sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Ihanaakin ihanampi peippo ja sen vihreä alaselkä :-)

Kelit ovat vaihdelleet kylmästä melkein lämpöiseen ja aurinkoisesta pilviseen sekä vihmaiseen. Mutta kevät etenee kaikesta huolimatta. Pilvisyyden hyvänä puolena on se, ettei tarvitse miettiä valon suuntaa, Huonona puolena se, että suljinaika venyy pitkäksi ja erinomaisille tilannekuville voi melkeinpä lausua hyvästit. Puolensa ja puolensa siis.

Hyvän valon aikaan kannattaa kelpuuttaa kuvauskohteeksi melkein mitä vain. Silloin arkisista asioista saa irroteltua puoli-ihmeellisyyksiä. Kuvassa ei välttämättä kutsu harvinaisuus vaan luonteikas (ehkä tavallinenkin) tilanne.

Tänään kuvasin peippoa lehdettömässä keväässä, hyvin tavoitettavissa.Kuinka värikäs peipon selkä onkaan! Tuota (kaunista) vihreää en ole aikaisemmin huomannutkaan.

17 kommenttia:

 1. No enpä oo tosiaan tienny, että peipolla on vihreä selkä! Mutta ihana se on, siinä olen samaa mieltä :) Peippo tuo kevään ja pajulintu kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mielestäni samankaltainen vihreä, mikä jää töyhtöhyypälläkin näkymättömiin, jos valo on väärä tai lintu on liian kaukana.

   Poista
 2. Pari vuotta sitten peippoa kuvatessani huomasin, että peipolta löytyy sulistaan myös "silmäkuvio", vähän kuin riikinkukolla! Se on siipien alapuolella pyrstöosan yläosassa ja jää useimmiten siipien alle piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä niihin ole näkyvyyttä näissäkään kuvissa - ei ihme, että on salaisuus.
   Kiitos tämän jakamisesta!

   Poista
 3. Ihana! Kunnon konsertin on vetänyt. Onkohan tosiaan vihreä, vai siitepölyssä, ainakin raita kukkii nyt runsaana ja aivastutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin fb:n Suomen linnut -sivustolta ja koiraspeipon yläperä on kuulemma oliivinvihreä. Yläperä on nähtävästi oikeampi nimitys kuin tuo alaselkä ;-)

   Poista
 4. Hienoja kuvia peiposta! On se kaunis lintu ja vielä kauniimpi on sen laulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between :-)

   Ei ihme, että sen ääni kuuluu kauas, sillä se laulaa kirjaimellisesti koko kropallaan.

   Poista
 5. Tuntuu, että kevät alkaa peipposen laulusta;-)

  VastaaPoista
 6. Linnuista löytyy joskus uusia upeita lisiä. Kuten peipposen vihreä sen selässä. Jää usein huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, harvemmin sitä tulee peipon perää tuijoteltua ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)