torstai 26. elokuuta 2021

Tunkkaisessa arjessakin voi liihotella pienen perhosen lailla ūü•į

Kokeilin kes√§ll√§ ensimm√§ist√§ kertaa √§√§nikirjaa. Kokemus oli ihan ok. Kirja oli keskivertohyv√§ ja lukijakin ihan - ok. Hieman puolipehme√§n kirjan lukija luki kirjaa v√§h√§n liian hitaasti minun makuuni. Pit√§isik√∂h√§n noita nopeuksia olla erilaisia useampaankin makuun? Pikakelaus olisi ollut t√§ss√§ mainio toiminto. Ylirauhallisen lukemisen j√§lkeen en nyt toistaiseksi halua kuulla lukijan √§√§nt√§ yht√§√§n ainakaan v√§h√§√§n aikaan. Ihan ok veto, mutta ehk√§ t√§m√§ oli t√§ss√§ muutaman tovin ajaksi ūüĎć.

Nyt käsillä on ihan paperinen kirja, jonka kanssa olen loppuvaiheissa. Lukuhetkiä ei siunaannu jatkuvasti, mutta juuri siksi valitsen kirjoja, joiden lukemista pitempikään tauko ei häiritse.

Molemmat kirjat ovat ns. tietokirjallisuutta. T√§ll√§ hetkell√§ fakta uppoaa minuun kirjoissa paremmin kuin fiktio. Aika aikaansa kutakin ūü•į.

Etsin itselleni uutta ammatillista identiteettiä töissä ja vastaavasti uutta ajatuksellista roolia lapsuuden perheessä. Molemmat ovat isoja juttuja, jotka eivät vie akuutisti aikaani kerrallaan paljon, mutta pyörivät sitäkin enemmän mielessäni aamusta aamuun.

Lapsuuden perheeni on se, mihin monet nykyiset haasteeni juontavat. Lapsuuden perheeseen liittyy onneksi myös hyviä kokemuksia. Pitkän henkisen eron jälkeen asiat ovat jälleen tässä ihan sylissäni, korkoineen kaikkineen. Se ei ole helppoa. Jo menneisyyden kohtaaminen on vaikeaa, mutta jokaisen ajatukset ovat kasvaneet johonkin suuntaan vuosien myötä. Siinä on taakkaa.

Onneksi monilla el√§m√§ ei koskaan √§idy n√§in monimutkaisen haastavaksi. Ik√§v√§ kyll√§ aivan liian monella el√§m√§ osoittautuu viel√§ mahdottoman paljon haastavammaksi. Toivottavasti mahdollisimman monilla on riitt√§v√§t tukijoukot ūüíĖ.

Töissä olen päätynyt neuvottelemaan työnkuvastani ja työtehtävistäni. Isoja muutoksia ei ole tulossa lähiaikoina, mutta edelleen on paljon asioita, joihin en voi ryhtyä ilman esihenkilöni suostumusta. Siinä on opettelemista uuteen. Aikaisemman esihenkilön kanssa monet asiat sai ratkaista ihan itse. Mutta asiat muuttuvat. Nyt täytyy vain opetella ja totutella uuteen malliin.


Samaan aikaan mietiskelen kovasti, mit√§ muuta voisin tehd√§. Olen innokas oppimaan uutta ja kaikkea uutta p√§in pit√§√§ siis my√∂s rynnist√§√§. Nyt pit√§√§ viritt√§√§ esiin ne osaamiset, mit√§ t√§ss√§ ty√∂ss√§ en ole p√§√§ssyt k√§ytt√§m√§√§n. Ja sitten pit√§√§ katsoa, mihin asti se kantaa. Ja mit√§ tarvitaan seuraavaksi. Ajopuuksi ei tarvitse j√§√§d√§ ūüĎć.

Ihanaa l√§mmint√§ elokuun viikonloppua! Nautiskellaan ūüíĖ.

14 kommenttia:

 1. Minulla ei toimi kirjan kuuntelu muuten kuin ollessani liikkeessä. Jos kuuntelen istuen tai pitkälläni, niin nukahdan riippumatta kirjan kiinnostavuudesta. Luen siis E-kirjat yleensä tabletilla. Lukunopeutta voi ainakin BookBeatilla säätää monin portain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa olla noin nukahtamisherkkä!
   Minulla unen tulo on satunnaista ja laatu epätasaista.

   Mutta tuota e-kirjaakin pit√§isi kokeilla ūüĎć.

   Poista
 2. Meinasin juuri sanoa samaa kuin Seita, että lukunopeutta voi säätää BookBeatilla. Minä tosin en kuuntele vaan haluan mieluummin lukea puhelimella. Tabletillakin kokeilin lukea, mutta sitä on kömpelö pitää kun luen aina makuuasennossa. Työelämässä taitaa useinkin tulla jonkinmoisia hankauksia kun esimies vaihtuu. Sanon edelleenkin esimies, sillä mielestäni vanhoja hyväksi havaittuja (?) nimiä on turha mennä muuttamaan. Menee kaikki touhu nykyään liian pikkutarkaksikun yritetään olla loukkaamatta ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BookBeat on minulle uusi, pitääpä perehtyä.

   Minä en varmaankaan ole esihenkilöiden unelma-alainen, jos halutaan kilttiä, myötäilevää ja käskyjä kyselemättä tottelevaa alaista. Minä pidän itseäni älykkäänä ja ajattelen paljon itsekin. Arvostan sitä, että minun osaamistani arvostetaan ja hyödynnetään. Jeesaan erittäin mielelläni työyhteisöäni, jos se vain on sallittua.

   Poista
 3. Kaunis kuva. Hyvää viikonloppua Susanna.

  VastaaPoista
 4. Hyv√§√§ viikonloppua Sinulle ūüß° ihanaa kun syksy l√§hestyy ūüß°

  VastaaPoista
 5. Viikonloppuja sinne kans! Aurinko pilkahtelee :)
  En oo vieläkään uskaltautunu äänikirjojen maailmaan, oon niin kranttu sekä kirjojen että äänien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!
   Aurinko pilkahteli täälläkin, kun olin jo metsässä.
   Parempi niin kuin ei ollenkaan.

   Meille tuli äänikirjojen ilmaiskokeilumahdollisuus ja se madalsi kummasti kynnystä äänikirjojen kokeiluun.
   Ajattelin jatkaa niiden käyttöä talvella, kun kävelylenkit töiden jälkeen pitää tehdä pimeässä.
   Ehk√§ silloin voisi samalla kuunnella jotain kiinnostavaa ūü§Ē.

   Poista
 6. On todella upea kuva. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. Päivän sää on kuin kermatoffeeta mussuttaisi, sellaista rakeisen pehmeää mikä hajoaa suussa vastustamattoman ihanaksi aistimukseksi...Käsi ylös kenellä alkoi tehdä mieli makeaa? :D (hihittelen täällä kun kuvittelen ihmisiä hamuamassa kaappejaan, etsien epätoivoisena jotain herkkua, kiroten nettiä yleensä ja Sutta erikseen;)

  Ystävä lainasi multa yhden kirjan vaikka oli sen kuunnellut, sanoi että ei jäänyt silleen päähän se tieto ja halusi lukea uudestaan, ajatuksen kanssa, niin että muistaa asioita myöhemmin.
  Identiteettitsekkaus menossa, kuin uudet kuoret puhelimeen, tuunaat vähän itseäsi..;D Oikeasti, kuulostaa hyvältä asialta, vaatii vain energiaa paljon mutta jos sen jaksaa niin lopputulos on yleensä henkisesti kasvanut ja hieman tietoisempi asioiden ytimestä.
  Toivotan muutokseen voimaa ja päättäväisyyttä.

  P.s. sorry kun mainostan, tahtoisin tähän postaukseen kommentteja, yleensä ei niin väliä mutta nyt olisi kivaa, negatiivisia varsinkin, eli jos joku asia töksähtää niin tietäisin korjata. Kiitos.
  https://sushuokailee.blogspot.com/2021/08/atsuuh-dystooppinen-tulevaisuuteen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kohtalokasta tekstiä!
   Hyv√§ kirjoittamaan olet ūüĎć

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)