perjantai 2. joulukuuta 2022

Loppuvuoden ty√∂rutistusta ja pelastavat sukkatehtailut ūüíĖ

Tyt√§r on tehnyt minulle (kuten is√§lleen ja veljelleenkin) mahtavan joulukalenterin. En ihan ymm√§rr√§, miss√§ kiireisen ty√∂el√§m√§ns√§ kiireiden keskell√§ h√§n on l√∂yt√§nyt aikaa ja intoa n√§iden tekemiseen, mutta olen tietenkin mahdottoman otettu ūüíĖ.

Oma joulukalenteri on hauskaa luksusta, sitä ei tulisi itse hankittua. Ja kun se on jonkun toisen minulle rakkaudella ja isolla sydämellä tekemä, olen kiitollisistakin kiitollisin.


Marraskuu onkin kulunut jopa poikkeuksellisen työn täyteisissä merkeissä. Nyt ei ole ollut kyse vain siitä työn määrästä, mikä syntyy, kun 'maailma tehdään valmiiksi' ennen joulua. Isoon uuteen haasteeseen uppoaminen on vaatinut valppautta, pohdintaa, vauhtia ja luovuutta. Rentoutuminen moisen virittäytymisen jälkeen on aina oma haasteensa ja minä olen paljon taitavampi virittäytymään kuin rentoutumaan. Onneksi kyseessä on projekti, joka toivottavasti loppuu jossain vaiheessa. Niinhän projekteille pitäisi käydä. Jotain pitäisi saada valmiiksi. Ja jonkin muun ehkä alkaa siitä vastaavasti.


Kun kävelemään lähteminen on helposti hersyvän yskän ja tuon rikkoutuneen kylkiluun vuoksi vielä pois laskuista rentoutumiskeinona, käsityöt ovat olleet minun helpotukseni työpäivien jälkeen. Ei niin, että olisin ehtinyt saada jotain erityistä aikaan, mutta niin, että olen nauttinut kaikesta tekemisestä enemmän kuin tavallisesti.

Ehkä se on ollut minun mindfulnessiani - hetkeen pysähtymistä ja siitä nauttimista. Langan kulkua sormella ja silmukoiden syntymistä yksi toisensa jälkeen.

Nuo päällimmäiset okran väriset sukat tupsahtivat viimeksi puikoilta valmiiksi. Värit näkyvät mielestäni jotenkin paremmin, kun mukana on muitakin värejä. On jotain, mihin verrata. Siksi nuo muut sukat ovat mukana tuossa kuvassa. Novitan langoista ovat tehty kaikki nuo sukat.Tilasin netistä uusia lankoja. Halpaa ennalta ehkäisevää terapiaa käsitöiden tekeminen on, jos sitä siltä kantilta ajattelee. Eikä se harrastuksenakaan mistään hintavimmasta päästä ole. Lankakerien rippeet pyrin hyödyntämään ripelankasukissa. Mutta sen ekologisemmaksi minun käsitöiden tekemiseni ei vielä tällä hetkellä ulotu.

Hurmaantuneena katselin yhden kansanedustajan kierr√§tysmateriaaleista tehty√§ juhla-asua, joka oli mielest√§ni mahdottoman kaunis. Jospa johonkin yht√§ oivaltavaan pystyisi itsekin jossain vaiheessa omissa neulomuksissa ūüíĖ.


Kauniin harmaata (väistämättä) joulukuun alkua! Viime aikoina olen alkanut viehättyä lehdettömistä ja paljaista lehtipuista. Ehkä siinä on jotain uutta kaunista talven maisemakattaukseen?

17 kommenttia:

 1. Onnea joulukalenterin saamisesta ja vielä omalta tyttäreltä.
  Kaunis väri sukissa on tuo okra.
  Tuo kierrätysmateriaalista tehty juhla-asu malliltaan ei säväyttänyt minua.

  Sellainen laulukin on kuin Lehdetön Puu. Lehdet taitavat olla kesän helmiä.
  Ennusteissa pakastuvaa. Kunhan ei paljon pakastuisi.

  Niin ja onnea myös projektille ja hyvälle joulukuun alulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ripranie!

   Makuja on niin monia. Minä ihan kuolasin ja huurusin tuon kierrätysasun perään. Se oli linjakas, mutta sopivan salliva, vartalon muodot eivät nouse siinä ensimmäisenä silmätikuksi.

   Mutta se on mahdottoman kiehtovaa, miten erilaisista asioista (kuten vaatteista) pidämmekään. Toki yhdelle myös jokin asia sopii paremmin kuin toiselle.

   Poista
 2. Ei ole parempaa kuin itse tehty joulukalenteri.

  VastaaPoista
 3. Sit√§h√§n se juuri on, neulominen, hetkest√§ nauttimista ja langan soljumista sormissa ja silmukoiden syntymist√§.❤️ Kauniit sukat olet saanutkin aikaiseksiūüĎć
  Ihanalta kuulostaa myös tuo tyttäreltä saatu joulukalenteri. T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Minulta suorittajana tuppaa neulominenkin lipsahtaa v√§lill√§ suorittamisen puolelle. Siin√§ on itsess√§√§n vahtimista, kun haluaa homman pysyv√§n vain nautinnon puolella ūü§≠.

   Poista
 4. Itse tehty joulukalenteri on kyllä parasta mitä tiedän.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea tuo joulukalenterien tekeminen tyttäreltä! Olisipa vielä saanut nähdä minkälaiset tuli. Minä rakastan tätä harmaan ja tunnelmavalojen aikaa, enkä ollenkaan haluaisi päivien pidentyvän vielä vähään aikaan.
  Mukavaa joulukuuta sinulle<3

  VastaaPoista
 6. Sinut on tainnut vallata aikamoinen neuloosi taas, hienoa tulosta näyttää syntyvän melkoista tahtia.
  Voimia loppuvuoden työurakoihin ja toivottavasti toivut pian yskästäsi ja kylkiluuvammastasi! Rentoa toista adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Noista kuvan sukista vain p√§√§llimm√§iset ovat tuoreet, viikon sis√§√§n valmistuneet. Ei t√§m√§ sen pahalaatuisempaa viel√§ ole ūü§≠.

   Poista
 7. Kauniita sukkia. Totta, että niiden värit tulevat paremmin esille isommassa joukossa.
  Välillä on kiva tehdä jotain monimutkaista, mutta rauhoittavinta taitaa olla kutoa jotain yksinkertaista. Nautinnollista nähdä työn edistyminen ja lopulta valmistuminen. Neuloosia tai mitä lie, mutta mukavaa.
  Toivottavasti kylkiluusi vähitellen rauhoittuu, että pääset luontoon lataamaan projektissa hiipuneita akkujasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Ymm√§rr√§t oikein hyvin ūü•į

   Poista
 8. Kirkko ja Kaupunki-lehdessä oli juttu naisesta, joka väitteli teologian tohtoriksi aiheesta "käsityöt NAISTEN arjen uskontona". Ensinnäkin miehetkin tekee niitä ja toisekseen jos kaikki hiljainen tekeminen aletaan lukea uskonnoksi niin sitähän sitten riittää saunanlämmityksestä lähtien.

  Mieki alotin sukat, pitkän harkinnan jälkeen. Ollu vähän hiljaista sillä suunnalla.

  Onnittelut joulukalenterista! Olisin kans halunnu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Jo on uskonnolla suuntia ūüė≥.

   Toivottavasti nautit sukkaprojektista ūü•į.

   Poista

 9. Hello Everyone Here,
  My Name is Dylan Brandon, I'm from the UK and I was once a Vaginal Cancer patient.
  Until the day my doctor recommended Dr Itua Herbal Remedy to me on how he uses Herbal medicines to cure all kinds of disease, I was very inst rested on his herbal remedy because I was very sick at that moment and I was diagnosed with Brain Tumor and Vaginal Cancer. I took the risk to take his treatment after watching his documentary.
  I contacted him on Email and explained my situation to him, he kindly told me how it works and also how I can purchase his herbal product through his website www.drituaherbalcenter.com/shop.
  A week later the herbal medicines were shipped to me through courier service, I drank his herbal medicines for three weeks and I was healed, cured from Brain Tumor/Vaginal Cancer.
  It was so marvelous that even my friends with Breast/Prostate Cancer also contacted Dr Itua for herbal products and they are all cured as well with Dr Itua Herbal Medicines, I do not know how many Sick people are here today or who have not yet read this. I pray god should let you see this to know there is wellness for you. He guaranties me that he can cure the listed diseases below______Bladder cancer,Brain cancer,Hiv,Herpes,
  Esophageal cancer,Gallbladder cancer,Gestational trophoblastic disease,Head and neck cancer,Hodgkin lymphoma
  Intestinal cancer,Breast Cancer,Prostate Cancer,Brain Tumor,Kidney cancer,Hpv,Tach Diseases,Leukemia,Liver cancer,Lung cancer,Melanoma,Mesothelioma,Adrenal cancer.Bile duct cancer,Bone cancer ,Multiple myeloma,Neuroendocrine tumors
  Non-Hodgkin lymphoma,Oral cancer,Ovarian cancer,Sinus cancer,Hepatitis A,B/C,Skin cancer,Soft tissue sarcoma,Wart Removal,Lupus,Spinal cancer,Stomach cancer
  Testicular cancer,Throat cancer,Thyroid Cancer,Uterine cancer,Fibroid,Angiopathy, Ataxia,Arthritis,Amyotrophic Lateral Sclerosis,Brain Tumor,Fibromyalgia,Fluoroquinolone Toxicity
  Syndrome Fibrodysplasia Ossificans Progres Sclerosis,Alzheimer's disease,Chronic Diarrhea,Copd,Parkinson,Als,Adrenocortical carcinoma Infectious mononucleosis. Vaginal cancer,Vulvar cancer
  Dr Itua Herbal Center Contact,Email: drituaherbalcenter@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!