tiistai 10. huhtikuuta 2018

Töyhtöhyyppien aikaa - vanhoja kuvia

Kun ikää tulee lisää, myös vaivat ja kolotukset lisääntyvät. Omalla kohdalla selkä kiukkuilee, samoin lonkat. Ja nyt olkapääkin kiukuttelee pistävien kipujen kera. Silti olen tämän ikäisenäkin olooni ihan kohtuullisen tyytyväinen. En itse asiassa vaihtaisi elämääni 20 vuotta nuorempaan millään hintaa. Elämä on nyt kaikista pienistä (ja isommistakin) kolotuksista huolimatta kokonaisuudessaan monin verroin parempaa :-)

Siitä(kin) huolimatta en ole ehtinyt tänä keväänä vielä kuvaamaan peltojen ihania töyhtöhyyppiä. Nähnyt olen, mutta kuvaamaan en ole ehtinyt.

Jos haluat kokea jotain mieleenpainuvaa kevään aikana, pelloilla viihtyvien täyhtöhyyppien seuraaminen on erinomainen vaihtoehto. Käytännössä auto on seuraamiseen paras vaihtoehto. Se kuljettaa sinut paikalle nopeasti ja tarjoaa perillä hyvän piilokojun hyyppien tarkkailuun. Ei kannata poistua autosta, sillä hyypät siirtyvät muualle saman tien.

Kaukaa mustilta näyttävät töyhtöhyypät ovat itse asiassa aika värikkäitä. Ne tunnistaa lennosta siipien muodosta ja muutenkin erityisesti niiden persoonallisesta ääntelystä. Lisää töyhtöhyypästä Luontoportin sivuilta.

Itse olen löytänyt kevään töyhtöhyypät mullalla olevilta pelloilta. Vaikka töyhtöhyypät lähtevät nopeasti pakoon, kannattaa jaksaa odotella. Ne palaavat usein ennemmin tai myöhemmin takaisin.

Nämä kuvat ovat parin vuoden takaa...7 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Pitääpi lähteä katsomaan näkyykö mitään. :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niitä näkee nyt paljon, kun vain huomaa, mitä katsoa :-)

   Poista
 3. Jokunen töyhtöhyyppä oli tullut jo Laajalahdelle Maariin. Lahti ja maa olivat lauantaina vielä ihan jäässä. Töyhtöhyyppä näyttää kauempaa mustavalkoiselta, mutta hohtaakin kaikissa spektrin väreissä läheltä nähtynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa ja jää sulavat kovaa vauhtia näissä lämmöissä :-)

   Töyhtöhyyppä on ilo nähdä oikeassa valossa :-)

   Poista
 4. https://mirandamiep.blogspot.com/
  Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  สมัคร HolidayPalace

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)