perjantai 6. huhtikuuta 2018

Pesänrakennuspöhinää ja orava

Ainakin harakat ja varikset rakentavat todella määrätietoisesti pesiään tässä ihan lähellä. Harakat rimpuilivat pensasaidan kipussa pitkään saadakseen siitä oksan pesälleen. Selvästikään tuollaiset itsekseen tuulen tiputtamat oksat eivät käy niille pesäaineiksi, vaan ne kelpuuttavat vain tuoretta tavaraa. Yksittäinen oksan pätkä nokassaan ne sitten pyyhältävät muutaman harhauttavan mutkan jälkeen uudelle pesäpaikalleen.

Aina niin varovaiset harakat äityivät todella rohkeiksi, eivätkä lähteneet lentoon, vaikka nostin ikkunan sälekaihtimen ylös. Ne patsastelivat naapurin koivussa pyrstöt topakasti tanassa ja syyksi paljastui pian lähellä omia pesätarvikkeitaan kokoon haalinut varis. Variksella oli nokka täynnä pesänrakennusmateriaalia, nokka aivan tursuili tavaraa. Harakoiden ärhentely tehosi lopulta ja varis lensi saalinsa kanssa kauemmaksi.

Kun harakatkin lähtivät matkoihinsa, vaahteraan saapui kesykyyhkypariskunta... Kuhertelu niillä selvästi tärkeimpänä asiana mielessään. Sopii minulle, kunhan kaikki vain menevät tekemään niitä pesiään muualle kuin meidän pihaamme. Niin iso tämä piha ei kuitenkaan ole, että täällä olisi kesällä tilaa myös isommille pesiville linnuille. Pienet lintuperheet tänne vielä majoittaa.

No, linnuista en saanut kuvia, tyydyin ihan sisältä niiden touhuja katselemaan. Mutta orava kävi ruokailemassa vaahterassa. Siellä roikkui vielä runsaasti viimevuotisia siemeniä ja ne kelpasivat oravalle paremmin kuin hyvin :-)

22 kommenttia:

 1. Voi että orava voi olla söpö! Vaikka onkin vain "rotta jolla on karvainen häntä ja tupsukorvat"... taas tänään kävi niin, että kun tulin autolla pihaan, jouduin jäämään pitkäksi aikaa sinne istumaan, kun en raaskinut häiritä syömässä olevaa oravaa.

  VastaaPoista
 2. Taas käsittämättömän hienoja lähikuvia - ja söpöjä :):)

  VastaaPoista
 3. Linnuilla on nyt kiirettä. Nauratti tässä muutama päivä takaperin, kun pikkuvarpunen koitti pyydystää leijuvaa höyhentä;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on ollut varmasti hupaisaa seurattavaa :-)
   Saiko se sen kiinni?

   Poista
  2. Juu, kiinni sai;-) Höyhenistä kiistellään;-))

   Poista
 4. Että tuo orava on söpö. Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 5. Lintujen touhuja on kiva seurata. On se vaan söpöliini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään naapurin orapihlaja-aidan kimpussa oli seitsemän harakkaa. Yksi kiskoi oksaa ja muut näyttivät kovasti työnjohtajilta ja konsulteilta ;-)

   Poista
 6. Oravat ovatkin mun lemppareitani!
  Kun asuttiin edellisessä asunnossamme vielä, niin siellähän näitä oravia riittikin..
  Melkein joka päivä olisi saanut niitä kuvata. Kerran oli oravalla pesäkin siinä meidän puutarhan puussa ja voi, niitä ihania oravanpoikia!
  Mutta kauaa eivät siinä olleet, oravaäiti vei ne varmaan toiseen paikkaan, sellasia oravat ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joskus ollut oravia enemmänkin, mutta ollaan nykyään varmaan vain ihan eri kellonaikoihin pihalla liikkeellä.

   Oravanpoikaset ovat hellyyttävyydessään jo astetta korkeampaa luokkaa :-)

   Poista
 7. Pitääkin käydä heittämässä kissankarvoja pihalle kun furmatoin Lisseä huomenna! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kenkälaatikollinen koiran syksyisiä vaihtokarvoja tallessa, linnuille niitä tarjoilen. Nyt odotan niiden kanssa tiistaihin, sillä maanantaiksi on odotettavissa taas melkoista pyryä :-(

   Poista
 8. Orava niin liikuttavan näköinen, aivan kuin pitäisi sydämestään kiinni. Pesätouhuja on kiva seurata.

  VastaaPoista
 9. Söpö orava!
  Ja upeat kuvat!❤️😍

  VastaaPoista
 10. Että sinä olet taitava ottamaan kuvia eläimistä. Ja nyt tämä söpö oravakin, kuinka ihmeessä sait sen pysymään paikallaan... hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhusta puolikankeana se siinä jökötti miettien, mitä tehdä seuraavaksi ;-)

   Poista
 11. https://mirandamiep.blogspot.com/
  Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  สมัคร HolidayPalace

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)