maanantai 1. huhtikuuta 2019

Tundra- ja metsähanhia plus kesäaikaa

Kesäajan ensimmäinen arkipäivä. En tykkää tästä kellojen siirtelystä yhtään, mutta tänään homma on selätetty. Vielä muutama päivä lisää, niin kroppa ja pää alkavat tottua uuteen aikaan.

Olen mukana eduskuntavaaleissa. En siis tietenkään ehdokkaana, vaan yhden (ja vähän toisenkin) hyvän ehdokkaan taustajoukoissa. Homma on hieman raadollista ja keskimäärin aika kasvotonta. Kukaan ei ole kiinnostunut minusta (koska kaikki ovat kiinnostuneita vain ja ainoastaan ehdokkaista) ja se sopii tässä yhteydessä minulle oikein hyvin.

Olen päässyt tutustumaan monenlaisiin kansalaisiin, suurin osa heistä on ehdottoman ihania, aitoja ihmisiä ilman glittereitä tai turhan suuria egoja. Otsaryppyjäni (?) on kommentoitu kerran. Palveluksia on pyydetty monesti ja joitakin kertoja olen päätynyt ihan henkevään keskusteluunkin. Tuosta vimpasta iso kiitos kaikille huomaavaisille :-)

Otsarypyistäni huolimatta kävin lauantaina ulkoiluttamassa kameraa erinomaisessa kelissä. Matkasin autolla, sillä vain siten pääsee kohtuullisessa ajassa näkemään hieman enemmän kevään kulkua lähiluonnossa.

Janakkalassa pysähdyin keskelle vähän liikennöityä hiekkatietä kuvaamaan hanhiparvien ylilentoa. Oli vaikuttavaa. Seuraava parvi saapui näkyville jo ennen edellisen häipymistä, se oli sen päivän pysäyttävin hetki :-)

Tulkitsin ainakin näiden ylilentäjien lajin tundrahanhiksi. Ilmoittelen, jos lajimääritykseen tulee jotain muutosta.

Edit 2.4.2019: kuvissa kuulemma sekä tundrahanhia että metsähanhia.

16 kommenttia:

 1. Nyt ne ovat jo täällä! Eihän siitä ole kauan kun haikeana katsoin kohti etelää lentävää hanhiauraa. Tervetuloa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisen kevään voisi julistaa alkaneeksi vaikkapa noista hanhiparvista :-)
   On se vaan niin ihanaa <3

   Poista
 2. Mie en oo nähny hanhia niin läheltä, että olisin voinu tunnistaa... on ikävä niitä reissuja, mitä miehen kans tehtiin lintukuvauksen tiimoilta! Kameran otoksesta pystyi tunnistamaan paremmin. Nyt on vaan tylsiä kopterikuvia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minäkään ilman valokuvia - ja ulkopuolisia avustavia asiantuntijoita - näitä olisi pystynyt tunnistamaan. Eläköön kamera :-) Sun täytyy saada oma kamera. :-)

   Poista
 3. On varmaan rankkaa olla vaalitouhuissa mukana. Sitä saa varautua kaikenlaisiin kommentteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkaisen rankkaa, mutta paljon kiitollista.
   Tiimityö ja yhteinen tavoite ovat aika hienoja juttuja.
   Ja suurin osa ihmisistä on niitä ihania tavallisia ihmisiä, jotka eivät vaadi paljon, mutta arvostavat pientäkin.

   Poista
 4. Hanhia on nyt jo todella paljon tullut. Tarkkana niiden kanssa. Joukossa voi olla lyhytnokkahanhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat hanhet!

   Minä tarvitsin ulkopuolisten asiantuntijoiden varmistuksen tähän tundrahanheenkin, vaikka se ei kai ole hyvän opaskirjan kanssa se vaikein rasti. Lyhytnokkahanhi voi olla liian paljon minulle ;-) Mutta kuvataan, mitä eteen tai yläpuolelle sattuu ilmestymään :-)

   Poista
 5. Hanhia ja joutsenia on tosi paljon nyt jo. Mahtavat kuvat sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin tuhtia kevättä jo, ettei tarvitse yhtään arvuutella :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)