perjantai 2. joulukuuta 2022

Loppuvuoden työrutistusta ja pelastavat sukkatehtailut 💖

TytĂ€r on tehnyt minulle (kuten isĂ€lleen ja veljelleenkin) mahtavan joulukalenterin. En ihan ymmĂ€rrĂ€, missĂ€ kiireisen työelĂ€mĂ€nsĂ€ kiireiden keskellĂ€ hĂ€n on löytĂ€nyt aikaa ja intoa nĂ€iden tekemiseen, mutta olen tietenkin mahdottoman otettu 💖.

Oma joulukalenteri on hauskaa luksusta, sitÀ ei tulisi itse hankittua. Ja kun se on jonkun toisen minulle rakkaudella ja isolla sydÀmellÀ tekemÀ, olen kiitollisistakin kiitollisin.


Marraskuu onkin kulunut jopa poikkeuksellisen työn tÀyteisissÀ merkeissÀ. Nyt ei ole ollut kyse vain siitÀ työn mÀÀrÀstÀ, mikÀ syntyy, kun 'maailma tehdÀÀn valmiiksi' ennen joulua. Isoon uuteen haasteeseen uppoaminen on vaatinut valppautta, pohdintaa, vauhtia ja luovuutta. Rentoutuminen moisen virittÀytymisen jÀlkeen on aina oma haasteensa ja minÀ olen paljon taitavampi virittÀytymÀÀn kuin rentoutumaan. Onneksi kyseessÀ on projekti, joka toivottavasti loppuu jossain vaiheessa. NiinhÀn projekteille pitÀisi kÀydÀ. Jotain pitÀisi saada valmiiksi. Ja jonkin muun ehkÀ alkaa siitÀ vastaavasti.


Kun kÀvelemÀÀn lÀhteminen on helposti hersyvÀn yskÀn ja tuon rikkoutuneen kylkiluun vuoksi vielÀ pois laskuista rentoutumiskeinona, kÀsityöt ovat olleet minun helpotukseni työpÀivien jÀlkeen. Ei niin, ettÀ olisin ehtinyt saada jotain erityistÀ aikaan, mutta niin, ettÀ olen nauttinut kaikesta tekemisestÀ enemmÀn kuin tavallisesti.

EhkÀ se on ollut minun mindfulnessiani - hetkeen pysÀhtymistÀ ja siitÀ nauttimista. Langan kulkua sormella ja silmukoiden syntymistÀ yksi toisensa jÀlkeen.

Nuo pÀÀllimmÀiset okran vÀriset sukat tupsahtivat viimeksi puikoilta valmiiksi. VÀrit nÀkyvÀt mielestÀni jotenkin paremmin, kun mukana on muitakin vÀrejÀ. On jotain, mihin verrata. Siksi nuo muut sukat ovat mukana tuossa kuvassa. Novitan langoista ovat tehty kaikki nuo sukat.



Tilasin netistÀ uusia lankoja. Halpaa ennalta ehkÀisevÀÀ terapiaa kÀsitöiden tekeminen on, jos sitÀ siltÀ kantilta ajattelee. EikÀ se harrastuksenakaan mistÀÀn hintavimmasta pÀÀstÀ ole. Lankakerien rippeet pyrin hyödyntÀmÀÀn ripelankasukissa. Mutta sen ekologisemmaksi minun kÀsitöiden tekemiseni ei vielÀ tÀllÀ hetkellÀ ulotu.

Hurmaantuneena katselin yhden kansanedustajan kierrĂ€tysmateriaaleista tehtyĂ€ juhla-asua, joka oli mielestĂ€ni mahdottoman kaunis. Jospa johonkin yhtĂ€ oivaltavaan pystyisi itsekin jossain vaiheessa omissa neulomuksissa 💖.


Kauniin harmaata (vÀistÀmÀttÀ) joulukuun alkua! Viime aikoina olen alkanut viehÀttyÀ lehdettömistÀ ja paljaista lehtipuista. EhkÀ siinÀ on jotain uutta kaunista talven maisemakattaukseen?

17 kommenttia:

  1. Onnea joulukalenterin saamisesta ja vielÀ omalta tyttÀreltÀ.
    Kaunis vÀri sukissa on tuo okra.
    Tuo kierrÀtysmateriaalista tehty juhla-asu malliltaan ei sÀvÀyttÀnyt minua.

    Sellainen laulukin on kuin Lehdetön Puu. Lehdet taitavat olla kesÀn helmiÀ.
    Ennusteissa pakastuvaa. Kunhan ei paljon pakastuisi.

    Niin ja onnea myös projektille ja hyvÀlle joulukuun alulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ripranie!

      Makuja on niin monia. MinÀ ihan kuolasin ja huurusin tuon kierrÀtysasun perÀÀn. Se oli linjakas, mutta sopivan salliva, vartalon muodot eivÀt nouse siinÀ ensimmÀisenÀ silmÀtikuksi.

      Mutta se on mahdottoman kiehtovaa, miten erilaisista asioista (kuten vaatteista) pidÀmmekÀÀn. Toki yhdelle myös jokin asia sopii paremmin kuin toiselle.

      Poista
  2. Ei ole parempaa kuin itse tehty joulukalenteri.

    VastaaPoista
  3. SitĂ€hĂ€n se juuri on, neulominen, hetkestĂ€ nauttimista ja langan soljumista sormissa ja silmukoiden syntymistĂ€.❤️ Kauniit sukat olet saanutkin aikaiseksi👍
    Ihanalta kuulostaa myös tuo tyttÀreltÀ saatu joulukalenteri. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Minulta suorittajana tuppaa neulominenkin lipsahtaa vĂ€lillĂ€ suorittamisen puolelle. SiinĂ€ on itsessÀÀn vahtimista, kun haluaa homman pysyvĂ€n vain nautinnon puolella đŸ€­.

      Poista
  4. Itse tehty joulukalenteri on kyllÀ parasta mitÀ tiedÀn.

    VastaaPoista
  5. Ihana idea tuo joulukalenterien tekeminen tyttÀreltÀ! Olisipa vielÀ saanut nÀhdÀ minkÀlaiset tuli. MinÀ rakastan tÀtÀ harmaan ja tunnelmavalojen aikaa, enkÀ ollenkaan haluaisi pÀivien pidentyvÀn vielÀ vÀhÀÀn aikaan.
    Mukavaa joulukuuta sinulle<3

    VastaaPoista
  6. Sinut on tainnut vallata aikamoinen neuloosi taas, hienoa tulosta nÀyttÀÀ syntyvÀn melkoista tahtia.
    Voimia loppuvuoden työurakoihin ja toivottavasti toivut pian yskÀstÀsi ja kylkiluuvammastasi! Rentoa toista adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Noista kuvan sukista vain pÀÀllimmĂ€iset ovat tuoreet, viikon sisÀÀn valmistuneet. Ei tĂ€mĂ€ sen pahalaatuisempaa vielĂ€ ole đŸ€­.

      Poista
  7. Kauniita sukkia. Totta, ettÀ niiden vÀrit tulevat paremmin esille isommassa joukossa.
    VÀlillÀ on kiva tehdÀ jotain monimutkaista, mutta rauhoittavinta taitaa olla kutoa jotain yksinkertaista. Nautinnollista nÀhdÀ työn edistyminen ja lopulta valmistuminen. Neuloosia tai mitÀ lie, mutta mukavaa.
    Toivottavasti kylkiluusi vÀhitellen rauhoittuu, ettÀ pÀÀset luontoon lataamaan projektissa hiipuneita akkujasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      YmmĂ€rrĂ€t oikein hyvin đŸ„°

      Poista
  8. Kirkko ja Kaupunki-lehdessÀ oli juttu naisesta, joka vÀitteli teologian tohtoriksi aiheesta "kÀsityöt NAISTEN arjen uskontona". EnsinnÀkin miehetkin tekee niitÀ ja toisekseen jos kaikki hiljainen tekeminen aletaan lukea uskonnoksi niin sitÀhÀn sitten riittÀÀ saunanlÀmmityksestÀ lÀhtien.

    Mieki alotin sukat, pitkÀn harkinnan jÀlkeen. Ollu vÀhÀn hiljaista sillÀ suunnalla.

    Onnittelut joulukalenterista! Olisin kans halunnu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Jo on uskonnolla suuntia 😳.

      Toivottavasti nautit sukkaprojektista đŸ„°.

      Poista

  9. Hello Everyone Here,
    My Name is Dylan Brandon, I'm from the UK and I was once a Vaginal Cancer patient.
    Until the day my doctor recommended Dr Itua Herbal Remedy to me on how he uses Herbal medicines to cure all kinds of disease, I was very inst rested on his herbal remedy because I was very sick at that moment and I was diagnosed with Brain Tumor and Vaginal Cancer. I took the risk to take his treatment after watching his documentary.
    I contacted him on Email and explained my situation to him, he kindly told me how it works and also how I can purchase his herbal product through his website www.drituaherbalcenter.com/shop.
    A week later the herbal medicines were shipped to me through courier service, I drank his herbal medicines for three weeks and I was healed, cured from Brain Tumor/Vaginal Cancer.
    It was so marvelous that even my friends with Breast/Prostate Cancer also contacted Dr Itua for herbal products and they are all cured as well with Dr Itua Herbal Medicines, I do not know how many Sick people are here today or who have not yet read this. I pray god should let you see this to know there is wellness for you. He guaranties me that he can cure the listed diseases below______Bladder cancer,Brain cancer,Hiv,Herpes,
    Esophageal cancer,Gallbladder cancer,Gestational trophoblastic disease,Head and neck cancer,Hodgkin lymphoma
    Intestinal cancer,Breast Cancer,Prostate Cancer,Brain Tumor,Kidney cancer,Hpv,Tach Diseases,Leukemia,Liver cancer,Lung cancer,Melanoma,Mesothelioma,Adrenal cancer.Bile duct cancer,Bone cancer ,Multiple myeloma,Neuroendocrine tumors
    Non-Hodgkin lymphoma,Oral cancer,Ovarian cancer,Sinus cancer,Hepatitis A,B/C,Skin cancer,Soft tissue sarcoma,Wart Removal,Lupus,Spinal cancer,Stomach cancer
    Testicular cancer,Throat cancer,Thyroid Cancer,Uterine cancer,Fibroid,Angiopathy, Ataxia,Arthritis,Amyotrophic Lateral Sclerosis,Brain Tumor,Fibromyalgia,Fluoroquinolone Toxicity
    Syndrome Fibrodysplasia Ossificans Progres Sclerosis,Alzheimer's disease,Chronic Diarrhea,Copd,Parkinson,Als,Adrenocortical carcinoma Infectious mononucleosis. Vaginal cancer,Vulvar cancer
    Dr Itua Herbal Center Contact,Email: drituaherbalcenter@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!