lauantai 28. huhtikuuta 2018

Terveisiä Turun saaristosta :-)

Jo toista päivää kotona, eilen iltapäivällä saavuin lomareissultani takaisin kotiin. Koiran mielestä jo oli aikakin ;- Vaikka hyvin ovat arjen kuljettaneet, mies ja koira. Ihanaa oli palata kotiin, vaikka reissu olikin käsittämättömän upea.

Mökkeilin Naantalin Rymättylässä ja päiväretkeilin kohtuullisten ajomatkojen päässä. Mökki oli erinomainen tarpeisiini, ehkä enemmänkin kuin olisin tarvinnut. Mutta sopeuduin ylimääräiseen luksukseen kiukuttelematta, joustavasti ja nopeasti :-) Mökki oli myös edullinen - siitä tämä reissu osittain sai myös alkunsa.

Yritin ottaa kuvia harkiten ja valiten, mutta riittävästi, jottei mikään kuva jää yhden heikon otoksen vuoksi pimentoon. Niitä silti riittää, mutta onneksi tässä ei ole kiire mihinkään.

Tänään käsittelin saariston kuvia, osaa niistä siis. Karsin aina ensin huonoimmat pois kustakin käsittelemästäni kuvajoukosta. Arvostelen kuvia alustavasti seuraavaa käsittelykierrosta varten. Seuraavalla kierroksella karsin lisää ja teen osasta kuvia hdr- versioita. Seuraavalla kierroksella käyn läpi hdr-kuvat. Jos hdr-versio ei ole hyvä, poistan sen, kuten sitä varten tehdyt ylimääräiset valotusversiot. Ja seuraavaksi käsitelen valitsemani kuvat siihen tarkoitukseen, mihin ne soveltuvat. Jotkut siirtyvät vain blogiin, joistakin riittää blogin lisäksi aineksia myös kuvapankkeihin. Tämä on sitä puuduttavaa työstämisvaihetta, jonka aikana yritän oppia tekemisistäni mahdollisimman paljon.

Tämän päivän käsittelyn jälkeen blogiin päätyy saaristokuvia - ensimmäinen erä siis :-)26 kommenttia:

 1. Mahtavat on maisemat. Ja sää oli erinomainen.

  VastaaPoista
 2. Hienoja maisemia! Tykkään noista kalliorannoista ja männyistä. Niihin ei vaan kyllästy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllästy etenkään, kun kallio ei ole märkä sateen jäljiltä :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sää oli aivan hämmästyttävän hyvä. Jonkin verran pilvitteli ja sumuakin oli pariin otteeseen. Sateet pyyhkivät yli öiden aikana. Melkein joka päivä sai nauttia myös auringosta jossain vaiheessa :-)

   Poista
 4. Höh, nyt tekee mieli päästä kalaan. Mahtava paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia kalastajia oli liikkeellä rannoilla. Veneitä vasta laskettiin vesille, sillä jäät lähtivät lopullisesti rannoilta vasta lomaviikkoni aikana.

   Poista
 5. Tosi ihanaa! Meri ja kalliot ja kivet ♥♥♥ tytär on just mökkeilemässä poikakaverin perheen mökillä Naantalissa, meren rannalla, ja olen ihan kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tytärtä sitten hemmotellaan monessakin mielessä :-)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Saaristoon pääsemistä olen himoinnut ja suunnitellut muutaman vuoden :-) Seuraavaksi johonkin muualle kauniiseen Suomeen.

   Poista
 7. Upeat maisemat, niin kauniita kuvia! Mukavaa sunnuntaita♥

  VastaaPoista
 8. Beautiful landscape, great shots.
  Have a nice sunday
  Many greetings
  Maria from
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 9. Jäistä vapautunut meri on karkkia silmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri oli loman alkaessa melkein vapaa ja loman loppuun mennessä olivat jo järvetkin sulaneet :-)

   Poista
 10. Onpa upeat kuvat <3 Hyvää vappua :)

  Ronja

  VastaaPoista
 11. Turun saaristo on kaunista, mä olen käynyt Kemiönsaaressa monia kertoja, ihailen merta ja korkeaa siltaa.Olen käynyt myös Velkualla ja Rymättylässä, missä on myös kaunista, samoin Kustavissa olen ollut karpalossa pari kertaa,tykkään asua turussa, juuri tuon meren takia ja saaristojen.Hyvää Vappua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä monen monta paikkaa koluamatta. Mutta tätä tutkimusmatkaa en jätä tähän, oli niin upeaa :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)