sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Upea Jägalan putous - ihan Tallinnan vieressä

Jos käyt Virossa autolla, suosittelen käymään meno- tai tulomatkalla Jägalan vesiputouksella. Odotin mielenkiintoista näkymää, mutta paikkahan oli todella suosittu, paikalla oli kymmeniä ihmisiä. Vesiputous on vain noin 30 kilometriä Tallinnasta itään. Matka-aikaa ei kulu paljon, mutta putouksen ihailemiseen kannattaa varata hieman ennakko-odotuksia enemmän aikaa.

Tästä lisää tietoa Jägalan putouksesta. Nyt heinäkuussa joki on pienimmillään ja putouskin paljon kapeampi kuin keväällä tai syksyllä. Tuonne pitää kyllä palata uudelleen :-)

Putouksen korkeus on noin kahdeksan metriä. Putous on aivan luonnon oma järjestely, aika on vain tehnyt tehtävänsä murentamalla maata putouksen alta.


Putous on laajimmillaan yli 70 m leveä. Nyt kuivana kautena vain osa joen ja putouksen leveydestä oli käytössä. Alla olevassa kuvassa näkyy myös pari uimaria, kun katsoo oikein tarkasti :-)


Yläjuoksulla oli matalaa. kahlaajia riitti.Opastetaulussa oli hyvää tietoa vesiputouksesta ja sen historiasta.


18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli paljon upeampi kuin alunperin kuvittelin. Heti kun kuvaan saa mittasuhteet, alkaa paikka näyttää todellisemmalta :-)

   Poista
 2. Upea putous nyt jo. Huh huh, entäs kun on kunnolla vettä.

  VastaaPoista
 3. Vau! En ole koskaan käynyt tuolla, ainoastaan Keilan putouksella, joka on myös suht lähellä Tallinnaa. Keila on aika samankaltainen, vähän isompi, mutta sen ympärillä on rakennettua maisemaa, vanha vesivoimala ja muuta, kun taas tuo näyttää kunnon luontokohteelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keilan putous oli toinen vaihtoehto vierailulistallamme. Kuulimme, että Jägalassa olisi tähän aikaan vuodesta enemmän vettä, joten päädyimme sinne. Sen lisäksi Jägala oli lähempänä Tallinnaa kuin Keila. Ja vielä kaiken lisäksi: Jägala on siis ehdottoman luonnollinen putous!

   Poista
 4. Oi miten upeat kuvat ja hieno putous! Kyllä siinä melkonen kohina taitaa kuulua kun tuon äärellä kuvailee:) Kaunista kesäpäivää sinulle❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde :-)

   Itse asiassa kohina oli huomattavasti pienempi kuin kunnon suomalaisessa koskessa. Eläköön kotimainen koski :-)

   Poista
 5. Espectaculares fotos Susanna y precioso lugar. Besos.

  VastaaPoista
 6. Onpa erikoinen ja jännä kohde! Ajatella, että siellä pystyy kahlaamaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä ja syksyllä tilanne on varmasti toinen :-)

   Näin kuivan kesän aikaan yläjuoksu oli todella matala.
   Alajuoksulla sitten oli uimareita :-) Ihan putouksen'laskeutumiskohdassa' on kuusi metriä syvä kohta, johon tulee helposti vaarallinen pyörre. Etenkin alajuoksulla kannattaa siis olla varovainen.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)