maanantai 2. elokuuta 2021

Lintujen ääniä ja oranssi perhoskollaasi

Tämänkertainen lomajakso lähestyy loppuaan. Huomisen vietän vielä lomalla ja keskiviikkona alkaa ensimmäinen, lyhennetty työviikko. Työn aloittaminen keskellä viikkoa sopii minulle, olen pitänyt käytännöstä kiinni jo muutaman vuoden.

Käväisin tänään eilisen sadepäivän jälkeen katsomassa metsän kuulumisia. Oikeastaan eilen satoi lopulta vain muutaman tunnin, mutta vettä tuli ihan mukavasti. Uusia kantarelleja oli noussut esiin, jotkut tosin pitkän kuivan kauden jälkeen aika surkean näköisiä. Muitakin sieniä oli tupsahtanut jo esiin, toivottavasti loppukesä on normaalimpaa kesää, ei vain kuumaa ja kuivaa tai rankkaa sadetta.

En ole paljon kesän aikana piipahdellut metsässä, mutta tänään kuulin melkoista lintujen iloittelua. Poikasten äänet eroavat usein tähän aikaan vuodesta vielä todella paljon aikuisten äänistä, joten yhtään en ole varma kaikista huutelijoista. Kaksi korppia keskusteli ainakin kovasti ja pitkään keskenään. Voi olla, että niitä oli useampikin, en nähnyt niitä, kuulin vain. Palokärki huuteli muutaman kerran - luulen, että kovaääniset poikaset olivat sen. Peukaloinen on pesueensa kanssa ihan vieressä. Näin emon ja ääntelyä kuului monesta paikasta siitä läheltä. Tiaiset olivat vauhdissa ja punarinnoiksi luulin tunnistavinani yhdet viestittelijät. Käpytikankin äänen kuulin. Siinä niitä kaikkia lintuja kuunnellessa mieli rentoutui 🥰.

Perhoskuvista päätin tehdä kollaasin. Teen muuten kyllä vielä toisenkin. Ajatuksena oli kerätä yhteen kuvaan useampi perhonen. Niitä perhoskuvia olikin sitten aika montakin ja niistä monet olivat oransseja. Ensin se tuntui tylsältä, mutta päätin sitten tehdä kollaasin oransseista perhosista. Mukaan jäi yksi hiekalla poseeraava perhonen muiden vihreällä taustalla esiintyvien siivekkäiden sekaan. Kauempaa katsottuna se töksähti silmään. Sehän piti korjata ja toisessa versiossa on vain vihreitä taustoja. Tässä ensimmäinen tekele, aion tehtailla näitä vielä lisää (en tiedä miksi) 👍.

Kuvissa: nokkosperhonen, neitoperhonen, ohdakeperhonen, pikkukultasiipi, keisarinviitta, karttaperhonen, ketohopeatäplä, herukkaperhonen, lauhahiipijä, metsänokiperhonen, auroraperhonen ja keltaniittyperhonen 🦋.

Mahtavaa elokuun alkua! 🥰

18 kommenttia:

 1. Kiva kollaasi. Jos niitä on kiva tehdä niin tarviiko tuo sen parempaa syytä? Työn aloittaminen lyhyellä viikolla kuulostaa hyvältä, niinhän koulutkin yleensä alkaa, pari päivää menee totutteluun. Mukavaa ihan kaikkea sinulle, aouuuu!!

  VastaaPoista
 2. Upea oranssi perhoskokoelma! Onneksi nykyään voi tehdä kokoelmat näin, eikä tarvitse haavilla pyydystellä perhosia lasin alle säilöön. Lisää kollaaseja odotellessa lempeää työn alkua ja elokuuta!

  VastaaPoista
 3. Luonnon upeita ääniä. Lintujen laulu. Upea perhoskollaasi.

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis perhoskollaasi!

  Lomat loppuvat monelta, hyvää paluuta töihin!

  VastaaPoista
 5. Perhoset puutarhassa ilahduttavat aina ja tänä vuonna niitä on liihoitellut paljon 💕

  VastaaPoista
 6. Ihana kollaasi! Vieritin hitaasti näkyville ja yritin tunnistaa, viisi tiesin ja sitten hävetti kun en keisarinviittaa muka tuntenut...
  Työn iloa!

  VastaaPoista
 7. Hieno perhoskollaasi.
  Hyvää työhön paluuta.

  VastaaPoista
 8. Hieno kollaasi, ihana suorastaan! Perhoset on niin ihania, jotenkin niin keveitä ja huolettomia, tai siltä näyttävät <3
  Tsemppiä työhön paluuseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   En viitsinyt tähän kollaasiin laittaa kovia kokeneiden perhosten kuvia.
   Ne eivät näytä huolettomilta, mutta vahvoilta selviytyjiltä senkin edestä 😊.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)