tiistai 27. joulukuuta 2022

Joululoma teki terää, nyt voi arki käynnistyä taas (ja niin se käynnistyikin)

Tytär lähti eilen kotiinsa. Hössötin jo edellisestä illasta lähtien sitä, että hän varmasti saa kaiken tarpeellisen ja hyödyllisen mukaansa. Ymmärrän kyllä, ettei hänenkään kotiinsa kaikki mahdollinen mahdu, mutta aina täytyy varmistaa. Ja vähän vielä varmistaa siihen päälle.

Tämän aineellisen huolehtimisen taidon ja halun olen oppinut appivanhemmiltani, erityisesti anopilta. Heiltä ei juuri päässyt lähtemään tyhjin käsin kotiin. Huolenpito oli kunnioittavaa, mutta semipontevaa. Anteliaisuus oli ihan tapissaan. Huomaan jatkavani samankaltaiseen tyyliin omien lasteni kanssa. Tai siis huomaan sen vasta, kun lapset alkavat toppuuttelemaan, että heille ei nyt kassiin enempää mahdu. Tosin kauniisti ja hellästi ovat oppineet turhia höyryjäni torjumaan 💖.


Äitini hautajaisvalmistelut ovat vihdoin käynnissä. Niitä varten pitää löytää hiukan aikaa toimistoaikoina ja ennen joulua heräsin omiin ei-työtehtäviini vasta työpäivien jälkeen. Tänään laitoin kännykkään hälytyksen hautaustoimistoasiointia varten. Muistin kuin muistinkin, kun kännykkä huuteli siitä viestin kera. Aikaa ei kulunut puheluun paljoakaan. Muutamat sähköpostit siihen päälle ja nyt ollaan minun näkövinkkelistäni jo pitkällä. Vähänpä tiedän siitä, mitä kaikkea edessä vielä odottaa. Mutta ammattitaitoisten ja palveluhenkisten ihmisten kanssa asiointi on ollut helppoa ja mutkatonta. Taidan jättää melkein kaiken mahdollisen heidän käsiinsä. Jälki on varmastikin upeaa.

Olo on nyt helpottunut, kun asiat rullaavat taas jollain luonnonvoimalla eteenpäin.


Työtkin käynnistyivät lyhyen joululoman jälkeen tänään. Ajattelin aloittaa rauhallisesti, mutta päivä oli melkein normaalitahtinen. Osittain se johtui siitä, että joitakin sähköposteja sai kaivella muutaman tovin joulunalus-spämmäysten jäljiltä. Siinä samalla siivosin sähköpostiani joulukuun osalta, vaikka se veikin aikaa. Joskus sekin on vain tehtävä. Enää on jäljellä joulukuuta edeltävät kuukaudet 😔.

Mutta tänään ei syntynyt uutta viestiruuhkaa. Aika monet näyttävät olevan lomilla. Siksi nyt onkin aivan herttaisen rauhallista paneutua niihin tehtäviin, jotka kaipaavat keskeytyksetöntä työaikaa.


Työpäivän jälkeen olin poikkeuksellisen tarmokkaalla tuulella ja purin itselleni poikkeuksellisesti jouluvalot ja melkein kaikki joulukoristeet pois. Siirsin ne jopa omille paikoilleen. Tätä ei ole koskaan koettu meidän perheessä aikaisemmin heti joulun jälkeen. Tavallisesti ennemminkin ehkä helmi-maalis-huhtikuussa 🙄. En tiedä, mikä minuun nyt meni. Pitäisiköhän tästä olla huolissaan? 🤔


Tuunasin valepalmikkosukkien ohjettani (jota ei siis ole kirjoitettu mihinkään) hieman ja tein uudella ohjeella vaalean harmaat pitkävartiset sukat. Muutoksena entiseen pieni resori sukan varteen (2o kiertäen, 2n ) ja aiempaa kapeampi sukan teräosa.


Jossain vaiheessa aiemmin tein nämä miehen sukatkin - tylsät kuin mitkäkin taas, mutta lämmittävät jalkoja kuitenkin.

Mies tuli kipeäksi. On ihan kuumeessa, mitä ei viimeisen kymmenen vuoden aikana olla koettukaan. Tehtiin koronatesti varmuuden vuoksi, vaikka korona sairastettiin juuri. Testin tuloksena oli: ei koronaa. Ja nyt tulkittiin ohjeita uutisten mukaisesti oikein (päin vastoin kuin edellisellä kerralla).


Olen ajatellut tekeväni kerrankin uuden vuoden lupauksen tai jopa kaksikin. Ihan itselleni vain. Homma on kovasti mietinnän alla ja aion taas kerran suunnata elämää hieman uusille urille pienen loman jälkeen. Vähän kerrallaan.

Miten sinä? Onko sinulla aikeita elämän isoihin tai pieniin muutoksiin?


Kauniita ja rauhallisen energisiä joulun välipäiviä sinulle!

14 kommenttia:

 1. Joulukoristeet ovat meillä vielä paikoillaan. Ehkä uudenvuoden jälkeen sitten korjataan pois, jos maltan antaa niiden niin kauan olla. Ihan tuntuu kuin jotain puuhailua nyt kaipaisi kun pari päivää on joulukiireiden jälkeen saanut olla ihan rauhassa. Kun jokin asia alkaa kaihertaa mielessä, kuten nyt tuo koristeiden riisuminen, niin yleensä alkaa tapahtumaan saman tien.
  Uudenvuoden lupaukset ovat minulla ne tavalliset, eli terveellisempää elämistä, painoa pois vähintään kymmenen kiloa..... Koskahan ne todellisuudessa mahtavat toteutua?
  Mukavaa viikon jatkumista sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Minä olen ollut aina sellainen joulun viivyttelijä ja vieläkin enemmän siivoamisen viivyttelijä. Nyt tuli omassa toiminnassa yllätys. Mutta näitä sattuu.

   Poista
 2. Eväskassien kanssa meiltäkin jälkikasvu lähti jatkamaan joulua koteihinsa. Samoin suurin osa joulukoristeista on jo korjattu pois. Eikä niitä tänä vuonna paljoa ollutkaan.
  Miesten sukkiin on vaikea keksiä kiinnostavia yksityiskohtia. Meillä yksinkertaisuus on valttia, samalla tavoin se lämmittää. Kauniit valepalmikkosukat. Pitääkin laittaa vinkkilistalle, en ole sellaisia tehnyt aikoihin.
  Kaipa hautajaisia varten voisi tehdä itse paljonkin, mutta joissain asioissa kannattaa maksaa ammattilaisten osaamisesta.
  Taidan aloittaa tulevankin vuoden ilman kummempia lupauksia. Toiveet rauhasta ovat sitäkin suuremmat.
  Rauhallisia välipäiviä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Jälkikasvun varustaminen jouluruoilla on mitä parhainta kierrätystä!

   Poista
 3. Villasukka paras sukka,-)) Minulla on aina villasukat jalassa. Täällä on kummaa kuumetautia liikkeellä. Kuumetta ja yskää. Tuttuja on paljon sairaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on villasukat jaloissa melkein aina!

   Minä olen nyt säästynyt kuumeelta, mutta yskä ja nuha ovat tiukkoja lähivieraitani.

   Poista
 4. Osanottoni surussasi. Paljon on järjesteltävää omaisen poismenon vuoksi, varsinkin jos ei ole voimaa kaikkeen.

  Kuulostat tuttavalta ja hössöttävältä. Minä olen myös hössöttäjä ja ehdin itse jo sulauttaa lasten kassiin poisvietävää edes kyselemättä. (PikkuMyy kun olen).

  Ihanat nuo sukkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkulin käsityöt!

   Virallisesti olen hyvin rationaalinen ja järkevä, en yhtään hössöttävä. Mutta taidan silti hieman tunnistaa tuotakin puolta itsessäni 🤭.

   Poista
 5. Välillä tulee näitä hetkiä, kun tekee asiat toisin kuin ennen😅 Minäkin voisin jo ottaa joulukoristeet pois, en vain ole saanut vielä aikaiseksi. Mutta uuden vuoden jälkeen lähtevät💪 Ja hienothan nuo ovat nuo miesten sukat; tyylikkäät sanoisin. Uuden vuoden lupauksia en tee, mutta suunnitelmia on vaikka muille jakaa😅t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Toki tämä minun elämän tilanteenikin on aika lailla tavallisesta poikkeava. Kaiken erilaisen voi oikeastaan laittaa ihan vain sen piikkiin 🤭.

   Poista
 6. Minä olen niin vanha akan haahka, että luovun joulukoristeista perinteisesti vasta loppiaisena. Noh, tänä jouluna ei ollut kuusta, eikä muutenkaan erityisesti koristeitakaan. En tee uuden vuoden lupauksia. En koskaan. Voimia töihin surun keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Sinulla on sentään jokin määräpäivä noille. Minulla saattaa osa koristeista viivähtää paikoillaan hyvinkin seuraavaan jouluun asti 🙈.

   Poista
 7. Meillä joulukoristeet kerätään pois loppiaisena - tai viimeistään ennen hiihtolomaa :D Tänä vuonna saattaa olla se vuosi, että menee tammikuun loppupuolelle.

  Olen elämääni varsin tyytyväinen. Kompastuskivenä on liian vähäinen liikunta ja hieman liian epäterveelliset elintavat. Noita pitäisi jotenkin pystyä muutamaan ja se on sellainen jokavuosinen mantra, että tänä vuonna petraan tuolla saralla. Lisäksi suunnittelen jonkinlaista downsiftausta ei töiden, mutta vapaa-ajan rientojen suhteen. Sekään ei ole vahvuuteni, kun tykkään niin kovasti mennä ja tavata ihmisiä.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)