torstai 10. lokakuuta 2019

Viherpeippoja, fasaaneja - ja MUISTA HEIJASTIN!

Päivä on ollut harmaa, mutta sepä ei haittaa näin työpäivänä. Pidän työpisteen ääressä hyvän valaistuksen päällä, sillä se ehkäisee selvästi hämärän muuten tuottamaa väsymystä. Toimistolla meillä onkin päivänvalon tasoinen valaistus työpisteissä. Kotona pyrin melkein yhtä hyvään valaistukseen. Suurin osa työstäni sujuu kuitenkin tietokonetta tuijotellen ja se jo sellaisenaan väsyttää vielä lisää. Ainakin minua siis.

Lintumäärä ja -kirjo on pihapiirissä melkoinen. Ei tarvitse katsella ulos kuin hetken, ja jo ehtii ohi lentää viuhuttaa jos minkämoisia lintuja. Koiran vien keskellä päivää pihalle ihan tauon saamisen vuoksi, mutta kyllä se lintujen äänimaailmakin on aika palkitsevaa :-) Juuri nyt ne pitävät ihan kohtuullista 'meteliä' :-)

Tiistaina etäpäivän koiran pissityshetkellä aurinko jakoi valoaan. Heti pihaan päästyämme melkein törmäsimme neljään nuoreen fasaaniin. Nappasin koiran kainaloon, ettei se innostu linnuista liikaa ja pelästytä niitä pois. Vein sen sivummalle asioilleen ja samalla kun vein sen sisään, nappasin kameran mukaan ja menin vielä pariksi minuutiksi pihalle.

Viherpeipot vierailivat juuri silloin oikein urakalla tuijien kävyillä. Ja sitten tuli myös yksi nuorista fasaaneista esille :-)


Oletan, että nämä ovat nuoria, tämän kesän sisaruksia, viihtyivät niin tiiviisti yhdessä. Näistä kuvista huomasin fasaanin hauskat kaulahöyhenet/-sulat, joissa on ikään kuin pitkä varsi ja sitten jatkeena pieni höyhen.

Lintujen ruokintalaitteet ovat tuossa ihan vieressä. Viime viikonloppuna karsin vieressä kasvavaa kirjolaikkukanukkaa, jotta ruokintalaitteet eivät ihan kokonaan peity sen leviävään syleilyyn. Alta paljastui vuohenputkikasvustoa, jolle teen jotain haitallisia toimenpiteitä aikaisintaan ensi keväänä. Olisipa tuo lintu voinut mennä kauniimpaankin paikkaan touhuamaan - helposti ;-) Mutta näin meillä.Huomiseksi meille on ainakin luvattu sateista. Mutta minulla on etätyöpäivä, joten ei tarvitse lähteä sateiseen aamuun ajamaan juna-asemalle. Vähän ennen puoli seitsemää ulkona on vielä todella pimeää. Meidän kadun varren katulamppuremontti on ollut pitkään vähän yli puolessa välissä. Vanhat lamput tolppineen on poistettu ja uudet tolpat on pystytetty tilalle. Lamppuja... ei ole vielä. Junamatkakaveri kertoi, että niiden kanssa on kuulemma toimitusvaikeuksia. Ei paljon lohduta, kun tuossa pimeydessä yrittää päästä autolla matkaan osumatta jalankulkijoihin. Jalankulkijoita se lohduttaa varmaan vielä vähemmän. Ei tosin ole monella ollut heijastimia havainnoinnin helpottamiseksi.

Eikä ole minullakaan heijastinta vielä takeissa. sen muistaa aina vasta, kun on jo liikenteessä.

MUISTAKAA SIIS ASENTAA HEIJASTIMET ASUIHINNE ASAP! Minäkin yritän muistaa :-)

Leppoisaa loppuviikkoa :-)

25 kommenttia:

 1. Mahtavat kuvat! En tiennytkään, että tuijan kävyt maistuvat linnuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Näyttävät maistuvan.
   Hyvä niin, sillä niitä riittää :-)

   Poista
 2. Hyvät kuvat sait viherpeipoista. Poikasia taitavat olla. Meillä niitä on myös ja paljon,samoissa puuhissa, tuijien kävyt maistuvat. Kuvatakin olen koettanut, mutta huonolla menestyksellä ainakin toistaiseksi..Fasaanit ovat täällä harvoin nähtyjä, hyviä kuvia sait siitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!

   Kyllä se kuvaaminen on niin paljon onnesta ja hyvistä olosuhteista kiinni :-)

   Poista
 3. On se linnuilla edessä kova talvi, jos ruokaa on niukasti, aloitin jo ruokinnan, mutta talitiaiset on enimmäkseen syömässä, ne tahtoo määräillä niin että ei sinitiaiset ja varpuset pääse syömään. Meillä on fasaaneja näkynyt monia vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt käytössä kolme lintujen ruokintapistettä ja yksi ruokintapaikka oraville. Talven tullen ainakin lintujen ruokintapaikkojen määrää pitää vielä lisätä, ettei tule kovin paljon kilpailutilanteita ja torailua :-)

   Poista
 4. Muuten hyvät ja selvät kuvat.

  VastaaPoista
 5. Autoillessa heijastimen käytön vasta tajuaa kunnolla. Käyttäkää heijastinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin totta. Itsekin huomasin asian vasta kolmekymppisenä, kun ajoin kortin, miten jalankulkija onkin huomaamaton sieltä kirkkaiden valojen takaa.

   Poista
  2. Autoilun jälkeen tuntee olonsa orvoksi kävelijänäkin, jos ei ole heijastinta.

   Poista
 6. Viime päivinä linnut ovat tosiaan pitäneet melkoista meteliä tai siis ilmeisesti keskustelleet innokkaasti keskenään.
  Hienoja lintukuvia. Fasaanin sulkien kuvio ja värit ovat upeita. Kaukaa katsottuna (naaras)fasaanit näyttävät melko huomaamattoman värisiltä, mutta näin lähikuvissa ihan jotain muuta.
  Hyvä, että kiinnitit huomiota heijastimien käyttöön. Pimeässä ihmiset ovat todella pimeitä ilman heijastimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain keskustelua tuo meteli on :-)

   Keväällä laulelevat ihan yksinään. Nyt on selvästi sellaista juttelumeininkiä menossa :-)

   Fasaani on läheltä katsottuna todella upea, tyylikäs ja polveilevan kaunis :-)

   Poista
 7. Voi miten hienot viherpeippokuvat! Tuota osin tummaa taustaa vasten valossa oleva oikein nousee esiin.
  Oon jo ripustellu heijastimia, mutta se on jännä miten äkkiä se pimeys tulee ja just sillon sattuu oleen liikkeellä siinä takissa, jossa ei ole heijastinta... onneksi useimmiten oon koirien kans, ja niiden flexeissä ja monissa asuissa on heijastimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Tänään piti aloittaa takkien heijastinvarustelu, mutta niin se aika kului, ettei siihen asti ehtinyt. Yritän uudelleen huomenna :-)

   Poista
 8. Upeita kuvia!
  Kiitos heijastimuistutuksesta! Olen muuten huomannut, että vasta autoilijana sen heijastimen tärkeyden oikein tajuaa. Siinä vaiheessa, kun sompailee kaupungissa ja edessä loikkii "pimeitä ihmisiä", huomaa, miten hyvä ja tärkeä heijastin oikeasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi Nainen!

   Autoilijana näkee ympäristön NIIN eri tavoin kuin jalankulkijana. Näkökulman vaihtaminen rikastuttaa elämää - aina.

   Poista
 9. Niin hienot kuvat taas! Enpä ole minäkään vielä ajatellut heijastimen tarvetta. Hyvä kun muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina :-)

   Nyt sitten heijastimia takit täyteen :-)

   Poista
 10. Tarpeellinen muistutus heijastimistä. Nyt musta pimeys peittää jalankulkijat ja pyöräilijät totaalisesti.Itse en liiku koskaan pimeällä ilman heijastinta, koska tiedän, että auton ratissa istujat eivät voi nähdä pimeää kulkijaa.
  Upeita kuvia olet saanut otetuksi pihapiirin linnuista.
  Hyvää ja lempeää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Piipe!

   Se on juuri niin, että näillä keleillä jalankulkija sulautuu taustaan helposti ja nopeasti ilman hyvää heijastinkokoelmaa. Kannattaa suojata itsensä helpolla ja halvalla keinolla!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)