keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Lentomuurahaisia

Tänään meillä lähtivät mauriaisten kuhnurit ja neitsytkuningattaret liikkeelle vapain siivin. Tavoitteena kuhnureilla on pariutua mahdollisimman monen kuningattaren kanssa. Kosiolennon jälkeen kuhnurit ovat tarpeettomia ja jäävät saalistajien armoille. Uudet kuningattaret etsivät pesäpaikkaa ja työläisiä, jotka huolehtisivat tulevista perillisistä.

Arvelinkin, että myös meidän patiomme alla voisi olla muurahaisten pesiä, mutta noiden lentomuurahaisten määrä yllätti hurjasti. Meno vaikutti kameran läpi katsoen sekavalta, eikä siihen tullut sen enempää ryhtiä eikä rakennetta kuvienkaan katselun jälkeen. Ihan kaaosmaisen oloista touhua ;-)

Isommat siivekkäät lienevät siis neitsytkuningattaria ja pienemmät kuhnureita. Mitä nuo kaikki muut muurahaiset tuolla touhusivat, on minulle vielä epäselvää. Siivekkäiden tärkein tavoite näytti olevan päästä mahdollisimman korkealle - vaikkapa muiden päälle - ja sieltä lentoon. Lentoon lähdötkin näyttivät yllättävän lentäjän itsensä, eikä meno ollut aina kovin tasapainoista ;-)

Ihanaa loppuviikkoa!10 kommenttia:

 1. Tänään onkin lentänyt valtavasti muurahaisia. Hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunti kuvaamiseni jälkeen pihalla ei näkynyt enää muurahaisen muurahaista...

   Poista
 2. Meillä muurahaisia lensi eilen ja pari päivää sitten. En pahemmin tykkää muurahaisista - niiden vilinä on jotenkin puistattavaa - joten nämä lentomuurahaispäivät ovat epämukavia, mutta onneksi se tapahtuu vain kerran kesässä ja aika lailla samanaikaisesti joka kesä ja joka paikassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään muurahaisista tykkää - siksi nämäkin on kuvattu vastavaloon, kun en halunnut kävellä tuon muurahaispöhinän toiselle puolelle parempaan valoon...

   Mutta mielenkiintoisia nuo ovat. Tämä oli jo toinen kerta tällä viikolla, kun kuvasin muurahaisia ja tutkin sen jälkeen kuvien tapahtumia ihmeissäni.

   Poista
 3. Kyllä siinä kuhina käy. Linnuille ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnuilla on tosiaan varmasti ihan kohta oikeat kissan päivät ;-)

   Poista
 4. Ihan kutittaa, kun katselee muurahaisten määrää! Eilen lentomuurahaisia oli paljon ilmassa, niitä osui auton ikkunaan kun ajelimme tiellä. Viikonloppuja Susanna;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua pistelee. Nuo lentävät muurahaiset eivät aina ole ihan hellimmästä päästä... :-(

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)

Lahti-päivä ja pohdintaa muistisairaan joululahjasta

Tässä vaiheessa elämää joululahjottavien lista on kutistunut pieneen osaan lapsiperhevuosista. Lisäksi läheisille riittää onneksi jo muutama...