lauantai 12. lokakuuta 2019

Tilhiä liikkeellä :-)

Harmaudesta ja sateestakin huolimatta ulkona on muiden lintujen huutelujen lisäksi kuulunut raikasta helinää: tilhet ovat täällä! Sää ei suosi niiden kuvaamista ja muutenkin ne lennähtävät hermostuneen oloisesti paikasta toiseen. Kaukana ja korkealla päivystävät silloin, kun ovat paikalla.

Muutaman päivän ajan olenkin käynyt silloin tällöin ulkorappusilla vain kuuntelemassa, kuuluuko tilhien ääntä. Olen niin iloinen siitä, että olen oppinut tunnistamaan ne kuuloaistilla. Kun ääntä kuuluu, voi alkaa tuijotella ympäriinsä, missä pyrähtelijöitä näkyisi.

Tilhen ääntä voi kuunnella esimerkiksi Luontoportin sivulta täältä. Ääni on luonnossa tietenkin suhteessa paljon hiljaisempaa, ovat usein sen verran kaukana. Mutta ääntä tulee samanaikaisesti monesta linnusta ja suunnasta. Se kertautuu kauniisti.

Olen kovasti kiitollinen viime päivien tilhikohtaamisista, vaikkei sää ole suosinutkaan kuvaajaa.

Pari naapuria on leikannut orapihlaja-aitojaan kauniisti hellällä kädellä ja se on jättänyt pensasaidalle tilaa kukkia ja marjoa. Pensasaidat näyttävät siisteiltä ja hurmaavan kauniilta punaisten marjasatojensa vuoksi. Tilhet ja monet muutkin linnut tykkäävät :-)Tausta on harmaa, eilinen pilvitaivas. Tässä ei vielä satanut, hetken kuluttua sade innostui taas oikein kunnolla.

Asiasta kukkaruukkuun: Tänään sain laitettua kolmen takin taskuihin heijastimet. Näillä pärjätään hyvin :-) Niin, ja yhden heijastimen laitoin myös työreppuuni.

Kauan pimeänä olleet katuvalojen tolpat saivat vihdoin eilen lamppuosatkin. Nyt kadulla erottaa vastaantulijan. Se tuntuu mukavalta ja turvalliselta.

Huomiselle on luvattu jälleen sadetta. En valita, luonto kiittää. Tekemistä riittää varmasti runsaasti täällä kotonakin, jos ulkoilu ei tunnu kutsuvalta. Saapas sitten nähdä, kuinka kovasti sitä vettä sitten tulee.

Mitä kuuluu sinun sunnuntaisuunnitelmiisi?

8 kommenttia:

 1. Hienoa lisää heijastimia. Tilhet ovat todella upeita.

  VastaaPoista
 2. Tilhet ovat kuvauksellisia. Sateiset syyspäivät sopivat hyvin valokuvien järjestelyyn ja työpöydän raivaamiseen.🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia ja hyödyllisiäkin puhteita löytyy vaikka kuinka paljon näille päiville :-)

   Poista
 3. Tilhetkin on sen näköisiä, että ovat ripustelleet keltaisia ja punaisia heijastimia. Ja mie onnistuin eilen iltakävelyllä pyörähtäessäni ottamaan takin, jossa oli lehmäheijastin. Löysin yllättäen Hangon Lidlistä semmosia, oli PAKKO ostaa. En ymmärrä miksen ostanu useampia.

  Meillä on yleensä sunnuntaiohjelmistossa nuorison keräilyä maailmalta kotiin yhdeksi illaksi, mutta nyt alkaa syysloma eikä tarvi - oon jo pari kertaa pohtinu asiaa ja sitten huomannu, että ei niitä nyt tarvi hakee mistään. Että tyhjä kolo siinä kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjät kolot tekevät välillä hyvää. Jää aikaa kysyä itseltään, mitä kuuluu, miten voit ja mitä tehtäisiin yhdessä :-)

   Poista
 4. Hienot kuvat tilhistä. Minäkin olen yrittänyt kuvata tilhiä, mutta en ole oikein onnistunut. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli!

   Ovat mokomat vikkeliä, arkoja ja pysyttelevät kaukana :-(
   Meillä apuna toimivat naapurien marjainen pensasaita ja roskakatoksen tuoma suoja kuvaajalle :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)