tiistai 10. heinäkuuta 2018

Skypeilyä ja perhosia

Lomaan on enää muutama päivä aikaa. Nekin sujuvat etätöissä ilman pitkien työmatkojen taivaltamista ja rennoissa kotivaatteissa :-) Huomenna työpäivään sisältyy yksi skype-palaveri. Jaamme skypetellessä tietokoneiden näyttöjä, emme live-kuvaa itsestämme, joten niitä varten ei tarvitse laittautua, asiaan pitää sen sijaan keskittyä senkin edestä.

Skypettelyssä tekniikan toimiminen ja palaveriin valmistautuminen on tärkeää. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin, etenkin palaverin kokoonkutsujan. Välineissä ei kannata pihistellä, lopputulos kärsii muuten väistämättä.

Osallistun palavereihin mielelläni Skypellä. Sen sijaan vanhanaikaisuuteni palaverin koollekutsujana huomasin taas tänään kutsuessani erään ryhmän kahteen syksyn palaveriin. Ensimmäisen palaverin sijoitin jotenkin automaattisesti kaikille sopivaan ajankohtaan. Siis oikein fyysisesti paikan päälle. En laittanut kutsuun edes skype-linkkiä, sillä kukaan ei ollut varannut etäpäivää tuohon ajankohtaan.

Toisen palaverin kanssa tuli vaikeampaa. Yhteistä paikallaoloaikaa ei vain löytynyt. Yhden tai kahden hengen skypettely muiden isoon palaveriin vaatii tekniikalta paljon. Usein jokin tössii enemmän tai vähemmän. Pohdin tilannetta jonkin aikaa. Kunnes heräsin vanhoista asetelmistani taas pinnalle ja tähän päivään. Varasin VAIN skypettelemällä pidettävän palaverin päivään, jolloin useampikin henkilö oli varannut etäpäivän.

Ei kuulosta rakettitieteeltä, mutta minulle se oli asenteen nostaminen astetta lähemmäs nykyaikaa ;-) Skype-palaveri toimii kuitenkin parhaiten, kun kaikki osapuolet ovat palaverissa omien mikrofoniensa ja kuulokkeidensa kautta. Ei tule äänen kiertämistä ja katoilua. Toimistolla kukin voi hakeutua haluamaansa työpisteeseen (niitä ovellisiakin pisteitä on) tai osallistua etänä haluamastaan paikasta. Hauska nähdä, miten homma toimii :-)

Viikonloppuna kuvasin lähinnä lauantaina, sunnuntaina vain rippusia. Perhosia seuraavissa kuvissa.

Ensin sinisiipiä. Kummastakaan en ole varma, mikä sinisiipi on kyseessä. Kuulemma naaraat ovat usein ruskeita, joten ylimmäinen saattaa olla isolla todennäköisyydellä juuri naaras. Ruskosinisiipeä veikkasin itse, mutta sille ei ole mitään varmistusta. Ja valo tuli huonosta suunnasta tuohon toiseen kuvaan, joten ei mitään tarkempaa siitäkään.Tämä alla oleva perhonen sen sijaan vahvistettiin angervohopeatäpläksi fb:n perhosryhmässä. Sitä arvelin itsekin. hieman kulunuthan tuo jo on...


Ja sitten huomattavasti helpompi tunnistettava lanttuperhonen. Ensin heinän korrella ja sitten horsman kukalla.Oikein kesäistä viikon jatkoa!

14 kommenttia:

 1. Preciosas fotos y maravillosas mariposas. Besos.

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat ja kauniit perhoset! Tuo angervohopeatäplä olikin uusi tuttavuus:) Leppoisia skypepalaverejä ja Mukavaa lomaa sitten kun se alkaa:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde!
   Noita hopeatäpliä sitten muuten riittää...
   Luontoportilla on ihan hyvät tunnistustyökalut perhosillekin, joten ei tarvitse ihan yksi kerrallaan käydä perhosia läpi.

   Ja kiitos, loma alkaa ihan just!

   Poista
 3. Upeat kuvat! Skypekokoukset ovat käteviä, säästyy aikaa ja ympäristöä, kun ei tarvitse siirtyä paikasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Skype tarvitsee pientä harjoittelua, mutta auttaa ihan mahdottoman monin tavoin!

   Poista
 4. Hienosti tallennettuja tunnelmapaloja.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Sitähän se tuppaa olemaan, kun kohtuullisella kelillä siirtyy vähänkin luonnon helmaan :-)

   Poista
 6. Perhoset ovat kauniita. Tänään tuli nähtyä pitkästä aikaa keisarinviitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!

   Nyt viime päivinä perhosia on liikuskellut aikaisempaa enemmän.
   Tai sitten se vain tuntuu siltä, kun olen ollut nyt tavallista enemmän etätöissä ja ehtinyt katsomaan hieman ympärillenikin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)