tiistai 9. heinäkuuta 2019

Valkohäntäkauriin hyppyä ja pikkulepinkäinen

Valkohäntäkauriiden hyppelyä pääsee ikävän usein todistamaan vain takaa päin. Hauskan näköistähän sekin on, mutta sivulta sama on vieläkin komeampaa.


Koska kauriit eivät tässä pakene minua, onnistuin näkemään tuota kaunista menoa sivusta, mutta todella kaukaa. Lisäsin kuvaan vielä romantiikkaa poistamalla taustalta yhden erittäin merkittävästi kuvan fiilistä häirinneen auton ;-) Nyt kaikki huomio keskittyy vain kauriin kaukaiseen hyppelyyn.

Olen pellon reunalla tahattomasti häirinnyt aina pikkulintua, joka päivystää kahdella eri oksalla. Unohdan aina olla varuillaan ja lehahtaa ilmaan ennen kuin ehdin kaivaa kameraa esiin. Usein tunnistaminen onnistuu kameran näytöltä paremin, kun kuvan saa hieman suuremmaksi. Tällä kertaa muistin kerrankin olla varovainen ja niin pikkulepinkäisnaaras tallentui kuin tallentuikin kuviin :-)


Tämä naaras vastaa täysin lintukirjan kuvausta. Päälaki on ruskea, takaa harmaampi. Silmäjuova on selvästi ruskea. Tämän minäkin osasin tunnistaa. Se edellinen pikkulepinkäiskohtaaminen oli todennäköisesti vanhemman naarasyksilön kanssa. Hieman sen otsassa näkyi vielä ruskeaa harmaan lisäksi.

Keli kannustaa ottamaan rauhallisesti ja pysymään välillä sisälläkin ;-) Tänään on ollut viileää ja pilvistä. Vuodenaika on eläimille kuitenkin niin kiireinen, ettei huono kelikään hillitse niiden menoa mitenkään silmin nähtävästi. Eilenkin näin kuvausetäisyyden ulkopuolella tuulihaukan, ruskosuohaukan, valkohäntäkauriin, vilahduksen jostain jyrsijästä, kottaraisia, kuovin ja rusakon. Pikkulepinkäisestä ja nuorista töyhtöhyypistä sain ihan selviä kuviakin :-) Elämyslista oli innostava ja monipuolinen ollakseen khden sateen välistä aikaa.

Elämyksellistä heinäkuun jatkoa!

14 kommenttia:

 1. Komeat loikat.
  Toiseksi viimeinen kuva pikkulepinkäisestä on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tasapainotteli tuulessa pyrstönsä avulla ihan kauniisti :-)

   Poista
 2. Upeat kuvat. Kauriita on aina kiva katsella.

  VastaaPoista
 3. Luonnossa tapahtuu. Ei sisälle kannata jäädä. Erinomaisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti!

   Täytyy selvästi jaksaa mennä ulos vähän säistäkin välittämättä nyt, kun siellä on pöhinää :-)

   Poista
 4. Eilen oli niin ihana päivä kun sai nauttia valosta ja vähän lämmöstäkin! Onneksi ensi viikolla on luvassa vähän samanlaista. Tuo lintu on minulle aivan uusi tuttavuus!

  VastaaPoista
 5. Mahtava hyppy, hyvän kuvan sait.
  Ihana toi pikkulintu.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)