torstai 26. elokuuta 2021

Tunkkaisessa arjessakin voi liihotella pienen perhosen lailla 🥰

Kokeilin kesällä ensimmäistä kertaa äänikirjaa. Kokemus oli ihan ok. Kirja oli keskivertohyvä ja lukijakin ihan - ok. Hieman puolipehmeän kirjan lukija luki kirjaa vähän liian hitaasti minun makuuni. Pitäisiköhän noita nopeuksia olla erilaisia useampaankin makuun? Pikakelaus olisi ollut tässä mainio toiminto. Ylirauhallisen lukemisen jälkeen en nyt toistaiseksi halua kuulla lukijan ääntä yhtään ainakaan vähään aikaan. Ihan ok veto, mutta ehkä tämä oli tässä muutaman tovin ajaksi 👍.

Nyt käsillä on ihan paperinen kirja, jonka kanssa olen loppuvaiheissa. Lukuhetkiä ei siunaannu jatkuvasti, mutta juuri siksi valitsen kirjoja, joiden lukemista pitempikään tauko ei häiritse.

Molemmat kirjat ovat ns. tietokirjallisuutta. Tällä hetkellä fakta uppoaa minuun kirjoissa paremmin kuin fiktio. Aika aikaansa kutakin 🥰.

Etsin itselleni uutta ammatillista identiteettiä töissä ja vastaavasti uutta ajatuksellista roolia lapsuuden perheessä. Molemmat ovat isoja juttuja, jotka eivät vie akuutisti aikaani kerrallaan paljon, mutta pyörivät sitäkin enemmän mielessäni aamusta aamuun.

Lapsuuden perheeni on se, mihin monet nykyiset haasteeni juontavat. Lapsuuden perheeseen liittyy onneksi myös hyviä kokemuksia. Pitkän henkisen eron jälkeen asiat ovat jälleen tässä ihan sylissäni, korkoineen kaikkineen. Se ei ole helppoa. Jo menneisyyden kohtaaminen on vaikeaa, mutta jokaisen ajatukset ovat kasvaneet johonkin suuntaan vuosien myötä. Siinä on taakkaa.

Onneksi monilla elämä ei koskaan äidy näin monimutkaisen haastavaksi. Ikävä kyllä aivan liian monella elämä osoittautuu vielä mahdottoman paljon haastavammaksi. Toivottavasti mahdollisimman monilla on riittävät tukijoukot 💖.

Töissä olen päätynyt neuvottelemaan työnkuvastani ja työtehtävistäni. Isoja muutoksia ei ole tulossa lähiaikoina, mutta edelleen on paljon asioita, joihin en voi ryhtyä ilman esihenkilöni suostumusta. Siinä on opettelemista uuteen. Aikaisemman esihenkilön kanssa monet asiat sai ratkaista ihan itse. Mutta asiat muuttuvat. Nyt täytyy vain opetella ja totutella uuteen malliin.


Samaan aikaan mietiskelen kovasti, mitä muuta voisin tehdä. Olen innokas oppimaan uutta ja kaikkea uutta päin pitää siis myös rynnistää. Nyt pitää virittää esiin ne osaamiset, mitä tässä työssä en ole päässyt käyttämään. Ja sitten pitää katsoa, mihin asti se kantaa. Ja mitä tarvitaan seuraavaksi. Ajopuuksi ei tarvitse jäädä 👍.

Ihanaa lämmintä elokuun viikonloppua! Nautiskellaan 💖.

13 kommenttia:

  1. Minulla ei toimi kirjan kuuntelu muuten kuin ollessani liikkeessä. Jos kuuntelen istuen tai pitkälläni, niin nukahdan riippumatta kirjan kiinnostavuudesta. Luen siis E-kirjat yleensä tabletilla. Lukunopeutta voi ainakin BookBeatilla säätää monin portain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa olla noin nukahtamisherkkä!
      Minulla unen tulo on satunnaista ja laatu epätasaista.

      Mutta tuota e-kirjaakin pitäisi kokeilla 👍.

      Poista
  2. Meinasin juuri sanoa samaa kuin Seita, että lukunopeutta voi säätää BookBeatilla. Minä tosin en kuuntele vaan haluan mieluummin lukea puhelimella. Tabletillakin kokeilin lukea, mutta sitä on kömpelö pitää kun luen aina makuuasennossa. Työelämässä taitaa useinkin tulla jonkinmoisia hankauksia kun esimies vaihtuu. Sanon edelleenkin esimies, sillä mielestäni vanhoja hyväksi havaittuja (?) nimiä on turha mennä muuttamaan. Menee kaikki touhu nykyään liian pikkutarkaksikun yritetään olla loukkaamatta ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BookBeat on minulle uusi, pitääpä perehtyä.

      Minä en varmaankaan ole esihenkilöiden unelma-alainen, jos halutaan kilttiä, myötäilevää ja käskyjä kyselemättä tottelevaa alaista. Minä pidän itseäni älykkäänä ja ajattelen paljon itsekin. Arvostan sitä, että minun osaamistani arvostetaan ja hyödynnetään. Jeesaan erittäin mielelläni työyhteisöäni, jos se vain on sallittua.

      Poista
  3. Kaunis kuva. Hyvää viikonloppua Susanna.

    VastaaPoista
  4. Viikonloppuja sinne kans! Aurinko pilkahtelee :)
    En oo vieläkään uskaltautunu äänikirjojen maailmaan, oon niin kranttu sekä kirjojen että äänien suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!
      Aurinko pilkahteli täälläkin, kun olin jo metsässä.
      Parempi niin kuin ei ollenkaan.

      Meille tuli äänikirjojen ilmaiskokeilumahdollisuus ja se madalsi kummasti kynnystä äänikirjojen kokeiluun.
      Ajattelin jatkaa niiden käyttöä talvella, kun kävelylenkit töiden jälkeen pitää tehdä pimeässä.
      Ehkä silloin voisi samalla kuunnella jotain kiinnostavaa 🤔.

      Poista
  5. On todella upea kuva. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Kiitos, Suvi!
    Syksy on hyvää aikaa 💖

    VastaaPoista
  7. Päivän sää on kuin kermatoffeeta mussuttaisi, sellaista rakeisen pehmeää mikä hajoaa suussa vastustamattoman ihanaksi aistimukseksi...Käsi ylös kenellä alkoi tehdä mieli makeaa? :D (hihittelen täällä kun kuvittelen ihmisiä hamuamassa kaappejaan, etsien epätoivoisena jotain herkkua, kiroten nettiä yleensä ja Sutta erikseen;)

    Ystävä lainasi multa yhden kirjan vaikka oli sen kuunnellut, sanoi että ei jäänyt silleen päähän se tieto ja halusi lukea uudestaan, ajatuksen kanssa, niin että muistaa asioita myöhemmin.
    Identiteettitsekkaus menossa, kuin uudet kuoret puhelimeen, tuunaat vähän itseäsi..;D Oikeasti, kuulostaa hyvältä asialta, vaatii vain energiaa paljon mutta jos sen jaksaa niin lopputulos on yleensä henkisesti kasvanut ja hieman tietoisempi asioiden ytimestä.
    Toivotan muutokseen voimaa ja päättäväisyyttä.

    P.s. sorry kun mainostan, tahtoisin tähän postaukseen kommentteja, yleensä ei niin väliä mutta nyt olisi kivaa, negatiivisia varsinkin, eli jos joku asia töksähtää niin tietäisin korjata. Kiitos.
    https://sushuokailee.blogspot.com/2021/08/atsuuh-dystooppinen-tulevaisuuteen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas kohtalokasta tekstiä!
      Hyvä kirjoittamaan olet 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi!