tiistai 31. heinäkuuta 2018

Koiruliinin uimaharjoituksia :-)

Koiran paksu ja kaunis turkki on kynitty kesäkuntoon. Se ei näy tästä videosta, mutta koiralla on nyt muutaman sentin mittainen (hieman epätasaisesti leikattu -i tse leikkasin!) nallekarhuturkki. Se oli silmin nähden helpottunut parturoinnin jälkeen. Kuumuudesta lähti selvästikin iso osa pois saman tien.

Nyt ollaan käyty muutama kerta myös järven rannalla. Koiruli olisi vedessä vaikka kuinka kauan. Seisoskelun ja leikkimisen lisäksi se pyrähtää aina välillä pienelle uimalenkille, joka ei ole loppuakseen, vaikka koiran nostaa vedestä pois ;-)En yhtään kaipaa VR:n tarjoamaa mahdollisuutta käydä toimistolla näillä keleillä satunnaisten aikataulujen ja vieläkin satunnaisempien junavaunujen lämpötilojen armoilla. Loma on ihana elämänvaihe tällaisiin keleihin :-)

Vielä yksi erittäin mainitsemisen arvoinen asia; minä heitin talviturkin pois monen, monen vuoden jälkeen. Viime vuonnakin tuli uitua, mutta veneen kaatumisesta aiheutunutta kastumista ei kuulemma laskettu talviturkin heittämiseksi ;-) Nyt olen tehnyt pieniä uimapyrähdyksiä suloisen lämpimissä vesissä jo useamman kerran.

Mahtavaa elokuun alkua - heti huomisesta lähtien!

14 kommenttia:

 1. Emännällä ja koiruliinilla on nyt kevyt olla ilman turkkia;-))) Heh! Luonnon vedessä uiminen on ihanaa. Mitä nyt välillä pelottaa, että jokin tarttuu varpaaseen kiinni;-) (Minäkään en ole uinut vuosiin niin paljon kun tänä kesänä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä oivallus!
   Ilman turkkia meillä molemmilla on hyvä olla ;-)

   Meillä on uteliaat pikkukalat käyneet tutustumassa suutuntumalla jalkoihin, siinä pelästyy aina yhtä herkästi ;-)

   Poista
 2. Vesi on kohta liiankin lämmintä. Into näkyy olevan kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä satoi ja ukkosteli tänään. Ilma ja vesi viilenivät muutaman asteen - tuntuu hyvältä :-)

   Poista
 3. Kyllä on kivaa kun pääsee uimaan. Viilennystä tarvii kaikki eläimet. Koiruliini nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on ollut todella elvyttävä elementti näinä päivinä :-)

   Poista
 4. Voi koiraa! Tuli videota kattoessa jo semmonen olo, että laita nyt jo takas veteen, on kuin kala kuivalla maalla :)
  Mejän koirat ei vedestä välitä, oon lenkillä laittanu niiden selkään viilennykseksi. Sellaiseen on karvaton nahka hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se rankkaa, kun toisen kanssa näin hupaillaan ;-) Heti videon jälkeen pääsi takaisin veteen touhuamaan omaan tahtiinsa :-)

   Poista
 5. Valloittava koiruli! Oma koirani, kultainennoutaja oli samanlainen vesihirmu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän seurassa ei voi lähteä uimaan, kun se lähtee heti perään uimaan ja pelastamaan, vaikka sen oma turkki leikattunakin painaa vedessä melkoisen paljon ;-)

   Poista
 6. kyllä eläimetkin mielellään oleilevat helteellä vedessä. Koirien lisäksi olen nähnyt muidenkin kotieläinten hakeutuvan kylpyyn kuumassa säässä.
  Itse en käynyt viime kesänä järvessä kertaakaan, kun jatkuvasti tuli vettä taivaalta muutenkin. Nyt on ollut pakko kiirehtiä veteen päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmänä ja märkänä kesänä saa olla jo ihan erityisen innostunut uimisesta, jos sellaista harrastaa...

   Poista
 7. Voi ihanuus kun toinen haluaisi jos päästä polskimaan:) Kyllä vaan nuo karvakorvat ainakin näin kesäaikaan rakastavat vedessä kellottelua:) Mukavaa alkanutta elokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uimisrefleksi jää hassusti päälle, vaikka nostetaan vedestä pois. Vasta, kun alla on kuivaa maata, jalat rauhoittuvat ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)