai se saukkokin tarvitsee rasvaa talven kylmistä selviytyäkseen, kun näytti niin pyöreältä ;-)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Moi, Sami!

      Kiitos! Tunnelma oli upea, vaikka olosuhteet eivät suosineet. Ja kyllä niitä kuvia tuli sitten otettuakin varmuuden maksimoimiseksi... ;-)

      Poista
  5. Upea kuva, hyrrrr miten hirrvittää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lily!

      Livenä ei näyttänyt näin hurjalta, sillä hampaat olivat näkyvillä aina vain pienen pienen hetken. Kamera tässä hieman raadollistaa asiaa. :-)

      Poista
  6. Saukkohan se. Onnittelut kuvista. Nyt kun tiedät missä se liikkuu, niin ehkä saat kirkkaammallakin säällä siitä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Milja!

      Ehkä vierailen tuolla mahdollisimman usein hyvillä keleillä :-)

      Poista
  7. Saukkoon veikeä seurattava! Hienosti sait ilmeenkin kuvaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se söi pariinkin otteeseen rapuja ja niiden kanssa kului aikaa. Kala katosi ravintosysteemiin huomattavasti nopeammin :-)

      Poista
  8. Irvistävä saukko:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun täytyy heitellä suussa isoa kimpaletta toiseen asentoon ja purra rouhevaa rapua, niin siinä ovat leukaluut koetuksella ;-)

      Poista
  9. Mahtavaa, oot saanu saukon saaliiksi! Ja saukkokin näköjään on saanut saalista.

    VastaaPoista
  10. Hieno kuva saukosta! En ole saukkoa bongannut luonnossa ja piisaminkin vain niin, että minulle kerrottiin, että tuolla uiskentelee piisami :). Viimeisin uusi bongaus oli näätä, johon törmäsimme vuosi sitten koirien kanssa lenkillä ollessamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ninnu!

      Ensimmäinen luontosaukkoni, piisamista ei havaintoakaan. Nämä ovat niitä elämän uusia kyläilijöitä :-) Tai sitten sitä on itse kyläilijä - ehkä niin :-)

      Poista
  11. Musta ei oo apua (onneksi tunnistajia löytyy)... hurja kaveri sanoisin minä, ainakin ekassa kuvassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekassa kuvassa oli tiukka saaliin syöminen meneillään, rapu ei ole helpoin nautittava noin suoraan pohjasta saalistettuna...

      Poista
  12. Hieno bongaus, aika hurja ilme kaverilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Rapu ei ollut kaikkein helpoin syötävä... Irvistys kesti tosielämässä vain pienen pienen sekunnin osan. :-)

      Poista
  13. Mahtava irvistys ko. otuksella/saukolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sen se raaka rapu teettää, kun sen yrittää nopeasti hotkia ;-)

      Poista
  14. Minustakin tuo on saukko. Hieno bongaus. Jäystääkö se parhaillaan kalaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Tuossa kuvassa syödään rapua. Ei ollut kuvaussession ainoa ruokarapu, mutta voimaa sen jyystäminen selvästikin vaati :-)

      Poista
  15. No hui! Saukolta vaikuttaa. Vaikka ensimmäinen kuva arvelluttaa lajivalinnassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kuva arvelutti minuakin ensin. Mutta kuva on yksi väläys ravun syömisen keskellä. Meidän koiramme hotkii kummallisesti välillä isoja herkkupaloja - tuo syöminen näytti ihan samanlaiselta.

      Poista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Hienot kuvat! Saukkoa olen halunnut minäkin katsella kameran läpi, vaan eipä ole vastaan tullut. Olisiko heittää paikasta mitään vinkkiä?? ;-)
    Terveisin,
    Teemu, Digikuvaaja.net

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!