lauantai 14. elokuuta 2021

Kuntoutuksessa ja siitä selvinneenä 😊

Neljä päivää ammatillisessa kuntoutuksessa. Olisin voinut omakustanteista hotelliyöpymistä lukuun ottamatta jättää tuon väliin. Ja tietenkin monen ihanan ja yhden aivan erityisen ihanan kuntoutuskaverin seuraa lukuun ottamatta (kiitos teille!). Mahalasku, mutta näin se elämä vie.

Onneksi elämässä on paljon kiitollisuuden aiheita, mikä vähentää ikävien asioiden painopistettä, kun ne (ikävät asiat) on päässyt murehtimaan pois päiväjärjestyksestä 💖.

Kiitos sinulle, Sylvi! Elämä tarjoilee ihania uusia ystävyyksiä 💖.

Kiitos, Tuija! Näemme pian, kun asiat selvenevät!

Kiitos perhe! Hitsi, että minulla onkin mahtavat taustajoukot!

Ja kiitos kaikki te ystävät, joita en nyt nimeä tähän erikseen. Olette rakkaita! 🥰


Huonosti voiva ihminen ei ole huono. Hän vain voi huonosti.

Ikävästi tunteva ihminen ei ole ikävä. Hän voi tuntua ikävältä, mutta hän voi oikeasti huonosti. Häntä on usein myös kohdeltu huonosti. Ethän kehota häntä ryhdistäytymään?

Kaltoinkohdelluksi itsensä kokeva ihminen kaipaa empatiaa ja sympatiaa. Ei kehotusta ymmärtää kiusaajaansa positiivisesti. Myötätunto - herätys!

Surullinen tai ahdistunut ihminen ei kaipaa nokitusta tai ripitystä. Hänelle pitäisi antaa tilaa ja kuuntelua.


Vuorovaikutus on kaksisuuntaista - aivan niin. Jos tykität ikävää, mitä oletat saavasi takaisin?


Neljä päivää kuntoutuksessa jätti paljon hampaan koloon. Ehkä kuntoutukseen haetaan erilaisia ihmisiä kuin minä? Miksi palautetta kysyttiin ensimmäisen kerran vasta kolmannella jaksolla? Vielä nyt en voi suositella yhtään. Ehkä tilanne muuttuu vielä viimeiselle lähijaksolle.


Kuntoutuksen kahden viimeisen päivän ajaksi jäin yöpymään Pasilan Triplan Sokos-hotelliin. Sain huoneen 17. kerroksesta ja näin helposti ihan merelle asti. Tuijotin näkymää koko illan ja samalla puhuin puhelimessa tai katsoin televisiota. Television katseleminenkin on aika harvinaista herkkua minulle 🥰.

14 kommenttia:

 1. Olipa kurjaa ettet tuntenut saavasi juurikaan mitään tuosta kuntoutusjaksosta. Ei voi muuta kuin toivoa että viimeinen jakso olisi parempi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika vaativa asiakas, mutta niin ovat aina olleet minunkin asiakkaani 👍.

   Poista
 2. Hienoa kuitenkin, että kanssasi kuntoutumassa olleet ihmiset olivat ihania. Toivottavasti järjestäjät ottavat palautteesta(si) opikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Kuntoutusporukka on mahtava porukka. Ajattelin laittaa järjestäjille vielä erikseen palautetta, jos vain huomenna työn tuoksinassa sen vielä muistan 👍.

   Poista
 3. No onpa harmi, ettei kuntoutus vastannut kaikilta osin odotuksiasi. Itsekin olen miettinyt joskus, että hakeutuisinko tuollaiseen, mutta vähän tympii jo etukäteen se kaikenlainen turha diipadaapa jota siellä mahdollisesti joutuu kuuntelemaan. Epäilen siis sen tehokkuutta. Tämä vahvisti epäilyjäni. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa ja toivotaan, että viimeinen jakso antaa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntoutuksessa on niin monta tekijää ja valmentajaa. Hyvän vaikutuksen aikaansaaminen on vaikeaa ja hidasta, mutta mokaaminen nopeaa ja helppoa. Kuntoutuksessa oli kaikenlaisia toimijoita omasta näkökulmasta: ihanasta ikävään.

   Palautetta pitäisi kerätä enemmän, ihan ehdottomasti.
   Itsekään en selvästikään ymmärtänyt, millaiseen kuntoutukseen hainkaan.

   Poista
 4. Toivotaan, että viimeinen jakso on parempi. Upeat näkymät hotellista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Täytyy käydä keskustelua kuntoutuksen järjestäjän kanssa, mitä jatkon kanssa tehdään. Tämä jakso osoittautui kokonaisuudessaan ihan kohtuuttoman voimia vieväksi.

   Poista
 5. Liittyikö hotelliasuminen jotenkin kuntoutuksen huonoihin puoliin? Mutta on siellä ainakin ollut hienot näkymät, tuossa olis ollu makee seurata ukkosmyrskyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelliasuminen ei ole kuulunut minulla kuntoutukseen. Nelipäiväisen reissaamisen halusin kuitenkin katkaista ja yöpyä omalla kustannuksella näköalapaikalla. Eli tämä majoitus kuului ehdottomasti parhaisiin puoliin, nautin jokaisesta hetkestä 🥰.

   Meri näkyi sinne paljon paremmin kuin mitä laajakulmakuva antaa tuossa ymmärtää 💖.

   Poista
 6. Olin työelämäni aikana kaksi kertaa ammatillisessa kuntoutuksessa. Yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä olin ensimmäistä kertaa. Silloin tapaamistani kanssakuntoutettavista muodostui ryhmä, joka vielä tänä päivänäkin pitää yhteyttä. Kuntouksesta en juuri muista, mutta nämä ihmiset ovat vuosikymmeninä pysyneet ystävinä. Tapaamme, ei nyt ihan vuosittain, mutta kuitenkin melko usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava juttu!
   Toivottavasti meidänkin matkastamme syntyy jotain lähellekin samanlaista 🥰.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)