sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Rastaita liikkeellä

Mustarastaspariskunta on viihtynyt pihassa koko talven ajan. Räkättirastaat ovat sen sijaan palanneet ihan äskettäin - ne ilmoittelevat itsestään äänekkäästi :-)
Räkättirastaiden lisäksi näin myös punakylkirastaan.Mustarastaat ovat innostuneet myös laulelemaan kevätlaulujaan. Metsäreissullani en nähnyt yhtään, mutta kuulin kyllä sen huilumaisen kauniin laulun :-)

Oman pihan pikkulinnut ovat kovasta varovaisia eikä niistä saa kovin helposti kuvaa. Fasaaniuros on löytänyt naaraan itselleen ja kyllä sitäkin sitten toitotellaan ihan kaikille :-) Uros on käynyt ruokailemassa pihassa koko talven, rouva astui mukaan kuvioihin vasta äskettäin :-)

Ihanaa keväthavaintojen aikaa!

16 kommenttia:

 1. Kevät lintuja on tullut ihmeen paljon. Mutta se harmittaa kun fasaanit katosivat meiltä kokonaan.

  VastaaPoista
 2. Tämä on nyt ihanaa aikaa. Meilläkin talvehtivat mustarastaat. Yhdestä tuli niin kesy, että odotti vieressä, kun mieheni täytti lintujenruokinta-automaatteja. Tänään näin oman kevääni ensimmäisen västäräkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!
   Meidän mustarastaamme ovat olleet paljon varovaisempia...

   Poista
 3. Parin päivän aikana rastaita on tullut paljon lisää. Meillä oli ja mustarastaita ja räksä koko talven ruokinnalla. Räksä ristittiin pomoksi. Sen verran se pomotti muita ja jahtasi pois.

  VastaaPoista
 4. Mieki näin/kuulin ekan räkätin tänään. Punakylki on laulellut kyllä jo. Kuulemma sepelrastaita on näkynyt tänä keväänä paljon, ite en oo bongannu.

  Helsingistä löytyi vuoden listalle 11 uutta lajia, ehkä hienoimpana silkkiuikku.

  VastaaPoista
 5. Muuttolintuja on tullut kovalla vauhdilla lisää koko ajan. Räkätit saapuivat viime viikon lopulla, mustarastaat jo aiemmin. Aikaisin aamulla ja illalla ilman täyttää upea lintujen laulun konsertti ja siitä nautiin niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulusta kannattaa todella nauttia nyt, kun sitä riittää!

   Poista
 6. These are so beautiful shots of the birds, I love it!!!!
  greetings Elke

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. On mahtava :-)

   En tunnista todellakaan kovin monia lintuja vielä äänestä, joten jouduin jäljittämään jonkin aikaa yhtä taidokasta lurittelijaa. Laulajaksi osoittautui viherpeippo. Se osoittaa taitonsa ymmärtääkseni erityisesti näin keväällä ja laiskistuu sitten kesäksi lauleskelemaan yksinkertaisempia.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)